2ΤΡΟΧΟΙ Αγώνες

Ο απίστευτος και επικίνδυνος Romano Fenati

Ο Romano Fenati κατέπληξε τους πάντες με μία άκρως… παρανοϊκή όσο και επικίνδυνη κίνηση όταν και πάτησε το φρένο της μοτοσικλέτας συναθλητή του κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της κατηγορίας Moto2 στην πίστα του Misano.

Ο Romano Fenati, με μία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του σπορ αντίδραση, επιχείρησε και πέτυχε να πατήσει το φρένο της μοτοσικλέτας του συναθλητή του, Stefano Manzi, κατά τη διάρκεια του αγώνα της «μεσαίας» κατηγορίας του Π. Π. Μοτοσικλετών που έλαβε χώρα χθες στο Σαν Μαρίνο στην πίστα του Misano. Λίγο νωρίτερα, οι δύο αναβάτες είχαν δώσει μάχη σώμα με σώμα για τη διεκδίκηση της 12ης θέσης, με τον Stefano Manzi να επιχειρεί ένα αποτυχημένο προσπέρασμα επί του Romano Fenati, ο οποίος αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση -για το λάθος του αυτό ο Manzi τιμωρήθηκε μετά το πέρας του αγώνα με έξι θέσεις ποινή στο grid εκκίνησης του επόμενου αγώνα που θα πραγματοποιηθεί σε δύο βδομάδες στην Αραγωνία.

Όπως ήταν επόμενο, οι αγωνοδίκες έβγαλαν αμέσως μετά το συμβάν τη μαύρη σημαία στο Romano Fenati, τιμωρώντας τον εν συνεχεία με αποκλεισμό από τους επόμενους δύο αγώνες. Αυτό αποτέλεσε τη θρυαλλίδα εξελίξεων και την αρχή, βέβαια, περεταίρω αποκλεισμών μετά την απολύτως απαράδεκτη όσο και επικίνδυνη αυτή κίνησή του Ιταλού (σ.σ.: οι μοτοσικλέτες στο σημείο εκείνο είχαν αναπτύξει ταχύτητα κοντά στα 250 χλμ./ώρα). Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, η νυν ομάδα του Ιταλού αναβάτη (Marinelli Snipers Team) ανακοίνωσε την οριστική λύση του συμβολαίου του Ιταλού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Romano Fenati για το 2019, η MV Agusta, που από του χρόνου επανέρχεται στην αγωνιστική δράση ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας, έκανε γνωστό ότι ο Ιταλός απαλλάσσεται οριστικά και αμετάκλητα από τα μελλοντικά καθήκοντά του με τη νέα για τον ίδιο ομάδα. Που παρεμπιπτόντως είναι η αυτή του… θύματος στο εν λόγω συμβάν, Stefano Manzi.

Ιδού και το σχετικό βίντεο:

Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν είναι το μόνο… οξύθυμο περιστατικό για τον κατά τ’ άλλα ταλαντούχο Ιταλό αναβάτη. Οι φίλοι του σπορ ενδεχομένως να θυμούνται την κλωτσιά(!) του Romano Fenati στoν Niklas Ajo στο warm-up της κατηγορίας Moto3, λίγες ώρες πριν τον αγώνα στο Termas de Rio Hondo της Αργεντινής το 2015, αλλά και τα... γαλλικά του Ιταλού στη συνέχεια και την κίνηση του να σβήσει τον κινητήρα της μοτοσικλέτας του αντιπάλου του στην ευθεία όπου οι αναβάτες παρατάσσονται για να πραγματοποιήσουν τις δοκιμαστικές εκκινήσεις τους.

Ιδού και τα οπτικά πειστήρια:

Αν μη τι άλλο, ένα ακόμα σημάδι του χαρακτήρα του Ιταλού –λιγότερο τρανταχτό ασφαλώς από το προηγούμενο- αποτέλεσε και το γεγονός ότι το 2016 η τότε ομάδα του στην κατηγορία Moto3, η Sky VR46, είχε προβεί στην αποπομπή του για λόγους «συμπεριφοράς που δε συνάδουν με τους κανόνες πειθαρχίας της ομάδας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση._Χ.Α.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου