2ΤΡΟΧΟΙ Αγώνες

MotoGP: Ο Joan Mir και επίσημα στη Suzuki

O 20χρονος Ισπανός αναβάτης προάγεται στη μεγάλη κατηγορία και για τη διετία 2019/2020 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Suzuki.

Η ιαπωνική εταιρεία, μετά την γνωστοποίηση της απόφασής της να μην ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασία του Andrea Iannone για την προσεχή διετία, ανακοίνωσε σήμερα αυτό που όλοι σχεδόν ήδη γνώριζαν: ότι από το 2019 και μετά και για δύο τουλάχιστον χρόνια, ο Joan Mir, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας Moto3 που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της Marc VDS στη Moto2, θα πλαισιώσει στα γκαράζ της Ecstar Suzuki τον επίσης Ισπανό, Alex Rins.

Με τον τρόπο αυτό, η Suzuki συνεχίζει την παράδοση που την θέλει να εντάσσει στους κόλπους της νεαρούς, πλην όμως, ταλαντούχους αναβάτες, κάτι που είδαμε να συμβαίνει τόσο στην περίπτωση του 22χρονου Alex Rins στα τέλη του 2016, όσο και σε εκείνη του Maverick Vinales, του σημερινού συνοδοιπόρου του Valentino Rossi στην ομάδα της Yamaha.

Ο Joan Mir έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλετών στην κατηγορία Moto3 στο GP της Αυστραλίας το 2015, με την πλήρη εμπλοκή του στη «μικρή» κλάση να λαμβάνει χώρα την αμέσως επόμενη. Το 2017, ο Mir κατακτά το στέμμα του πρωταθλητή κατακτώντας 10 στο σύνολο νίκες, επίδοση που ήρθε να ισοφαρίσει εκείνη που κατ’ αποκλειστικότητα κατείχε έως τότε ο σημερινός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez. Φέτος, ο Ισπανός αναβάτης από την Palma de Mallorca συμμετέχει στην κατηγορία Moto2 έχοντας κατακτήσει έως τώρα δύο βάθρα και την έκτη θέση στο πρωτάθλημα αναβατών.

«Ως ομάδα προσπαθήσαμε πάντα να κοιτάμε μακροπρόθεσμα, με τα αναπτυξιακά σχέδιά μας να περιλαμβάνουν “στοιχήματα” σε νέους αναβάτες που πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι μια επένδυση για το μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας, Shinichi Sahara. Και προσέθεσε «Ξεκινώντας από το 2015, το κάναμε ξανά το 2017 όταν υπογράψαμε με τον Alex Rins. Ο Joan Mir είναι ένα νέο ταλέντο που θα θέλαμε να δούμε να μεγαλώνει μαζί με την ομάδα μας. Τώρα εμπλέκεται στην κατηγορία Moto2 και σίγουρα θέλουμε να απολαύσει το πρωτάθλημα, ωστόσο είμαστε πρόθυμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί του και να προετοιμάσουμε το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία. Πιστεύουμε στις ικανότητές του».

Από τη μεριά του, ο Davide Brivio, ο team manager της Ecstar Suzuki, δήλωσε:

«Είναι επιθετικός, είναι πνευματώδης, είναι ωραίος και μπορεί να είναι πολύ γρήγορος. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να αναζητήσουμε σ’ έναν νεαρό αναβάτη, ο οποίος θέλει να έρθει μαζί μας όχι μόνο για το κύρος συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία με μία εργοστασιακή ομάδα, αλλά κυρίως επειδή πιστεύει στο αγωνιστικό μας έργο. Μιλώντας μαζί του συνειδητοποίησα πως έχει ένα καθαρό μυαλό, πόσο του άρεσε το έργο που κάνουμε στη Suzuki. Αυτό αποτέλεσε μεγάλη ώθηση για εμάς. Φυσικά, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα χρειαστεί χρόνος για να αποκτήσει εμπειρία και να αναπτυχθεί μαζί μας, αλλά έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του. Η διοίκηση της Suzuki μας ενθάρρυνε να ακολουθήσουμε τη “φιλοσοφία του νεαρού αναβάτη” και με τον Joan πιστεύω ότι βρήκαμε τον τέλειο πρωταγωνιστή για αυτόν τον ρόλο. Με τον Alex και τον Joan έχουμε δύο πολύ ταλαντούχους αναβάτες και ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα για το μέλλον»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου