07 Ιουλ 2018

Honda Gold Wing GWEF: Όταν συναντιούνται… 6.000 κύλινδροι

Για 35η φορά πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση των απανταχού ιδιοκτητών Honda Gold Wing, που διοργανώνεται από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες (Gold Wing European Federatuions).

Gold Wing Treffen

Ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.800 λάτρεις και 1.000 Gold Wing από 35 έθνη συγκεντρώθηκαν στο Velenje της Σλοβενίας αρχές Ιουλίου για μια πενθήμερη γιορτή της 35ης επετείου του θεσμού. Ο οργανισμός των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών ιδρύθηκε το 1983, με απώτερο στόχο τα μέλη του να μοιράζονται πληροφορίες και να προωθούν τη διεθνή επαφή, τη φιλία και τις δραστηριότητες μεταξύ των συλλόγων «Gold Riding and riders». Γνωστή ως «Treffen» (η γερμανική λέξη για «συναντήσεις»), καθόσον πραγματοποιούνται εθνικές συναντήσεις σε είκοσι χώρες κάθε χρόνο. Μια κεντρική συγκέντρωση όλων των χωρών μελών του GWEF διεξάγεται κάθε 5 χρόνια από το 2003, με το φετινό γεγονός να προσελκύει αναβάτες ηλικίας από 19 έως 81 ετών από 26 χώρες μέλη του GWEF και άλλα 9 κράτη, μεταξύ των οποίων το Κουβέιτ, το Ισραήλ και η Αυστραλία. Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης ήταν η παρέλαση των Εθνών, με μια συνοδεία 30 λεπτών από «φτερά που έφυγαν από το campground για βόλτα» και την τελετή απονομής βραβείων, στην οποία η Βουλγαρία κέρδισε το Βραβείο Συμμετοχής (με πάνω από το 90% συμμετοχή από τοπικά μέλη) και τη Φινλανδία το βραβείο για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχουν ταξιδέψει τα μέλη, με 50 Gold Wing να διανύουν 2.500 χιλιόμετρα.

Με κληρονομιά που χρονολογείται από το 1975, εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, το Gold Wing είναι συνώνυμο της μεγάλης απόστασης με δύο τροχούς και της τεχνολογίας αιχμής._Ν.Β.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Gold Wing
  • Gold Wing Treffen
  • Gold Wing Treffen
  • Gold Wing Treffen