top icon
Επικαιρότητα

Triumph TFT Connectivity: Και είσαι πάντα «online»

Η Triumph παρουσιάζει μια νέα γενιά συνδεσιμότητας μοτοσικλετών, η οποία διαθέτει μια σειρά χαρακτηριστικών που αλλάζουν τα δεδομένα.

Το νέο Triumph TFT Connectivity System θα διατεθεί την άνοιξη του 2019 και δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο σε όλα τα νέα μοντέλα Triumph με οθόνη οργάνων TFT (έγχρωμη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών), αλλά θα μπορεί να τοποθετηθεί και σε όλες τις μοτοσικλέτες Triumph που διαθέτουν ήδη οθόνη TFT. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος είναι ως εξής:

  • Νέο – και πρώτο για μοτοσυκλέτα – ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου GoPro
  • Το πρώτο – για την Triumph – «turn-by-turn» σύστημα πλοήγησης μέσω της Google (η πρώτη συνεργασία της Google με μεγάλο κατασκευαστή μοτοσικλετών)
  • Μουσική και χειρισμός τηλεφώνου
  • Η πρόσβαση και ο χειρισμός όλων των λειτουργιών γίνεται μέσω της οθόνης TFT
  • Η πλοήγηση «turn-by-turn»υποστηρίζεται από τη νέα δωρεάν εφαρμογή «MyTriumph», η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές Android και iOS
  • Ο χειρισμός μπορεί να γίνει και μέσω μιας νέας μονάδας Bluetooth, που υπάρχει στον προαιρετικό εξοπλισμό
  • Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επισκεφτούν ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα για την τοποθέτηση της προαιρετικής μονάδας Bluetooth και του σχετικού λογισμικού συστήματος

Το νέο σύστημα θα μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα Triumph, νέα αλλά και υπάρχοντα, που διαθέτουν οθόνη TFT, όπως είναι τα Street Triple R&RS, Speed Triple S&RS. Tiger 800 XCX, XCA, XRX, XRXLRH, XRT και Tiger 1200 XRX, XRXLRH, XRT, XCX, XCA. Το κόστος και όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα του νέου συστήματος για κάθε νέο και υπάρχον μοντέλοTriumph θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2019.

Το πρώτο στον κόσμο

Μια σημαντική πρωτιά για μοτοσυκλέτα είναι το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου GoPro, του οποίου η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο από την Triumph. Ο αναβάτης θα μπορεί να απαθανατίζει κάθε στιγμή κατά την οδήγηση, συνδέοντας την GoPro στην οθόνη TFT, όπου θα μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση και εύκολο έλεγχο των κύριων λειτουργιών GoPro, μέσω της οθόνης TFT της μοτοσικλέτας και διακοπτών στην αριστερή πλευρά του τιμονιού. Το σύστημα θα είναι συμβατό με όλες τις κάμερες GoPro, από τις Hero 5 και Session 5 και μετά. Παράλληλα, η Triumph εγκαινιάζει το πρώτο δικό της «turn-by-turn»σύστημα πλοήγησης, μέσω της Google (πρώτη φορά συνεργάζεται με κατασκευαστή μοτοσικλέτας) και της νέας εφαρμογής «MyTriumph». Το εν λόγω σύστημα επιτρέπει την πλοήγηση μέσω μιας προαιρετικής μονάδας διασύνδεσης Bluetooth. Μόλις ο αναβάτης επιλέξει μια διαδρομή μέσω της εφαρμογής «MyTriumph»και ξεκινήσει, στην οθόνη των οργάνων θα εμφανιστούν ευανάγνωστα γραφικά στροφών, με εικονίδια που υποδεικνύουν το ακριβές σημείο για κάθε στροφή. Ο προγραμματισμός της διαδρομής και τα σημεία ενδιαφέροντος μπορούν επίσης να εμφανιστούν στην οθόνη κινητού τηλεφώνου, πάντα μέσω της ίδιας εφαρμογής. Μέσω της προαιρετικής μονάδας Bluetooth, ο αναβάτης θα μπορεί να συνδέσει το smartphone και τα ακουστικά του με το σύστημα συνδεσιμότητας TFT. Οι λειτουργίες του τηλεφώνου, όπως είναι  πραγματοποίηση ή λήψη κλήσεων και ειδοποίηση για λήψη μηνυμάτων SMS, θα ελέγχονται ομοίως από διακόπτες στο τιμόνι. Το ίδιο θα ισχύει για την επιλογή μουσικής και το χειρισμό της έντασης του ήχου.

Το κόστος της προαιρετικής μονάδας Bluetooth και της τοποθέτησης του λογισμικού από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα θα ανακοινωθούν επίσης τον Ιανουάριο του 2019._Ν.Β.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ