21 Μάιος 2018

O Παντελεάκης Jr στο Κύπελλο Ιταλίας MiniGP

Ο μικρός Έλληνας πρωταθλητής ταχύτητας εξακολουθεί να μας κάνει υπερήφανους με τις διεθνείς επιτυχίες του.

Βασίλης Παντελάκης - MiniGP

Ο 1ος Αγώνας του Κυπέλλου Ιταλίας έγινε στην πίστα Franciacorta Daniel Bonara και ο 10χρονος Βασίλης Παντελεάκης δήλωσε δυναμικό «παρών» στην κορυφαία κατηγορία MiniGP, απέναντι στα δυνατότερα ονόματα της γειτονικής μας χώρας. Ο Έλληνας αθλητής κατέβαζε συνεχώς τους χρόνους του οδηγώντας για πρώτη φορά στη μεγάλη χάραξη της πίστας των 2,5χλμ. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου κατάφερε να είναι 5ος σε 19 συμμετοχές, έχοντας διαφορά 2 δευτερολέπτων από την κορυφή και μόλις 9 δέκατα από το δεύτερο.

Ο Βασίλης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και στον αγώνα της Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν αισθητή, με σταθερό ρυθμό και -ως συνήθως- πολύ ωραίο στυλ οδήγησης. Η εκκίνησή του δεν ήταν όσο καλή θα ήθελε, απόρροια της απειρίας του από τη μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτα που οδηγεί εφέτος αλλά και της καινούργιας γι’ αυτόν πίστας. Υποχώρησε στην 8η θέση αλλά δεν απογοητεύτηκε. Επανήρθε δυνατός, διαχειρίστηκε σωστά το λιγοστό χρόνο που είχε στη διάθεσή του (ο αγώνας διαρκεί μόλις 6 γύρους) και νικώντας σε ωραίες μάχες τρεις αντιπάλους του πήρε την καρό σημαία στην 5η θέση.

Η δυναμική του παρουσία απέναντι σε οδηγούς μεγαλύτερης ηλικίας και με περισσότερη εμπειρία τόσο στην κατηγορία, όσο και στην πίστα, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους χορηγούς του Βασίλη που στηρίζουν την προσπάθειά του να διακριθεί σε αυτό το τόσο απαιτητικό άθλημα. Πλέον, το μυαλό του νεαρού Έλληνα οδηγού είναι στραμμένο στο 2ο γύρο του Πρωταθλήματος MiniGP της Ιταλίας. Ας δούμε όμως τι δήλωσε το μικρό μας αστέρι μετά τον τερματισμό του:

«Παρά το γεγονός ότι δεν είχα οδηγήσει ποτέ μου στη μεγάλη αυτή πίστα, μου άρεσε πολύ. Δε με δυσκόλεψε ιδιαίτερα και κάθε φορά που έμπαινα μέσα ήμουν σε θέση να κατεβάζω τους χρόνους μου. Προφανώς μου λείπει η εμπειρία και οι αγώνες για να είμαι στους χρόνους των πρώτων. Τώρα προετοιμάζομαι για τον επόμενο αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος, που θα γίνει στην ίδια πίστα, με στόχο να κατεβάσω κι άλλο τους χρόνους μου και να μειώσω τη διαφορά μου από την κορυφή»._Ν.Β.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Βασίλης Παντελάκης - MiniGP
  • Βασίλης Παντελάκης - MiniGP
  • Βασίλης Παντελάκης - MiniGP
  • Βασίλης Παντελάκης - MiniGP
  • Βασίλης Παντελάκης - MiniGP