24 Ιουλ 2017

Mercedes και Bosch «ετοιμάζουν» το πάρκινγκ του μέλλοντος (+video)

Αν το παρκάρισμα σε μεγάλους σταθμούς στάθμευσης είναι μπελάς για εσάς, τότε η Mercedes έχει τη λύση. Εν προκειμένω, σε συνεργασία με την Bosch.

Automated Valet Parking

Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία πιλοτικού παρκαρίσματος δεν είναι κάτι νέο στον κόσμο της αυτοκίνησης –ανάλογα συστήματα προσφέρουν μεταξύ άλλων η BMW, η Audi αλλά και η αμερικανική Tesla- η αυτόνομη υπηρεσία στάθμευσης Automated Valet Parking που εξέλιξε η Mercedes σε συνεργασία με την Bosch, προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά απαλλάσσοντας τους οδηγούς από την επίπονη για αρκετούς εξ αυτών διαδικασία της στάθμευσης σε μεγάλους σταθμούς που συνήθως έχουν την έδρα τους σε αεροδρόμια, σε μεγάλα πολυκαταστήματα ή ακόμα και στις εισόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.

Τι ακριβώς προσφέρει το Automated Valet Parking; Πριν από ο,τιδήποτε άλλο, η υπηρεσία παρέχει στους οδηγούς την «ευκολία» να πραγματοποιήσουν την κράτηση του αυτοκινήτου τους μέσω μιας απλής εφαρμογής κινητού τηλεφώνου. Από εκεί και πέρα, τόσο κατά τη διαδικασία της παραλαβής όσο και κατά την επιστροφή, το όχημα καθοδηγείται από μόνο του από και προς τον καθορισμένο χώρο στάθμευσης, χωρίς καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση. Και πρωτίστως, όπως επικαλούνται οι δημιουργοί του, με απόλυτη ασφάλεια.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε επί τω έργω πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα πιλοτικού παρακαρίσματος Automated Valet Parking._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Automated Valet Parking
  • Automated Valet Parking
  • Automated Valet Parking
  • Automated Valet Parking
Ετικέτες: