top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Νικητές οι Γιάννης Κατσαούνης–Μαθιός Μανσόλας στο 3o Pindos Historic Rally

Το 3ο Pindos Historic Rally ολοκληρώθηκε με νικητές τους Γιάννη Κατσαούνη–Μαθιό Μανσόλα με το VW Golf.

Για ακόμη μία χρονιά το Pindos Historic Rally άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ ο απαιτητκός χαρακτήρας του συγκεκριμένου αγώνα δίνει μια ξεχωριστή αύρα στις εκδηλώσεις ιστορικών αυτοκινήτων.

Το 3ο Pindos Historic Rally το οποίο διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου συγκέντρωσε 41 συμμετοχές (27 Regularity, 14 Sport touring, 6 διεθνείς). Τα πληρώματα διένυσαν περίπου 850 συνολικά χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 500 χιλιόμετρα αφορούσαν τις Ειδικές Διαδροµές Ακριβείας. Το έργο των πληρωμάτων έγινε ακόμη πιο δύσκολο καθώς οι 250 και πλέον κρυφές χρονομετρήσεις έβαλαν έναν έξτρα πονοκέφαλο στους συμμετέχοντες.

Το 3ο Pindos Historic Rally εκκίνησε την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 19:30 το βράδυ από την πλατεία Μαβίλη στη λίµνη των Ιωαννίνων, με τις διαδρομές να διεξάγονται γύρω από το όρος Μιτσικέλι. Το αγωνιστικό κομμάτι ξεκίνησε λίγο αργότερα με τις ε.δ. «Περίβλεπτος» και «Λιγκιάδες», με τα πληρώματα στη συνέχεια να διανυκτερεύουν στο χωριό Λιγκιάδες μετά τις δύο δοκιμασίες.

Rally

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι συμμετέχοντες του 3ου Pindos Historic Rally κατευθύνθηκαν σε διαδροµές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, καταλήγοντας για τη µεσηµεριανή ανασυγκρότηση στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου. Η συνέχεια δόθηκε μέσα στις διαδροµές του εθνικού πάρκου Τζουμέρκων, με τα πληρώματα να καταλήγουν το απόγευµα στη μαγευτική λίμνη Ζηρού. Το τελευταίο σκέλος της ημέρας, περιελάμβανε διαδροµές γύρω από το ιστορικό Σούλι και την Δωδώνη με τους συμμετέχοντες να φτάνουν στην τελική ανασυγκρότηση της ημέρας στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου τα πληρώματα πήραν και πάλι εκκίνηση από τη λίµνη των Ιωαννίνων για την τελευταία και πιο καθοριστική ημέρα του αγώνα. Αφού διέσχησαν την καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, όπου πέρασαν μέσα από τις περιοχές: Μηλιωτάδες, Φλαμπουράρι, Βοβούσα, Περιβόλι, έφτασαν στη συνέχεια στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Τα τελευταία χιλιόμετρα των συμμετεχόντων στο 3ο Pindos Historic Rally έλαβαν χώρα στις διαδρομές: χαράδρα Αώου, Ηλιοχώρι, και Τσεπέλοβο. Μετά από 500 χιλιόμετρα Ε.Δ.Α. τα πληρώματα τερμάτισαν αργά το βράδυ στην πλατεία Μαβίλη στη λίµνη των Ιωαννίνων.

Rally

Όσον αφορά τα αποτελέσματα στο 3ο Pindos Historic Rally στη κατηγορία Regularity νικητές αναδείχθηκαν οι Γιάννης Κατσαούνης–Μαθιός Μανσόλας (VW Golf 1979), με τους “HUFFY” Δημήτρη Σταυρόπουλο-Χρήστο Χατζή (VW Golf GTi GR2 1984) να τερματίζουν στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Georgi Andonov-Jordanka Andonova (Volvo 121 1961).

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Μιλτιάδης Μιτσιάς- Αποστόλης Πανόπουλος (Peugeot 205 GTI 1986), με τους Σάββα Τζιλάβη- Γιώργο Δημόπουλο (Peugeot 205 1991) να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Rally

Στη κατηγορία Sport Touring νικητές αναδείχθηκαν οι Ιάκωβος Μελανίτης-Ανδρέας Πιταράκης (Ford Escort RS 2000 1994), με τους Ιωσήφ Λαγάκη-Νικήτα Τσαλίκη (Subaru Legacy 1991) να ολοκληρώνουν τον αγώνα στη δεύτερη θέση. Οι Μιχάλης Μουζούκης-Βασίλης Ματσάγκος (BMW 318i E30 1987) τερμάτισαν στην τρίτη θέση.

Μια θέση πιο κάτω στην τέταρτη ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους οι Αλέξανδρος Μουρίκης-Δημήτρης Μουρίκης (Subaru Impreza 1997), με τους Λευτέρη Σουλτάτο-Αλέξανδρο Κοτζιά (VW Beetle 1973) να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Παρά την κούραση των 850 δύσκολων χιλιοµέτρων, τα χαµόγελα και τα θετικά σχόλια των συµµετεχόντων, επιβεβαίωσαν την πεποίθηση πως υπάρχει ένα κοινό που επιθυµεί απαιτητικούς αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων._ Γ. Τ.

Αποτελέσματα του 3ου Pindos Historic Rally μπορείτε να βρείτε στους ηλεκτρονικούς ιστότοπους: https://html5.anube.es/?rally=rally3675 και https://html5.anube.es/?rally=rally3676

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΙΣΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rally
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ