2ΤΡΟΧΟΙ Αγώνες

MotoGP: H Suzuki αναζητά «δορυφορική» ομάδα για το 2019

Ο επικεφαλής της Ecstar Suzuki, Davide Brivio, δήλωσε πως το ιαπωνικό εργοστάσιο επιθυμεί να έχει στο grid του 2019 τέσσερις στο σύνολο GSX-RR.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, ο Davide Brivio επιβεβαίωσε αυτό που «κυκλοφορούσε» ως φήμη στα paddock του MotoGP τον τελευταίο καιρό: ότι οι Ιάπωνες της Suzuki αναζητούν μια «δεύτερη» ομάδα, η οποία θα χρησιμοποιεί τις μοτοσικλέτες τους την αγωνιστική σεζόν του 2019.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε με την ιδέα ύπαρξης μιας δορυφορικής ομάδας το 2019. Είναι θέμα να βρούμε τους απαραίτητους πόρους μέσα στην υφιστάμενη δομή μας. Αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο, πρέπει να αποφασίσουμε τους επόμενους μήνες ενώ μένουν λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος. Πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς απαιτείται: ανταλλακτικά, μηχανικοί και ο,τιδήποτε άλλο. Θα έπρεπε να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους, επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο την επίσημη ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός μάνατζερ.

Όσον αφορά στις προοπτικές που ανοίγονται για το εργοστάσιο μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Davide Brivio είπε:

«Είμαι αισιόδοξος, πολύ περισσότερο από πέρσι. Μια δορυφορική ομάδα θα μας βοηθήσει πολύ στον τομέα της εξέλιξης καθώς έτσι θα έχουμε περισσότερα δεδομένα ακολουθώντας συγχρόνως διαφορετικά μονοπάτια στην εξέλιξη».

Αξίζει να επισημάνουμε, πως μετά και το πρόσφατο διαζύγιο της Tech 3 με την Yamaha, τόσο η ομάδα Angel Nieto όσο και η Reale Avintia Racing, που και φέτος χρησομοποιούν μοτισικλέτες της Ducati, έχουν δηλώσει ανοιχτές στο ενδεχόμενο συνεργασίας τους με τους πρώην συνεργατές του Herve Poncharal. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στα τέλη του 2018 λήγει και το συμβόλαιο συνεργασίας της ομάδας EG 0,0 Marc VDS με την επίσης ιαπωνική Honda.

Ποιες μοτοσικλέτες θα πάρει για τη σεζόν του 2019 η Tech 3 (ΚΤΜ;) και ποιες οι Angel Nieto, Reale Avintia και EG 0,0 Marc VDS; Ποια θα είναι η τελική απόφαση των Ιαπώνων της Yamaha και της Suzuki;_Χ.Α.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου