2ΤΡΟΧΟΙ Αγώνες

MotoGP: Η Yamaha παρουσιάζει τα νέα της χρώματα για το 2019 [+video]

Την Τζακάρτα της Ινδονησίας, δύο μόλις 24ώρα πριν το πρώτο επίσημο τεστ ομάδων και αναβατών για τη νέα χρονιά, επέλεξε η Yamaha προκειμένου να παρουσιάσει το νέο livery της μοτοσικλέτας με την οποία οι Valentino Rossi και Maverick Vinales θα διεκδικήσουν φέτος μια καλύτερη… τύχη στις πίστες σε σχέση με τις δύο περασμένες σεζόν.

Η Yamaha αποκάλυψε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τα νέα χρώματα της μοτοσικλέτας της για το 2019. Εδώ, η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν είναι η απουσία από το «σώμα» της Μ1 του επί χρόνια βασικού της χορηγού (Movistar), καθώς από φέτος τη σκυτάλη μετά την αποχώρησή του παραλαμβάνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ισοτονικών ποτών (Monster Energy).

Πέραν της νέας και σαφώς πιο «δραματικής» περιβολής της νέας M1, το ενδιαφέρον όλων κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του φετινού livery εστιάστηκε στις δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας, Lin Jarvis, και λιγότερο σε εκείνες των δύο αναβατών της: του Valentino Rossi, που σε  λίγες μέρες «πατάει» τα 40, αλλά και του Maverick Vinales, που αισίως μπαίνει από φέτος στο τρίτο χρόνο της συνεργασίας του με τη Yamaha.

«Ειλικρινά, δεν χρειαζόμαστε μια επανάσταση αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Lin Jarvis.

Και προσέθεσε:

«Χρειαζόμαστε εξέλιξη. Στα τέλη του περασμένου έτους ήμασταν πολύ κοντά. Πρέπει να είμαστε τέλειοι σε κάθε τομέα. Αν τώρα κάνουμε την επανάσταση, ίσως και να χάσουμε τη βάση μας.

«Δεν υπάρχει τίποτα ριζοσπαστικό [στη νέα μοτοσικλέτα]. Περάσαμε τον περισσότερο χρόνο στη Βαλένθια επιλέγοντας τον κινητήρα μας, οπότε τώρα θα έχουμε μία ή δύο επιλογές.

«Ειλικρινά, δεν ξέρω τι θα γίνει, ελπίζουμε ότι όλα θα λειτουργήσουν καλά».

Ο επικεφαλής της ομάδας, που πλέον φέρει την επίσημη ονομασία Monster Energy Yamaha MotoGP, επιβεβαίωσε πως στις πρώτες επίσημες δοκιμές της σεζόν που ξεκινούν την προσεχή κιόλας Τετάρτη στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία, η ομάδα θα δοκιμάσει διάφορες λύσεις στον τομέα του πλαισίου και των ηλεκτρονικών.

Αναφερόμενος στα βήματα προόδου των ανταγωνιστών της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια, ο Lin Jarvis δήλωσε:

«Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αντίπαλοί μας άλλαξαν πολύ τον τρόπο που δουλεύουν. Ειδικά η Ducati άλλαξε πολύ, βάζοντας περισσότερους ανθρώπους σε διαφορετικά τμήματα προσπαθώντας να οργανώσει την ομάδα περισσότερο σαν εκείνες της Formula 1. Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσουμε.

«Μοιάζει κάτι να αλλάζει στη Yamaha και έχουμε μερικούς νέους Ιάπωνες μηχανικούς, αλλά και μερικούς Ευρωπαίους και Ιταλούς από το Μιλάνο, από τα κεντρικά γραφεία μας.

«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε δυνατοί, αλλά πρέπει να περιμένουμε [και να δούμε]»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου