4T Classic Αγώνες/Διοργανώσεις

Greek Classics: The Final Countdown

Όλα ξεκίνησαν από την αγάπη για τους αγώνες regularity & sporting, που γέμιζαν σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου και ήταν αφορμή για να βρίσκονται φίλοι, συναθλητές και θεατές στο ευχάριστο relaxing της καθημερινότητας.

Την Κυριακή 21/4/2019 στην Κεντρική Πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο Ηλείας έπαιρνε εκκίνηση το πρώτο όχημα για την Greek Classic the final countdown by ΣΦΙΠΟΠ, η τελευταία εκδήλωση ιστορικών οχημάτων μετά και την εκπνοή της δίμηνης προθεσμίας (για τα προ του 1969 οχημάτων) που έδινε η νέα Κ.Υ.Α Ν94748-4130 (ΦΕΚ 570β) προκειμένου να μπορούν να κινούνται χωρίς τους γνωστούς περιορισμούς. Η πρωτοβουλία της δραστήριας λέσχης του Πύργου να μετατρέψει ένα έτοιμο στημένο Regularity σε αυτοκινητοδρομία διαμαρτυρίας εξέπληξε ευχάριστα τους περισσότερους και έτσι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 35.

Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με ιστορικές πινακίδες από όλα τα χρώματα με όλων των Ομοσπονδιών με χρονολογία κατασκευής πριν το 1969 και οχήματα με συμβατικές πινακίδες υπουργείου μετά το 1970 και μέχρι το 1989 έδωσαν το παρών στην εκκίνηση. Συμβολικά στην εκδήλωση συμμετείχαν και φίλοι ή ιδιοκτήτες των κλασσικών οχημάτων με young timer χρονολογίας μέχρι το 1999 και ιδιοκτήτες και αγωνιζόμενοι με οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος νεώτερης κατασκευής. Η προσπάθεια για την ενότητα στο χώρο, ο οποίος παραμένει σε διάσπαση τα τελευταία χρόνια, είναι βασική επιδίωξη για το Δ.Σ. του ΣΦΙΠΟΠ που αντανακλά και την επιθυμία των μελών του και όλων των κατόχων Ιστορικών Οχημάτων. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην έκθεση των συμμετεχόντων οχημάτων στην Πλατεία δηλώνοντας την αγανάκτηση τους για την αποκαθήλωση της μνήμης και της τεχνολογικής κληρονομιάς των οικογενειών μας. Σε όλα τα αυτοκίνητα τοποθετήθηκε αυτοκόλλητο που ενημέρωνε τον σκοπό της διαμαρτυρίας.

Παρουσία του Δημάρχου Πύργου κου Γαβρίλη Λιατσή και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κου Τάκη Αντωνακόπουλου το πρώτο πλήρωμα πήρε εκκίνηση στις 11:00 και στην συνέχεια ακολουθώντας την διαδρομή του Road Book τερμάτισε στις 14:00 στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας μπροστά στον Φράγκικο Ναό της Αγίας Σοφίας (πολιτιστικού μνημείου της Unesco). Σε αυτή την ιστορική εκδήλωση για το κλασσικό αυτοκίνητο μικρή σημασία έχει το αγωνιστικό σκέλος (και σωστά δεν υπήρχε από τους οργανωτές καμιά ειδική η οποιαδήποτε μορφής δοκιμασία), όσο η απήχηση στο ευρύ κοινό της αξίας που εκπροσωπούν όσοι ασχολούνται με την διατήρηση της κληρονομιάς και του πολιτισμού που εκφράζουν τα κλασικά οχήματα. Τα οχήματα διέσχισαν διαδρομές στην διάφορες περιοχές της Ηλείας, οι οποίες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν και διεθνές ράλλυ αντίκα, όπως όλοι παραδέχτηκαν στην συνέχεια. Στο γεύμα, απονεμήθηκαν σε όλα τα πληρώματα αναμνηστικά χειροποίητα Swarovski με το έμβλημα του ιστορικού αγώνα τα οποία ήταν ευγενική χορηγία της εταιρείας SP-TABLEWARE. Η συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η Υποστήριξη του Δήμου Πύργου και του Δήμου Ανδραβίδας συνέβαλε την επιτυχία της διαμαρτυρίας.

Σημαντική η παρουσία και μελών όμορων λεσχών με αδελφικούς δεσμούς με τον ΣΦΙΠΟΠ (Σ.Ι.Σ.Α., AC3, CMC, ΕΛΙΑ, ΑΣΜΑ). Η πρωτοβουλία της δραστήριας λέσχης του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας ευελπιστούμε να αφυπνίσει τον κοιμώμενο γίγαντα και να ενώσει τους διχαστές του χώρου για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση του κλασσικού οχήματος στην Ελλάδα. Γιατί αξίζει να ζουν οι αναμνήσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα του πολιτισμού. Ο διχασμός φέρνει τον μαρασμό, ενώ η σύμπραξη την ανάπτυξη. Μείνετε συντονισμένοι. Ο ΣΦΙΠΟΠ από το 2004 συνεχίζει την πορεία του σταθερά στο μέλλον.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου