top icon
Επικαιρότητα

KTM 1290 Super Duke GT: Με την υπογραφή του Kiska

Το πλέον ριζοσπαστικό sport tourer της αγοράς αποκτά την εμφάνιση που έχει υιοθετήσει η ΚΤΜ στα πιο πρόσφατα μοντέλα της, όπερ συνεπάγεται σε προβολέα DRL που θυμίζει έντομο και μαρτυρά τη σχεδιαστική πένα του οίκου Kiska.

Από το 2019, το πανίσχυρο Super Duke GT – εκτός από το νέο παρουσιαστικό – αποκτά και τον κινητήρα της έκδοσης R, δηλαδή τον τελευταίας γενιάς V2 της αυστριακής φίρμας, με περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων στις 75 μοίρες και χωρητικότητα 1.301 cc. Σε σχέση με αυτόν του απερχόμενου μοντέλου είναι πιο δυνατός κατά 2 Hp (στους 175 συνολικά), με μια μικρή θυσία στην απόδοση της ροπής όμως, που τώρα είναι ελάχιστα χαμηλότερη (κατά σχεδόν 0,3 Kgm) στα 14,5Kgm. Η προσθήκη συστήματος αλλαγής ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη (quickshifter+) εγγυάται ακόμα πιο γρήγορα ανεβοκατεβάσματα σχέσεων και σίγουρα είναι κάτι που θα εκτιμηθεί από όσους αρέσκονται στην επιθετική οδήγηση, ειδικά σε δρόμους χωρίς ευθείες.

Στο πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων δεν κρίθηκε απαραίτητο να γίνει κάποια περαιτέρω αλλαγή ή προσθήκη, ήταν ήδη υπερπλήρες και εξαιρετικά αποδοτικό από κάθε άποψη. Χρήσιμο βοήθημα θα χαρακτηρίσουμε όμως και τη χρήση τεχνολογίας Led στα φώτα, όπως επίσης και την ύπαρξη Cornering Led για καλύτερο φωτισμό στο εσωτερικό των στροφών. Ο αναβάτης θα εκτιμήσει υπέρ του δέοντος και τη νέα οθόνη TFT των 6,5(!) ιντσών, που διαθέτει φωτιζόμενους διακόπτες για τη λειτουργία της και που παρέχει σχεδόν ανεξάντλητο αριθμό πληροφοριών. Παρέχει όμως και τη δυνατότητα συστήματος πλοήγησης μέσω εφαρμογής στο κινητό του αναβάτη, αυξάνοντας δραματικά τις τουριστικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας.  

Ωστόσο, και κατά την άποψή μας, η πιο σημαντική αλλαγή που έχει δεχθεί το νέο GT είναι οι ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της WP, που εύκολα και γρήγορα μπορούν να ρυθμιστούν από τον αναβάτη και να προσαρμοστούν στις εκάστοτε συνθήκες χωρίς να μειωθεί η απόδοσή τους. Γιατί ως γνωστόν, διαφορετική συμπεριφορά έχει μια μοτοσυκλέτα με μόνο τον οδηγό επάνω της και διαφορετική όταν κουβαλά δύο άτομα και αποσκευές. Τέλος, από χρηστικής άποψης καλοδεχούμενα είναι τα στάνταρ θερμαινόμενα γκριπ, όπως επίσης και τα ντουλαπάκια εκατέρωθεν του ψυγείου, με το ένα εξ αυτών να διαθέτει και θύρα USB._N.B.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ