22 Ιαν 2017

Ford Transit Custom PHEV van

Η Ford και το Λονδίνο συνεργάζονται σε ένα project βελτίωσης της ποιότητας του αέρα, καθώς η εταιρεία επιταχύνει το πρόγραμμα για τα ηλεκτρικά οχήματα με 13 νέα παγκόσμια μοντέλα την επόμενη πενταετία. 

Επιλεγμένες επιχειρήσεις της βρετανικής πρωτεύουσας θα δοκιμάσουν plug-in υβριδικά van, που λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια στο μεγαλύτερο ποσοστό των αστικών διαδρομών. Τα επαγγελματικά οχήματα στο Λονδίνο εκτελούν καθημερινά 280.000 δρομολόγια, διανύοντας 13 εκατομμύρια χλμ., με τα van να πραγματοποιούν μέχρι το 75% της εμπορευματικής κίνησης. Η Ford θα ξεκινήσει το project κόστους πολλών εκατομμυρίων λιρών το φθινόπωρο του 2017, σε συνεργασία με το φορέα συγκοινωνιών Transport for London (TfL) και την υποστήριξη του Advanced Propulsion Centre, που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση. Το Transit Custom plug-in hybrid προγραμματίζεται να μπει σε παραγωγή το 2019.

Το project περιλαμβάνει δοκιμή για 12 μήνες 20 νέων plug-in υβριδικών (PHEV) Transit Custom van, που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία τους στην πλειοψηφία των δρομολογίων που εκτελούν στην πόλη, όπως διανομές ή εργασίες συντήρησης. Η Ford θα προσφέρει τα PHEV Transit σε μια ευρεία γκάμα εταιρειών με επαγγελματικούς στόλους οχημάτων, προκειμένου να διερευνηθεί πώς αυτά τα van μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και ταυτόχρονα να ενισχύουν την παραγωγικότητα των χρηστών σε αστικές συνθήκες, που είναι το πιο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον για τα οχήματα.

Τα Transit Custom PHEV van στη δοκιμή του Λονδίνου έχουν σχεδίαση που τους επιτρέπει να φορτίζονται με ηλεκτρισμό για να πραγματοποιούν διαδρομές μηδενικών ρύπων. Παράλληλα, διαθέτουν έναν αποδοτικό κινητήρα καύσης για επέκταση της αυτονομίας σε πιο μακρινές διαδρομές. Η Ford είναι η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής που προσφέρει την τεχνολογία PHEV σε αυτό το τμήμα της αγοράς van. Ο δοκιμαστικός στόλος θα λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα σύστημα τηλεματικής της Ford για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την οικονομική, λειτουργική και περιβαλλοντική απόδοση των οχημάτων, ώστε να γίνει κατανοητό πώς μπορούν να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων. Τα van σχεδιάζονται και εξελίσσονται στο τεχνικό κέντρο της Ford, στο Dunton της Βρετανίας και στο Prodrive Advanced Technology στο Banbury, U.K., με πρόγραμμα υποστήριξης από την Revolve Technologies.

Το Transit Custom PHEV van προγραμματίζεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2019, στο πλαίσιο μιας επένδυσης 4,5 δις δολαρίων στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020. Είναι ένα από τα 13 νέα παγκόσμια ηλεκτρικά οχήματα που θα λανσάρει η Ford την επόμενη πενταετία. Συνολικά περιλαμβάνονται πέντε ηλεκτρικά SUV με αυτονομία τουλάχιστον 482 χιλιομέτρων, ένα αυτόνομο υβριδικό όχημα μαζικής παραγωγής σχεδιασμένο για υπηρεσίες κοινοχρησίας (ride hailing ή ride sharing) που θα κάνει ντεμπούτο στη Β. Αμερική το 2021, και μία υβριδική έκδοση της Mustang. Η Ford έχει υπογράψει επίσης συμφωνία συνεργασίας με αρκετές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες για τη δημιουργία του πιο ισχυρού δικτύου φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη.