top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα: Rolls–Royce Dawn

Μια πρόταση για αυτούς που αναζητούν την υπέρτατη… χλιδή στην κατηγορία των ανοιχτών αυτοκινήτων.

Η Rolls-Royce αποκάλυψε σήμερα την ανοιχτή εκδοχή της Wraith, οι εξωτερικές επιφάνειες της οποίες είναι διαφορετικές κατά 80% σε σύγκριση με αυτές της τελευταίας. Η μαλακή οροφή της Dawn, η οποία παρέχει τα ίδια επίπεδα… ησυχίας με την κλειστή παραλλαγή της, αναδιπλώνεται χάρη σε ένα σοφιστικέ μηχανισμό σε χρόνο 22 μόλις δλ. ακόμα και όταν το αυτοκίνητο των σχεδόν 5,3 μ. κινείται με ταχύτητες 50 χλμ./ώρα. Εξωτερικά, το «πανί» δεν αλλοιώνει τον σπορ σχεδιασμό του μοντέλου, κάτι στο οποίο συμβάλλουν και οι «μελετημένες» αναλογίες του αμαξώματος. Και όχι μόνο. Το ύψος του σε σχέση με εκείνο των τροχών ακολουθεί την αναλογία 2:1, ενώ η μάσκα έχει «εισχωρήσει» προς τα πίσω σε μια απόσταση μήκους 45 χλστ. Φυσικά, το μακρύ εμπρός καπό, ο περιορισμένος εμπρός πρόβολος και οι προτεταμένοι προφυλακτήρες παραμένουν το σήμα κατατεθέν και σε αυτή τη Roll-Royce δημιουργώντας ένα άκρως επιβλητικό σύνολο.

Στο εσωτερικό, όπως θα περίμενε κανείς, ο σχεδιασμός ακολουθεί τη γνώριμη ρότα, ενώ από τον εξοπλισμό δε λείπει κυριολεκτικά τίποτα. Μεταξύ άλλων, στην 2+2 θέσεων καμπίνα της Dawn ξεχωρίζουν η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών διαμέτρου 10,2 ιντσών, το σύστημα Ecstasy Rotary Control(!), μέσω του οποίου ελέγχονται οι λειτουργίες των πολυμέσων επικοινωνίας αλλά και του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης, το head-up-display, καθώς και το πλήρες ηχοσύστημα που διαθέτει 16 στο σύνολο ηχεία και 7 twitter.

Κάτω από το καπό της νέας Dawn συναντάμε έναν θηριώδη V12 twin turbo βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 6,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους/5.250 σ.α.λ., σε συνδυασμό με 780 Nm ροπής από τις μόλις 1.500 σ.α.λ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα για το αμάξωμα βάρους 2.560 κιλά ολοκληρώνεται σε μόλις 4,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 330 gr/χλμ., η τυποποιημένη μέση κατανάλωση της νέας Rolls-Royce Dawn αγγίζει τα 14,2 λιτ./100 χλμ._Χ.Α.

Δείτε εδώ το προωθητικό βίντεο της νέας Rolls-Royce Dawn.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ