top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes SLC

Το νέο γερμανικό roadster έρχεται με διαφορετική ονομασία, ανανεωμένη σχεδίαση και μι εμπλουτισμένη γκάμα κινητήρων να αποτελέσει ξανά το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

Η αποκάλυψη της… πρώην SLK, που πλέον μετονομάζεται σε SLC, γίνεται λίγες μέρες πριν το πρώτο δημόσιο ντεμπούτο του μοντέλου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, που ανοίγει τις πύλες του τον Ιανουάριο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σχεδιαστικά, είναι προφανές πως οι αλλαγές εστιάζονται στους ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, στα νέα φώτα τεχνολογίας LED, στη διαφορετική μάσκα, η οποία έρχεται να εναρμονιστεί με τα σχεδιαστικά στάνταρ των υπολοίπων μοντέλων της εταιρείας, καθώς στις απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες ξεχωρίζουν για την πιο επιθετική αισθητική τους.

Στο εσωτερικό, η νέα SLC κινείται ανάλογους ρυθμούς, μιας και εδώ τον τόνο δίνουν το σπορ τιμόνι, οι διαφορετικές επενδύσεις των καθισμάτων, ο ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων, καθώς και ο πληρέστερος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, όπου το νέο σύστημα COMAND της Mercedes συνδυάζεται πλέον με μια οθόνη διαμέτρου 4,1 ιντσών.

Σημαντικότερες είναι οι ειδήσεις που αφορούν στα μηχανικά μέρη και ειδικότερα στους κινητήρες που φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό. Η γκάμα της νέας SLC ξεκινά με την έκδοση SLC180, η οποία κινείται από τον 1.600άρη κινητήρα τούρμπο της εταιρείας, απόδοσης 156 ίππων. Η SLC200, σε αντίθεση με την SLK200, η οποία «φορούσε» έναν κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων, διαθέτει έναν 2λιτρο, με ισχύ 183 ίππων, ενώ αμέσως μετά, τη θέση της SLK250, παίρνει η νέα SLC300, με τον κινητήρα της SLC200 να αποδίδει, χάρη στις διαφορετικές ρυθμίσεις του, 245 ίππους. Σε ότι αφορά τις εκδόσεις με τα διακριτικά της AMG, η νέα SLC προσφέρεται με έναν bi-turbo 3λιτρο V6 κινητήρα απόδοσης 367 ίππων (SLC43 AMG).

Για τους λάτρεις της πετρελαιοκίνησης, η Mercedes προσφέρει μόνο την SLC250d, η οποία κινείται από έναν 2λιτρο κινητήρα με απόδοση 204 ίππων, ίδιο με εκείνον της απελθούσης SLK250 CDI.

Σε ότι αφορά τις επιλογές στη μετάδοση, η γερμανική εταιρεία προσφέρει ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων για τις SLC180 και SLC200, ενώ για τις υπόλοιπες το γνωστό αυτόματο 9G-Tronic. Το τελευταίο, ωστόσο, μπορεί προαιρετικά να συνδυαστεί και με τις δύο εκδόσεις εκκίνησης του μοντέλου σε αντικατάσταση του χειροκίνητου «6αριού».

Η κορυφαία έκδοση της σειράς μπορεί κατόπιν παραγγελίας να εφοδιαστεί με τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις AMG Ride Control, ενώ όλες οι νέες SLC διαθέτουν στη λίστα του βασικού τους εξοπλισμού κάμερα οπισθοπορείας καθώς και το σύστημα Dymanic Select.

Οι πωλήσεις τις νέας SLC αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της προσεχούς άνοιξης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ