top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα BMW X1

Οι Βαυαροί γυρίζουν σελίδα με την παρουσίαση της νέας X1.

Η βασική αλλαγή σε σχέση με το τρέχον μοντέλο δεν έγκειται τόσο στη σχεδίαση, που ουσιαστικά αποτελεί εξέλιξη της προγενέστερης με την προσθήκη πιο σπορτίφ χαρακτηριστικών, όσο σε αυτό που κρύβεται κάτω ακριβώς από τις «αναθεωρημένες» μεταλλικές επιφάνειές του. Και εξηγούμαστε. Η βασική… στροφή της νέας Χ1 σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι, πλέον, γυρίζει οριστικά την πλάτη της στην πλατφόρμα της προηγούμενης «3άρας» υιοθετώντας, όπως σας είχαμε προαναγγείλει, το νέο UKL προσθιοκίνητο δάπεδο που γνωρίσαμε στο Mini, αλλά και στη νέα Σειρά 2 Active και Grand Tourer, επιλογή μάλιστα που της επιβάλλει συγχρόνως και την τοποθέτηση των κινητήρων της εγκάρσια και όχι κατά το διαμήκη άξονά της. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως οι διαθέσιμες εκδόσεις της θα διαθέτουν κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, μιας και η νέα αυτή «βάση» δίνει εκ προοιμίου τη δυνατότητα στους μηχανικούς να εγκαταστήσουν και το γνώριμο σύστημα τετρακίνησης xDrive που χρόνια τώρα διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους.

Κάτω από το καπό, οι Βαυαροί προσέφεραν στη νέα Χ1 ό,τι καλύτερο διαθέτουν από το ομολογουμένως πλούσιο μηχανολογικό τους… ράφι. Από τη μεγάλη ποικιλία μηχανικών συνόλων ξεχώρισαν δύο 2λιτρους πετρελαιοκινητήρες, που έχουν απόδοση 150, 190 και 231 ίππους, καθώς και τον 4κύλινδρο και επίσης 2λιτρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος θα προσφέρεται σε δύο παραλλαγές των 192 και 231 ίππων, με την τελευταία να προσφέρεται προς το παρόν μόνο στην τετρακίνητη έκδοση xDrive. Σε ότι αφορά στη μετάδοση οι επιλογές είναι οι γνωστές: ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και ένα αυτόματο με 8. Αν μη τι άλλο, λίγο καιρό μετά το επίσημο λανσάρισμα της νέας Χ1, οι Βαυαροί θα κάνουν τη μεγάλη… κίνηση προσθέτοντας στη γκάμα και τους δικούς τους, ήδη γνωστούς, 3κύλινδρους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων.

Από πλευράς διαστάσεων, η νέα X1 είναι πιο συμπαγής, με το μήκος της να είναι μικρότερο κατά 36 χλστ. Ωστόσο, τόσο το ύψος όσο και το πλάτος της έχουν διευρυνθεί κατά 53 και 21 χλστ. αντίστοιχα. Ο χώρος αποσκευών της φτάνει πλέον τη χωρητικότητα των 505 λίτρων (+85 λίτρα), ενώ σημαντική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν αποτελεί η δυνατότητα μετακίνησης του πίσω καθίσματος κατά τον διαμήκη άξονα του αυτοκινήτου για μια απόσταση μήκους 130 χλστ. Τέλος, τα επίπεδα εξοπλισμού στα οποία θα είναι διαθέσιμο το νέο SAV, ήτοι Sports Activity Vehicle(!), των Βαυαρών θα είναι τα Advantage, Sport Line, xLine και M Sport_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ