11 Φεβ 2018

SPA Bicicletto: Ένα ποδήλατο, μα τι ποδήλατο!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χώρος του αυτοκινήτου εμπλέκεται με κάτι δίτροχο, ωστόσο το «Bicicletto», ένα café racer με πετάλια και μπαταρίες, είναι ίσως από τις πιο εντυπωσιακές των περιπτώσεων

Τα μολύβια πήραν φωτιά στα σχεδιαστήρια της SPA (Societa Piemontese Automobili) και κάπου εκεί στο Piemont στη βορειοδυτική Ιταλία γεννήθηκε το Bicicletto. Εξ’ όψεως είναι ένα ανορεξικό café racer. Με μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά όμως, βλέπει κανείς τα πετάλια που προδίδουν εν μέρει την κινητήρια μονάδα, δηλαδή τον αναβάτη του, ο οποίος μάλλον δεν θα πολυ-ιδρώσει στις ορθοπεταλιές καθώς ένα ηλεκτρικό μοτέρ 500w μπορεί να αναλάβει δράση δίνοντας αυτονομία 50 χλμ, ενώ αν συνδυαστεί και με λίγη βοήθεια από τον αναβάτη μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 120. Η τελική που δίνει είναι στα -τίμια για ποδήλατο- 45Km/h. Όταν η μπαταρία των 36 Volt και των 25 amper αργοσβήσει, θέλει 5 ώρες σε μια κοινή πρίζα για να ξανακάνει το Bicicletto μάχιμο.

Όλα τα ηλεκτρικά μέρη τοποθετούνται μέσα στον εντελώς ανθρακονημάτινο σκελετό, με το «ρεζερβουάρ» να έχει θέση αποθηκευτικού χώρου για μικροαντικείμενα. Έμφαση έχει δοθεί στις τεχνολογικές λεπτομέρειες, όπως στο στρογγυλό φανάρι σε στυλ angel eyes, ενώ όλα τα φωτιστικά σώματα, ακόμα και τα φλας, είναι τεχνολογίας Led. Οι ακτινωτοί τροχοί με τα ασφάλτινου προσανατολισμού ελαστικά είναι στις 26 ίντσες και τα όμορφα πλευστά δισκόφρενα έρχονται από τη Formula T1. Το συνολικό βάρος είναι στα 24 κιλά, απόλυτα δικαιολογημένο για αυτό που είναι. Όπως και ίσως δικαιολογημένη να είναι και η τιμή του, που κυμαίνεται περίπου στα 10.000 ευρώ. Στο κάτω κάτω είναι ένα πολυτελές, εναλλακτικό, ιδιαίτερο, εκκεντρικό (και πολλοί άλλοι επιθετικοί προσδιορισμοί που περιγράφουν κάτι καλαίσθητο και αδικαιολόγητα ακριβό) όχημα, πιο πολύ απευθυνόμενο σε συλλέκτες παρά στον ποδηλάτη που θα συναντήσεις στο φανάρι.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: