20 Νοε 2017

LeasePlan: Πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρικών οχημάτων για επιχειρήσεις

Η LeasePlan Corporation NV ανακοίνωσε στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP23), που γίνεται στη Βόννη, την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος ηλεκτρικών οχημάτων για επιχειρήσεις.

Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα για τα ηλεκτρικά οχήματα της LeasePlan έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διευκολύνει τη μετάβαση των επιχειρήσεων σε στόλους οχημάτων με χαμηλά επίπεδα εκπομπής ρύπων. Είναι ευέλικτο και επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων με τα οποία θα ενταχθούν σε αυτό. Επίσης, η LeasePlan θα διευκολύνει την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών, ώστε να φορτίζονται τα οχήματα στα γραφεία των πελατών και στα σπίτια των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, η LeasePlan, όπου αυτό είναι εφικτό, δεσμεύεται να δουλέψει με συνεργάτες της για να διασφαλίσει ότι οι υποδομές φόρτισης θα τροφοδοτούνται με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα, η αντιστάθμιση των εκπομπών ρύπων θα είναι διαθέσιμη και για τα μη ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν θα αποτελούν μέρος του προγράμματος. Η εφαρμογή του προγράμματος, θα ξεκινήσει από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον Δεκέμβριο και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, προγραμματίζεται να ξεκινήσει και στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Η ανακοίνωση αυτή, σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο στη στρατηγική βιωσιμότητας της LeasePlan, η οποία στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων από το συνολικό της στόλο μέχρι το 2030. Βασικά στοιχεία της στρατηγικής περιλαμβάνουν: την εκπαίδευση των πελατών σχετικά με το What’s next στα οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων, τη διευκόλυνση στην χρήση οχημάτων χαμηλών εκπομπών με ελκυστικές προτάσεις από το LeasePlan Electric Vehicle Experience Center, την ανάπτυξη μιας εξελιγμένης αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με καλά συντηρημένα, υψηλής ποιότητας οχήματα και τη μετάβαση του στόλου οχημάτων των εργαζομένων της LeasePlan, σε στόλο ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2021. Αξίζει να σημειωθεί, πως η LeasePlan είναι ιδρυτικός μέλος της πρωτοβουλίας EV100, μιας νέας μεγάλης παγκόσμιας πρωτοβουλίας στον κλάδο των μεταφορών, σχεδιασμένης έτσι ώστε να επισπεύσει την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και τη δημιουργία των σχετικών υποδομών, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τo The Climate Group στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο.

 

 

Ετικέτες: