06 Ιουλ 2018

BMW και τεχνολογία: Η ψηφιακή επικοινωνία στα καλύτερά της

Ακριβής προγραμματισμός διαδρομών, αξιόπιστη πλοήγηση, επικοινωνία με το συνεπιβάτη, χρήση τηλεφώνου, ξέγνοιαστες μουσικές απολαύσεις και η BMW δεν αφήνει ανεκπλήρωτη καμία επιθυμία σε διαδρομές με μοτοσυκλέτα

Πολυάριθμες μοτοσυκλέτες BMW ήδη προσφέρουν μία πρωτοποριακή λύση για καθημερινή πλοήγηση και χρήση πολυμέσων. Επιπλέον, πληροφορίες ταξιδιωτικού περιεχομένου παρέχονται με εξαιρετική σαφήνεια και με τρόπο φιλικό προς το χρήστη. Η διασύνδεση μοτοσυκλέτας, smartphone και κράνους μέσω Bluetooth ανοίγει νέες προοπτικές και δυνατότητες, ενώ το Multi-Controller εξασφαλίζει απλό έλεγχο των λειτουργιών σε όλες τις συνθήκες. Το συμβατικό καντράν δίνει τη θέση του σε μία μεγάλη οθόνη TFT, που παρέχει στον αναβάτη δυνατότητα πρόσβασης σε τηλέφωνο και πολυμέσα (και τα δύο σε συνδυασμό με το BMW Motorrad Communication System), αλλά και πρόσθετες πληροφορίες της μοτοσυκλέτας πέρα από την ταχύτητα και τις στροφές του κινητήρα. Επιπλέον, το δωρεάν BMW Motorrad Connected App προσφέρει πλοήγηση και άλλες πρόσθετες λειτουργίες. Και το σημαντικότερο, οι αναβάτες μπορούν να παραμένουν πλήρως προσηλωμένοι στο δρόμο. Το προαιρετικό BMW Motorrad Connectivity σε συνδυασμό με το BMW Motorrad Connected App βελτιώνει την καθημερινή πλοήγηση. Η σύνδεση μεταξύ smartphone και οχήματος επιτρέπει στον αναβάτη να ταξιδεύει με αξιοπιστία στον προορισμό του με βάση ένα πρακτικό σύστημα βελών στροφή προς στροφή (turn-by-turn) που εμφανίζονται στην οθόνη TFT – μέθοδος ιδιαίτερα αποτελεσματική και ‘διαισθητική’ στην κυκλοφορία της πόλης. Οι αναβάτες μπορούν να κατεβάζουν χάρτες μέσω του οικιακού τους WiFi, ώστε να μην εξαρτώνται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια της πλοήγησης. Το καλώδιο του διπλού φορτιστή USB παρέχει στο smartphone ηλεκτρική ενέργεια. Για πιο απαιτητικές διαδρομές υπάρχει το γνωστό BMW Motorrad Navigator, που είναι συμβατό με οθόνη TFT. Ο συνδυασμός ενός κράνους με το BMW Motorrad Communication System και το προαιρετικό BMW Motorrad Connectivity παρέχει στον αναβάτη δυνατότητα χρήσης τηλεφώνου ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η οθόνη TFT προσφέρει μία επισκόπηση της λίστας επαφών στο smartphone, για επιλογή και κλήση της επιθυμητής επαφής μέσω του Multi-Controller. Εισερχόμενες κλήσεις απεικονίζονται επίσης στην οθόνη: η αποδοχή και η απόρριψη γίνονται μέσω του Multi-Controller. Πληροφορίες σχετικές με το ταξίδι όπως ταχύτητα και σχέση κιβωτίου είναι ορατές ανά πάσα στιγμή χάρη στη φιλοσοφία απεικόνισης της BMW Motorrad σε μία έξυπνα σχεδιασμένη οθόνη.

Σύστημα επικοινωνίας και κράνη της BMW

Το BMW Motorrad Communication System επιτρέπει συνομιλίες αναβάτη / συνεπιβάτη, χρήση του τηλεφώνου και τέλεια πλοήγηση μέσω σύνδεσης με το BMW Motorrad Navigator και όλα αυτά χωρίς διάσπαση της προσοχής από το δρόμο. Το Σύστημα Επικοινωνίας BMW Motorrad, πλήρως ενσωματωμένο στο κράνος χωρίς ορατά καλώδια, προσφέρει άριστη ποιότητα ενδοσυνεννόησης με αυτόματη καταστολή ενοχλητικών θορύβων. Οδηγός και συνεπιβάτης μπορούν να επικοινωνούν ελεύθερα στο ταξίδι, χάρη στην ασύρματη φωνητική επικοινωνία. Το σύστημα επικοινωνίας παρέχει μέχρι τρεις συνδέσεις ανά κράνος. Το Bluetooth επιτρέπει απλή σύνδεση με συσκευές συμβατές με Bluetooth, όπως το BMW Motorrad Navigator, ένα smartphone, ένα MP3 player ή η οθόνη TFT. Επιπλέον, το σύστημα επικοινωνίας μπορεί να συνδεθεί με το ηχοσύστημα της μοτοσυκλέτας, για παράδειγμα των R1200RT, K1600GT ή K1600GTL. Διαθέσιμο για τα κράνη System 7 Carbon, System 6, GS Carbon και AirFlow, το σύστημα επικοινωνίας προσαρμόζεται άριστα στη γεωμετρία κάθε μοντέλου κράνους. Όλα τα εξαρτήματα είναι απευθείας ενσωματωμένα στο κέλυφος του κράνους χωρίς ορατά καλώδια (έγκριση τύπου σύμφωνα με ECE 22-05) και το ειδικό πληκτρολόγιο έχει σχεδιαστεί ειδικά για ευχρηστία ακόμα και όταν ο χρήστης φορά γάντια. Άριστη ποιότητα ήχου και φωνής, απλή λειτουργία μέσω τριών μπουτόν και χαμηλό βάρος εξασφαλίζουν βέλτιστη εμπειρία ταξιδιού και ήχου. Το Σύστημα Επικοινωνίας της BMW Motorrad έχει αυτονομία λειτουργίας 10 - 12 ωρών, που σημαίνει οι αναβάτες μπορούν να καλύψουν μεγάλες διαδρομές πριν χρειαστεί επαναφόρτιση. Πληροφορίες για την κατάσταση φόρτισης παρέχονται μέσω μιας οθόνης LED.

Νέο σύστημα επικοινωνίας για τα κράνη System 7 Carbon
Το νέο BMW Motorrad Communication για το κράνος System 7 Carbon προσφέρει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Η ποιότητα φωνής είναι βελτιωμένη χάρη σε μία λειτουργία ευρυζωνικής μετάδοσης φωνής. Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας της μπαταρίας Νικελίου υδριδίου μετάλλου είναι εντυπωσιακή στις 16 ώρες. Επιπλέον της ένδειξης LED, προσφέρεται και μία ακουστική προειδοποίηση όταν φτάσει σε ορισμένα επίπεδα φόρτισης. Εκτός από τα τρία γνωστά μπουτόν ("On/Off", "+" και "-") που προσφέρει το Σύστημα Επικοινωνίας της BMW Motorrad, το System 7 Carbon περιλαμβάνει έναν πρόσθετο διακόπτη που επιτρέπει την έναρξη φωνητικού ελέγχου μέσω του συνδεμένου κινητού τηλεφώνου. Επίσης, είναι εφικτή η αυτόματη αποδοχή τηλεφωνικών κλήσεων.

Συστήματα και αξεσουάρ πλοήγησης

Κάνουν πολύ περισσότερα από το να δείχνουν το δρόμο. Υποδεικνύουν στον αναβάτη καταπληκτικές διαδρομές και υπόσχονται απεριόριστη οδηγική απόλαυση, είτε χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο με το BMW Connected App Navigation, ένα τηλέφωνο στο Smartphone Cradle, το πρακτικό BMW Motorrad Navigator Street ή το Navigator VI.

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για όσα διαβάσατε παραπάνω -αλλά και για πολλά περισσότερα- μπορείτε να δείτε εδώ https://www.bmw-motorrad.gr/el/accessories-and-parts/accessories/navigation-and-communication.html

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: