top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

8ο Tour de Peloponnese: απολογισμός

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το 8ο Tour de Peloponnese, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις για ακόμη μια φορά.

«Η ιδέα της αιώνιας επιστροφής είναι το πιο βαρύ φορτίο…»
Ο Νίτσε φλέρταρε με την ιδέα της βαρετής συνέχειας μέσα από την επανάληψη, εμπνευσμένος από τον μύθο του βασιλιά Σίσυφου, όπου οι θεοί τον τιμώρησαν βάζοντας τον να ανεβάζει ένα βράχο στην κορυφή ενός λόφου ξανά και ξανά στην αιωνιότητα…

Η ανανέωση ήταν και παραμένει ο στόχος μας για κάθε μας εκδήλωση. Πάντα κάτι διαφορετικό, πάντα κάτι νέο. Όταν ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό του Tour du Péloponnèse 2021 είχαμε ήδη πίσω μας ένα επιτυχημένο against all odds 2020. Έπρεπε να τιμήσουμε τα 65 πληρώματα που μας εμπιστεύτηκαν δηλώνοντας συμμετοχή για το 2021 μαζί με 18 ακόμη που δήλωσαν για το «κοντό» τουρ που παραδοσιακά αποτελεί το εφαλτήριο για τους «πρωτελάτες»…

Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί παραδοσιακά την αφετηρία κάθε TdP. Εκεί στην κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων, ο φιλόξενος Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αγκάλιασε από την αρχή του τον αγώνα, αποτελώντας ιδανική και εντυπωσιακή εκκίνηση της εκδήλωσης. Με την ελληνική σημαία έδωσε αφετηρία ο δήμαρχος κος Γεωργιόπουλος με σύσσωμη τη δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο κο Σπηλιωτόπουλο να είναι πανταχού παρόν και να διευκολύνει όλες τις λεπτομέρειες! “Άσπρα Σπίτια” και “Μεσσηνία” οι 2 πρώτες ΕΔΑ, κάτω από τον επιβλητικό ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

Η πρώτη στάση στο Νερόμυλο, στη Βάστα, με τα δέντρα να αιωρούνται στην οροφή της εκκλησιάς της Αγίας Θεοδώρας. Ακόμη 2 ΕΔΑ και άφιξη στην Καλαμάτα όπου στην κατάταξη είχαν ξεχωρίσει οι Έλληνες, Γεωργοσόπουλος-Παπανικολάου με VW Golf GTi και Δούρος-Χελιώτου με Authi Mini Cooper ενώ οι περσινοί νικητές, Αρβανίτης-Χαραλαμπάκη με Austin Healey 100/4 είχαν βγει εκτός διεκδίκησης. Την τριάδα έκλειναν οι Αυστριακοί, Mischka-Mischka με Lancia Fulvia 1.6HF Coupe.

Εκκίνηση 2ης μέρας με κατεύθυνση προς Μάνη, με 2 ακόμη ΕΔΑ και μεσημεριανή στάση στο Μαρμάρι. Τελικός προορισμός μας η Αρεόπολη και το Λιμένι. Φιλόξενη η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε επάξια από την νέα και δραστήρια αντιδήμαρχο κα Ελένη Δρακουλάκου όπου έδωσε την αφετηρία για την τρίτη ημέρα και μοίρασε όμορφα αναμνηστικά στα πληρώματα. Συνέχεια στο πρόγραμμα, μετά τις 3 πρωινές ΕΔΑ, είχε η Πλύτρα, με την ήρεμη ομορφιά του τοπίου να γαληνεύει τα πληρώματα από την ένταση των ειδικών δοκιμασιών ενώ η ιδέα της διανυκτέρευσης εντός του κάστρου της Μονεμβασιάς είχε ήδη συνεπάρει τους συμμετέχοντες.


Κατεύθυνση προς Ιέρακα και το μαγικό Κυπαρίσσι, κρυμμένο μέσα στα βράχια της λακωνικής ακτής, για την 4η μέρα όπου ένα λάθος πλοήγησης στην δύσκολη ειδική Ρειχέα βγάζει πολλά πληρώματα εκτός διεκδίκησης, φορτωμένα με ποινές. Μετά το όμορφο γεύμα στο Κυπαρίσσι, εντυπωσιακός τερματισμός στο άγαλμα του Λεωνίδα, στη Σπάρτη, με τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο κο Δούκα να μας υποδέχονται θερμά για μια ακόμη φορά.

Παρασκευή πρωί και έναρξη της τελευταίας μέρας. Διαδρομές προς Αρκαδία με τις ειδικές στα Βρέσθενα και στις Καρυές. Στάση για γεύμα στην Αρχαία Τεγέα και κατεύθυνση προς Αχλαδόκαμπο και Ναύπλιο όπου και η προετοιμασία των πληρωμάτων για την διάσημη πλέον νυχτερινή ειδική που παραδοσιακά κλείνει κάθε TDP. Μετά απο 40 χιλιόμετρα και διαδρομές γύρω από το αρχαίο Κάστρο του Άργους, γνωστό ως Λάρισα ο εντυπωσιακός τερματισμός στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Νικητές οι Έλληνες Γεωργοσόπουλος-Παπανικολάου με VW Golf GTi μετά από επικές μάχες στο δέκατο του δευτερολέπτου με τους άξιους δεύτερους Δούρο-Χελιώτου με Authi Mini Cooper και τρίτους τους Αυστριακούς Mischka-Mischka με Lancia Fulvia 1.6HF Coupe! Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του FOUGARO Art Center με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κο Μαλτέζο Ιωάννη να δίνει τα έπαθλα των νικητών.

Για εμάς που το ζήσαμε από μέσα…
Προσπαθήσαμε να προσφέρουμε πάλι το καλύτερο στους συμμετέχοντες και διαφημίσαμε για μια ακόμη φορά την χώρα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αγκάλιασαν το TDP2021, και συγκεκριμένα στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Ανατολικής Μάνης, Σπάρτης, Τρίπολης και Ναυπλίου καθώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επίσης στο μεγάλο χορηγό μας την WURTH HELLAS SA. Πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα του Τρισκέλιον. Σχεδόν όλοι μας χρειάστηκε να εργαστούμε δίπλα για να υλοποιήσουμε διεθνή αγώνα διάρκειας 7 ημερών υπό τις παρούσες συνθήκες. Ευχαριστούμε και εσάς, όλους τους συμμετέχοντες που μας εμπιστευθήκατε! Για εμάς, είσαστε όλοι νικητές σε ένα στοίχημα απέναντι στην μιζέρια και τη κατάθλιψη.

Φωτογραφίες αγώνα: Γιάννης και Μάριος Κουσκούτης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Σε συνέχεια της αναγγελίας του Πρωθυπουργού, πιστεύετε πως η πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2030...

    Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ