top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία του Ομίλου Piaggio με την ΙΒΜ

Ο Όμιλος Piaggio συνεργάζεται με την IBM για τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και της απόδοσης των εγκαταστάσεών του σε παγκόσμιο επίπεδο.

H IBM και ο Όμιλος Piaggio, ο ευρωπαίος ηγέτης κι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως στην αγορά σκούτερ και μοτοσυκλετών, ενεργός επίσης στον τομέα της ρομποτικής, ανακοινώνουν την ολοκλήρωση ενός διεθνούς έργου μετάβασης των εφαρμογών διαχείρισης της Piaggio στο SAP S/4HANA. Η νέα πλατφόρμα θα επιταχύνει και θα απλοποιήσει τις εσωτερικές διαδικασίες, παρέχοντας στους υπαλλήλους του Ομίλου πιο γρήγορα και αποτελεσματικά εργαλεία διαχείρισης παραγγελιών και μεγαλύτερη ευελιξία σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Ο Όμιλος Piaggio έχει επικεντρωθεί στον εξορθολογισμό των διαδικασιών μέσω της αναβάθμισης της υπάρχουσας κοινής υποδομής και στους έξι βιομηχανικούς κόμβους του παγκοσμίως: τέσσερις στην Ιταλία, έναν στην Ινδία και έναν στο Βιετνάμ, όπου διατηρεί παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες.

A

Η αναβάθμιση σε S/4HANA θα παρέχει μια συγκεντρωτική προβολή των πληροφοριών, επιτρέποντας στην Piaggio την ανάλυση διαχειριστικών και οικονομικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, από οποιαδήποτε συσκευή, ακόμη και εν κινήσει, προσφέροντας στον χρήστη γκάμα εργαλείων για ανεξάρτητη ανάλυση δεδομένων και προσομοίωση εναλλακτικών σεναρίων. Η διαδικασία μετάβασης ξεκίνησε το πρώτο τρίμηνο του 2020 και πραγματοποιήθηκε από την IBM, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που επέβαλλαν οι ανάγκες κοινωνικής απόστασης εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, με σταδιακή ενοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου. Το έργο ολοκληρώθηκε επιτυχώς, παρά τις επιχειρησιακές δυσκολίες εκτέλεσης δοκιμών και εκκίνησης παραγωγής στις τρεις χώρες με εξ αποστάσεως αντί για επιτόπου υποστήριξη.

A

H Piaggio, προκειμένου να επιτύχει τους διεθνείς αναπτυξιακούς της στόχους, όφειλε να ολοκληρώσει το έργο έγκαιρα και με ασφάλεια, διασφαλίζοντας επίσης ότι το νέο σύστημα θα ξεκινούσε πριν από την έναρξη της περιόδου υψηλών πωλήσεων. Η επιλογή ενός συνεργάτη όπως η IBM Services βασίστηκε στην εκτεταμένη και αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της, τόσο σε εφαρμογές στη νέα τεχνολογία SAP S/4HANA όσο και στον τομέα της βιομηχανίας. Η IBM, η οποία πριν από περισσότερα από 20 χρόνια εγκατέστησε στην Piaggio την εφαρμογή SAP R/3, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μετάβαση με την πλήρη αξιοποίηση των νέων χαρακτηριστικών του συστήματος διαχείρισης, που συνδυάζει τις δυνατότητες ενός ERP με αναδυόμενες τεχνολογίες. Το έργο αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα μιας πορείας εξέλιξης, που προβάλει την Piaggio σε μια γνωσιακή διάσταση, δηλαδή ως μία εταιρεία ικανή να χρησιμοποιεί εσωτερικά κι εξωτερικά δεδομένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την υποστήριξη των επιχειρηματικών στρατηγικών της. Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ