2ΤΡΟΧΟΙ Αγώνες

2ος Αγώνας MiniGP Cup: Και το θέαμα συνεχίζεται [+video]

Με τις καλύτερες συνθήκες έγινε ο 2ος αγώνας της χρονιάς για το MiniGP Cup, αφού τόσο οι σημαντικά αυξημένες συμμετοχές όσο και ο τέλειος καιρός φρόντισαν να ξεσηκώσουν του αθλητές, οι οποίοι με τη σειρά τους φρόντισαν να ικανοποιήσουν με τη θεαματική τους οδήγηση όλους τους θεατές που συγκεντρώθηκαν στην πίστα καρτ της Πάχης.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα του αγώνα υπήρξε προπόνηση αθλητών με καρτ και έτσι η πίστα απέκτησε τη μέγιστη πρόσφυση, ενώ οι περισσότεροι αθλητές του MiniGP Cup μπόρεσαν και αυτοί να κάνουν ελεύθερες δοκιμές και να προετοιμαστούν καλύτερα για τον Κυριακάτικο αγώνα. Όπως ξεκίνησε η χρονιά έτσι και στα Μέγαρα υπήρξαν 2 αγωνιστικά σκέλη σε κάθε κατηγορία με ξεχωριστή βαθμολογία το καθένα, στοιχείο που ήρθε για να μείνει αφού συμβάλει στην αύξηση του αγωνιστικού θεάματος και στην ανάπτυξη της εμπειρίας των αθλητών.

Με τα δεδομένα αυτά, ήδη από τις πρώτες πρωινές δοκιμές έγινε φανερή η ταχύτητα των αθλητών με τον 10χρονο Βασίλη Παντελεάκη να αποδεικνύει έμπρακτα τη στοχευμένη συνολική προετοιμασία του και ξεκινώντας από την pole position με την καθαρόαιμη αγωνιστική μοτοσικλέτα του να φτάνει σε δύο αναμφισβήτητες νίκες στην κατηγορία MiniGP1, σημειώνοντας μάλιστα το απόλυτο ρεκόρ ταχύτερου γύρου της πίστας και όλων των κατηγοριών! Ο μεγάλος του αντίπαλος, ο λίγο νεαρότερος πεισματάρης Δωδεκανήσιος (Κως) Σπύρος Φουρθιώτης έκανε ότι μπορούσε, βελτίωσε κατά πολύ το προσωπικό του ρεκόρ, αλλά περιορίστηκε σε 2 δεύτερες θέσεις με τη μοτοσυκλέτα του να μη «βολεύεται» στις απαιτήσεις τις «ανοικτής» πίστας.

Αρκετά πιο πίσω ο Κορίνθιος rookie Γιάννης Παλιογιάννης τα πήγε περίφημα στο 2ο του μόλις αγώνα. Μοναχικά ο γνωστός και καταξιωμένος λάτρης του MiniGP Cup Νίκος Ελευθεριάδης, αφού ο προσωπικός του αντίπαλος Γιώργος Γερακιανάκης απουσίαζε, πήρε 2 ακόμα νίκες στην κατηγορία MiniGP.

Βελτιώνοντας κατά 1,5 και πλέον δευτερόλεπτα το προσωπικό του ρεκόρ γύρου, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος έκανε το 4 στα 4 στις νίκες φέτος στην KidGP, με το Γιώργο Μαυρόπουλο να βελτιώνει πάρα πολύ το ρεκόρ του και να φτάνει άνετα στις δεύτερες θέσεις χωρίς να απειληθεί από τον «όλο και μαθαίνω» Σπύρο Αντωνίου, ενώ ο μικρότερος όλων Σαράντης Γεωργιάδης κατάφερε να περάσει τις δυσκολίες μιας πτώσης σε προπόνηση και να χαρεί τη δεύτερη αγωνιστική  συμμετοχή του.

Σίγουρα η έκπληξη του αγώνα ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Αρναουτάκης, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή στο MiniGP Cup και στην κατηγορία Open PitBikes τα «πήρε όλα και έφυγε» (και στο όλα συμπεριλαμβάνεται και ένα σασμάν που παρέδωσε πνεύμα ανάμεσα στα σκέλη αλλά η ομάδα του το άλλαξε τάχιστα), αποδεικνύοντας ότι στη Ρόδο το «μικρόβιο» του MiniGP έχει «πιάσει» για τα καλά και ήδη εδραιώνεται εκεί «σχολή/παραγωγή» αθλητών. Ο γνωστός Σωτήρης Στυλιάδης έκανε ότι μπορούσε για να αντιμετωπίσει τον Αρναουτάκη αλλά έχοντας το νου του και στη βαθμολογία, όπου προηγείται με άνεση πλέον, αρκέστηκε σε 2 δεύτερες θέσεις. Εκμεταλλευόμενος την ταχύτατη μοτοσυκλέτα του, ο «παλιός» Νίκος Λιόλιος πήρε τις τρίτες θέσεις. Λίγο πιο πίσω, στο α’ σκέλος, ο Νίκος Γεωργόπουλος επανέκαμψε ανανεωμένος μετά τον τραυματισμό του σε οδικό ατύχημα και επικράτησε του καταξιωμένου Αντώνη Καλέμη, που δεν απειλήθηκε από το Χρήστο Φωτιάδη. Στο β’ σκέλος ήταν ο Ηλίας Δίπλας αυτός που τα έβαλε με τον Α. Καλέμη, σε μια μονομαχία που παρακολούθησε από κοντά ο πρώην κυπελλούχος MiniGP Δημήτρης Καρακώστας (έπεσε στο α’σκέλος), ο οποίος συμμετείχε με μια υποτονική μοτοσυκλέτα για να στηρίξει το θεσμό αλλά και να κάνει μια καλή προπόνηση εν όψει του τελευταίου αγώνα για το Π.Π. Ταχύτητας.

Αυξημένες συμμετοχές και στο «ξανανανεωμένο» IMR Cup, όπου ο Μανώλης Τανής και ο πολυνίκης Γιάννης Λογοθέτης μοιράστηκαν τις νίκες αλλά και από μία πτώση (ο Λογοθέτης συνέχισε και τερμάτισε 4ος) και ήταν ο Γιώργος Μπερτσάτος αυτός που με δύο δεύτερες θέσεις πήρε τη νίκη συνολικά της ημέρας. Σταθερός ο Γιώργος Φράγκος αλλά και ο Καλαματιανός Βασίλης Κουδούνης, ενώ δεν μπόρεσε να αποφύγει το λάθος ο Κώστας Τσικρικάς.

Λόγω των σχολικών υποχρεώσεων για τις παρελάσεις, ο επόμενος και τελευταίος αγώνας μεταφέρεται για τις 14 Οκτωβρίου (αντί 28). Ραντεβού λοιπόν στην πίστα καρτ των Αφιδνών και περισσότερα για το θεσμό μπορείτε να δείτε εδώ https://minigp.gr/

Φωτογραφίες: Νίκος Βιτσιλάκης

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου