19 Ιαν 2018

MotoGP: Σιρκουί πόλης μελετά η Dorna

Η διοργανώτρια αρχή του σπορ μελετά το ενδεχόμενο να εντάξει στο αγωνιστικό ημερολόγιο του MotoGP έναν αγώνα που θα πραγματοποιείται σε αστικό περιβάλλον, σύμφωνα με δηλώσεις του Carmelo Ezpeleta.

MotoGP

Η ιδέα ασφαλώς και δεν είναι νέα. Εντούτοις, πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη στην υλοποίηση της πρόταση, πρωτίστως λόγω των πολύ περιορισμένων ή και ανύπαρκτων οδών διαφυγής, τις οποίες, θέλοντας και μη, επιβάλλει στους αναβάτες του MotoGP (και όχι μόνο) η «περιορισμένη» χάραξη ενός σιρκουί πόλης. Παρ’ όλα αυτά, όπως δήλωσε σε ισπανικά μέσα ο ίδιος ο CEO της Dorna, της διοργανώτριας με άλλα λόγια αρχής του Π. Π. Μοτοσικλετών, πάνω στο τραπέζι της βρίσκεται αυτή τη στιγμή κατατεθειμένη μια ενδιαφέρουσα πρόταση από κάποια μη κατονομαζόμενη «θερμή πόλη», όπως την χαρακτήρισε, η οποία επιθυμεί να φιλοξενήσει στους δρόμους της ένα «αστικό» grand prix. Προφανώς, κατά τα πρότυπα εκείνου που πραγματοποιείται στο Macau της Κίνας.

«Είναι πιθανό να έχουμε ένα αστικό σιρκουί στο MotoGP. Υπάρχει ένα στέρεο εγχείρημα σε μια θερμή πόλη αυτή τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Dorna.

Και προσέθεσε:

«Στη θεωρία, η μεγάλη ευθεία θα είναι ένας μεγάλος δρόμος και τα paddock θα στεγάζονται ένα εκθεσιακό κέντρο. Για το Σαββατοκύριακο θα χρησιμοποιείται στον αγώνα και για άλλες δραστηριότητες τον υπόλοιπο χρόνο».

Αναφορικά με τον πλήθος των αγώνων, που ήδη από φέτος με την προσθήκη του αγώνα στην Ταϋλάνδη φτάνει τους 19 (σ.σ.: από το 2019 θα είναι 20 με την είσοδο του grand prix της Φινλανδίας), ο Carmelo Ezpeleta, είπε:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια λίστα με οκτώ χώρες που θέλουν να μπουν στο MotoGP. Όμως, δεν μπορούμε να έχουμε 26 αγώνες».

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι υποψήφιες χώρες που θέλουν να φιλοξενήσουν ένα «αστικό» GP είναι το Μεξικό και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Macau GP
  • MotoGP
Ετικέτες: