21 Μαρ 2018

MotoGP: Ο Johann Zarco… βλέπει Honda;

Έντονη είναι η φημολογία που θέλει τον Johann Zarco να βρίσκει μια ζεστή… αγκαλιά στις τάξεις της εργοστασιακής ομάδας της Honda για το 2019.

Repsol Honda

Ο Johann Zarco είναι σίγουρα ένας από τους λίγους αναβάτες που πολλές ομάδες του grid θα ήθελαν στο ανθρώπινο δυναμικό τους για το 2019. Εντούτοις, με δεδομένες τις λιγοστές «καλές» κενές θέσεις για τη νέα σεζόν μετά την… κατάληψη των δύο εργοστασιακών Yamaha M1 από τους Maverick Vinales και Valentino Rossi για ακόμα δύο χρόνια (έως και τα τέλη του 2020, δηλαδή) και τη δεδηλωμένη «άρνηση ενδιαφέροντος» στο πρόσωπο του από το στρατόπεδο της Ducati, τα περιθώρια για τον Γάλλο είναι πλέον ακόμα λιγότερα. Πολλώ δε μάλλον, αν λάβει κανείς υπόψη του τις επιθυμίες του 30χρονου αναβάτη της Monster Yamaha Tech 3, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του στον Τύπο πως για το 2019 στόχος του είναι να υπογράψει ένα συμβόλαιο με εργοστασιακή ομάδα και όχι απλά να οδηγεί μια μοτοσικλέτα με ανάλογη απλώς υποστήριξη και προδιαγραφές. Υπό το πρίσμα αυτό, λοιπόν, ο Johann Zarco έχει εμπρός του αυτή τη στιγμή δύο κυρίως επιλογές: να μεταπηδήσει στην ομάδα της KTM, που με τα χρήματα της Red Bull θα μπορέσει να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις του σε απολαβές (σ.σ.: σε «υλικό» όμως;) ή να διεκδικήσει, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, μία αντίστοιχη θέση στο στρατόπεδο της Respol Honda αντικαθιστώντας τον επί 13 συναπτά έτη αναβάτη της ιαπωνικής ομάδας στο MotoGP, Dani Pedrosa.

Το τελευταίο αυτό σενάριο δείχνει, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, να συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες. Μάλιστα, η επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού έρχεται με δική της ανάρτηση πριν λίγες ώρες να υπερθεματίσει στην όλη… συζήτηση παραθέτοντας μάλιστα σχετικές δηλώσεις τόσο του Γάλλου αναβάτη, όσο και του Marc Marquez αναφορικά με το ενδεχόμενο μεταγραφής του πρώτου στην ομάδα της Repsol Honda.

«Η Respol Honda είναι ένα είδος dream team. Από τότε που έβλεπα MotoGP ως παιδί, θυμάμαι τον Mick Doohan και μετά τον Rossi… τώρα τον Marquez. Θα ήταν ωραίο να είμαι ομόσταβλος του Marc», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος.

Και προσέθεσε:

«Πρέπει να περιμένω και να προσεγγίσω το θέμα ήρεμα. Νομίζω ότι θα περιμένω τους τρεις πρώτους αγώνες, τότε θα ξέρω περισσότερα. Η απόδοση της μοτοσικλέτας θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη λήψη της απόφασης, αλλά πρέπει να περιμένω και να δω τι άλλες δυνατότητες υπάρχουν. Οι δοκιμές πήγαν καλά αλλά οι αγώνες θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας».

Από τη μεριά του, ο Ισπανός έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, σχολίασε:

«Δεν έχω λόγο στην απόφαση της ομάδας, αυτή βρίσκεται στην Honda. Σίγουρα θα πρέπει να συνάψουν συμβόλαιο με τον ισχυρότερο ομόσταβλο και ο Johann Zarco βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Όσο ισχυρότερη είναι η ομάδα, τόσο περισσότερο μπορούμε να βελτιώσουμε τη μοτοσικλέτα. Αλλά για μένα είναι επίσης καλή ιδέα να επεκτείνουμε το συμβόλαιο του Dani. Δεν με πειράζει. Δεν έχω λόγο σε αυτό, έχω ήδη υπογράψει τo δικό μου συμβόλαιο»._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Johann Zarco
  • Repsol Honda
Ετικέτες: