Αν θέλετε να μπείτε στο χώρο των αγώνων και δεν σας περισσεύουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τότε μάλλον βρήκατε τη μοτοσυκλέτα που ψάχνετε. Αρκεί να βρίσκεστε εκτός Ελλάδας.

Εξαιρετικό το ΚΤΜ RC 390 για να μυήσει πολύ κόσμο στη sport οδήγηση, αλλά σίγουρα όχι το ιδανικό για αγώνες, καθόσον ο χαρακτήρας του είναι περισσότερο για καθημερινή χρήση. Και επειδή υπάρχουν αρκετοί αναβάτες που ψάχνουν το κάτι (έως πολύ) παραπάνω, το αυστριακό εργοστάσιο αποφάσισε να τους προσφέρει την έκδοση R και μαζί ένα αγωνιστικό κιτ για να την κάνει πρωταγωνίστρια στην όλο και πιο δημοφιλή κατηγορία SS300. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες και η ουσιαστική της διαφοροποίηση από την απλή έκδοση βρίσκεται στην ανάρτηση, όπου δίνει το παρόν μια πλήρως ρυθμιζόμενη της WP. Ο αυλός της εισαγωγής έχει αλλάξει σχήμα και έχει κοντύνει σε μήκος, προκειμένου ο κινητήρας να αποκτήσει μεγαλύτερο εύρος στην απόδοσή του, με τη συνολική ιπποδύναμη να παραμένει αναλοίωτη στους 44 Hp. Τέλος, νέα είναι η πάνω τιμονόπλακα και οι μανέτες, όλα με επεξεργασία CNC, ενώ ένα κιτ τιμονιού δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης της θέσης του σε χαμηλότερα επίπεδα. To κόστος του RC390R είναι στα 8.500€, αλλά το βλέπουμε χλωμό να δούμε κάποιο στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα Supersport 300, καθόσον είναι εκτός έγκρισης (ομολογκασιόν). 

Ένα κιτ μα τι κιτ

Η ΚΤΜ το ονομάζει SSP300 race kit, είναι εγκεκριμένο από την παγκόσμια ομοσπονδία (FIM) και περιλαμβάνει 230 κομμάτια ικανά να μετατρέψουν το 390 από αστέρι των track days σε hardcore αγωνιστική πρόταση. Μεταξύ άλλων -και πέραν της εξάτμισης τιτανίου Akrapovic EVO02- περιλαμβάνει αγωνιστική ECU, μονόδρομο συμπλέκτη STM, quickshifter, καλωδιώσεις, ζάντες, γρανάζια, ψυγείο, πλήρες σετ πλαστικών και πάει λέγοντας. Η τιμή του race kit βρίσκεται στα 11.000€ (χωρίς τη μοτοσυκλέτα εννοείται) και αν ας ενδιαφέρει θα σας προτείναμε να βιαστείτε αφού θα διατεθούν μόλις 50 από αυτά και σε παγκόσμιο επίπεδο!_Ν.Β.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά