2ΤΡΟΧΟΙ Αγώνες

MotoGP: O Marc Marquez των ρεκόρ

Οι επτά παγκόσμιοι τίτλοι στα 25 μόλις χρόνια του είναι ένα μόνο από τα ρεκόρ που έχει καταρρίψει ο Marc Marquez που χθες εξασφάλισε το πέμπτο στέμμα στο MotoGP αποσπώντας μία ακόμα σπουδαία νίκη - την όγδοη φετινή - στο σπίτι της Honda.

Το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Marc Marquez είναι ήδη γνωστό στους φίλους των αγώνων ταχύτητας μοτοσικλετών εδώ και πολλά πλέον χρόνια. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι τα επιτεύγματα σε επίπεδο στατιστικής του Ισπανού αναβάτη από τη Cervera, που στα 25 μόλις χρόνια του κατέκτησε χθες ένα ακόμα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Motegi της Ιαπωνίας.

- Ο Marquez είναι ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης όλων των εποχών που έχει κατακτήσει επτά τίτλους - το ρεκόρ κατείχε μέχρι τώρα ο Mike Hailwood που σε ηλικία 26 ετών απέσπασε στην κατηγορία των 350 κ.εκ. το 1966 ίδιο αριθμό στεμμάτων.

- Ο Marquez είναι ο νεότερος σε ηλικία αναβάτης όλων των εποχών που έχει κατακτήσει πέντε τίτλους στη μεγάλη κατηγορία - το ρεκόρ αυτό κατείχε μέχρι τώρα ο Valentino Rossi που σε ηλικία 26 ετών και 221 ημερών απέσπασε το 2005 ίδιο αριθμό στεμμάτων.

- Ο Marquez είναι ένας από τους οκτώ αναβάτες που έχουν κερδίσει επτά ή και περισσότερους τίτλους - από 7 έχουν οι John Surtees και Phil Read, από 9 οι Carlo Ubbiali, Mike Hailwood και Valentino Rossi, 13 o Angel Nieto και 15 ο Giacomo Agostini.

- O Marquez είναι ένας από τους μόλις τέσσερις αναβάτες που έχουν κερδίσει πέντε ή και περισσότερους τίτλους στη μεγάλη κατηγορία - 5 έχει επίσης ο Mick Doohan, 7 o Valentino Rossi και 8 ο Giacomo Agostini.

- Ο Marquez έχει κερδίσει και τους πέντε τίτλους στο MotoGP στη σέλα των μοτοσικλετών της Honda - ακριβώς όπως συνέβη και στην περίπτωση του Mick Doohan.

- Ο μοναδικός Ισπανός αναβάτης που έχει κερδίσει περισσότερους τίτλους από τον Marquez είναι ο Angel Nieto - 13 στο σύνολο, εκ των οποίων οι 7 στα 125 κ.εκ. και 6 στα 50 κ.εκ. από το 1969 έως το 1984.

- Τα τελευταία εννέα χρόνια, ο Marc Marquez έχει κερδίσει σε κάθε ένα από αυτά τουλάχιστον πέντε αγώνες - επίδοση ρεκόρ στα 70 χρόνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών.

- Φέτος, ο Marquez έχει τις περισσότερες νίκες (8), τα περισσότερα podiums (13) και τις περισσότερες pole position (5) από κάθε άλλο αναβάτη του grid.

- Στην καριέρα του συνολικά, ο Marquez έχει στο ενεργητικό του 69 νίκες, 115 podiums, 78 pole positions και 60 ταχύτερους γύρους._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου