2ΤΡΟΧΟΙ Επικαιρότητα

Honda NSC Concept: Έρχεται το CB 650R [+video]

Ο Νο1 κατασκευαστής μοτοσικλετών πήρε φόρα για τα καλά και ετοιμάζεται να βγάλει στην επιφάνεια ένα ακόμα μέλος της οικογένειας Neo Sports Café.

Είναι προφανές πως οι εποχές έχουν αλλάξει και πως οι τάσεις του αγοραστικού κοινού έχουν διαφοροποιηθεί, χωρίς ωστόσο να έχουν συγκεκριμένη μορφή. Κοινώς. ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει, ή μάλλον ξέρει, αλλά δεν το αποφασίζει. Καλό, χρυσό και άγιο ένα mega On/Off αλλά τι να το κάνεις αν κινείσαι στο κλεινόν άστυ; Θεϊκό και ποθητό ένα δυνατό streetfighter, αλλά δεν σου χρειάζεται όταν κάνεις πολλά ταξίδια. Ιδανικό για την πίστα ένα καθαρόαιμο super sport, πλην όμως παντελώς ακατάλληλο για καθημερινή χρήση. Οι κατασκευαστές το έχουν καταλάβει πως ο σημερινός μοτοσικλετιστής έχει πολλά πρόσωπα και με τα πειραματικά μοντέλα, που κυκλοφορούν σαν θεατρικός θίασος από έκθεση σε έκθεση και από χώρα σε χώρα, μαζεύουν αντιδράσεις και προτροπές του κοινού, τις μελετούν και ανάλογα προχωρούν στη δημιουργία νέων μοντέλων και κατηγοριών.

Το Neo Sports Café concept δημιουργήθηκε από το τμήμα R&D της Honda στη Ρώμη, παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στην έκθεση Mondial Paris στη γαλλική πρωτεύουσα και είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί μια κίνηση της εταιρίας με σκοπό και στόχο να ευαισθητοποιήσει τους απανταχού οπαδούς του customizing. Έχοντας ήδη παρουσιάσει εκδόσεις στα 125, 300 και 1000 cc, αυτό που έλειπε ήταν ένα μοντέλο κάπου ανάμεσα και αν κρίνουμε από τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του CB 650F που χρησιμοποιεί το πρωτότυπο, τότε ας καλωσορίσουμε από τώρα το νέο CB 650R NSC. Σύμφωνα με την ίδια τη Honda, το στυλ του είναι μοντέρνο και μινιμαλιστικό, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά από sport naked και café racer μοτοσικλέτες. Εμείς εδώ, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως ο γίγαντας έχει ξυπνήσει για τα καλά και πως αγωνιούμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει για το –πολύ κοντινό- μέλλον. Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Μιλάνου αρχές Νοεμβρίου._Ν.Β.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου