19 Ιουλ 2017

Η τεχνολογία e-Pedal του νέου Nissan Leaf (video)

Η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει βήμα βήμα τις τεχνολογικές κατακτήσεις του νέου Nissan Leaf που θα δούμε να αποκαλύπτεται στις 6 Σεπτεμβρίου.

Nissan Leaf e-Pedal

Αυτή τη φορά είναι η σειρά του πρωτοποριακού -όπως η ίδια η Nissan το χαρακτηρίζει- συστήματος e-Pedal, το οποίο δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να ελέγξει σε συγκεκριμένες συνθήκες την κίνηση του οχήματος αποκλειστικά με τη χρήση του δεξιού πεντάλ. Επί της αρχής, πάντως, δεν πρόκειται παρά για μια ακόμα εκδοχή των γνωστών στα αυτοκίνητα του είδους συστήματος ανάκτησης της κινητικής ενέργειας κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο μειώνει ταχύτητα.

Σύμφωνα με τα όσα επικαλείται η ιαπωνική εταιρεία στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, με το πάτημα του σχετικού διακόπτη, η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει τη «μετατροπή» του πεντάλ του γκαζιού σε ένα «ηλεκτρονικό πεντάλ που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιταχύνει, να επιβραδύνει αλλά και να σταματά τελείως το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μόνο το e-Pedal». Συνεχίζοντας, οι Ιάπωνες σημειώνουν στη σχετική τους αναφορά πως «πρόκειται για το πρώτο σύστημα του είδους που επιτρέπει στον οδηγό να ακινητοποιήσει πλήρως το όχημα ακόμα και σε ανωφέρεια, να το διατηρήσει σε αυτή τη θέση ακίνητο, αλλά και να εκκινήσει από τη συγκεκριμένη κατάσταση με το πάτημα ενός μόνο πεντάλ».

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο Nissan Leaf

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο οδηγός του νέου Nissan Leaf θα μπορεί να καλύψει έως και το 90% των μετακινήσεών του αποκλειστικά με τη χρήση του e-Pedal. Η χρήση του, σύμφωνα με τη Nissan, καθίσταται ακόμα πιο ελκυστική στη «βαριά κυκλοφορία» και εν γένει κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων εντός πόλης, όπου οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά την ανάγκη μετακίνησης του ποδιού από το ένα πετάλι στο άλλο, καθιστώντας έτσι την οδήγηση απλούστερη.

«H τεχνολογία e-Pedal αντιπροσωπεύει ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσης της Nissan για ακόμα πιο προσιτές και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού. Με στόχο να καταστήσει την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη, η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών αποτελεί μέρος του προγράμματος Intelligent Mobility της Nissan», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση των Ιαπώνων._X.A.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Nissan Leaf e-Pedal
  • Nissan Leaf
Ετικέτες: