09 Ιουλ 2018

MotoGP: Repsol και Honda ανανεώνουν τη συνεργασία τους για δύο ακόμα χρόνια

Μία σχέση που κρατά σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα θα συνεχίσει να υφίσταται για τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια.

Repsol Honda - Marc Marquez

Το 1995, η Repsol και η Honda Racing Corporation (HRC) ένωσαν τις δυνάμεις τους κατακτώντας αξιοζήλευτες διακρίσεις στην κορυφαία κατηγορία του Π.Π. Μοτοσικλετών. Και συγκεκριμένα, 13 παγκόσμια πρωταθλήματα στο Πρωτάθλημα Αναβατών και 163 νίκες σε Grand Prix, με την τελευταία εξ αυτών να πραγματοποιείται πριν οκτώ ημέρες στο Ολλανδικό GP, σε μια από τις καλύτερες μάχες εντός πίστας των τελευταίων ετών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος Επικοινωνίας της Repsol, ο Πρόεδρος, Begoña Elices καθώς και ο ομόλογος του στο HRC, Yoshishige Nomura, υπέγραψαν την παράταση της συμφωνίας με την οποία η Repsol θα συνεχίσει να είναι ο κύριος χορηγός της εργοστασιακής ομάδας της Honda στο MotoGP αλλά συνάμα και ο προμηθευτής καυσίμου και λιπαντικών που χρησιμοποιούν οι μοτοσικλέτες της για δύο ακόμα χρόνια.

Θυμίζουμε πως για το 2019, το line-up των αναβατών θα απαρτίζεται από τους Marc Marquez και Jorge Lorenzo, τους αναβάτες που έχουν κερδίσει τους 7 από τους 8 τελευταίους τίτλους στο θεσμό –τον 8ο έχει αποσπάσει για λογαριασμό της Repsol Honda το 2011 ο Casey Stoner.

Η συνεργασία μεταξύ της Repsol και της Honda ξεπερνά τις «συμβατικές αθλητικές χορηγίες» και επεκτείνεται σε μία στενή συνεργασία μεταξύ του Κέντρων Έρευνας και Εξέλιξης της Honda στο Saitama της Ιαπωνίας και του Τεχνολογικού Κέντρου της Repsol, που βρίσκεται στην Móstoles  της Ισπανίας.

Θυμίζουμε πως στα μέσα της δεκαετίας του ’90 οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν σε συνεργασία την εξέλιξη δίχρονων κινητήρων περνώντας αργότερα στην εποχή των τετράτροχων V4 κινητήριων συνόλων.

Πέρα από τις 163 νίκες του, το δίδυμο Repsol-Honda έχει αποσπάσει και 419 podiums χάρη στην οδηγική μαεστρία μεγάλων ονομάτων του θεσμού, όπως οι Mick Doohan, Alex Criville, Valentino Rossi, Nicky Hayden, Casey Stoner, Dani Pedrosa και Marc Marquez._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Repsol Honda - Casey Stoner
  • Repsol Honda - Marc Marquez
  • Repsol Honda - Marc Marquez
  • Repsol Honda - Marc Marquez