top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Χειμερινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2022 – Aπολογισμός

Το Χειμερινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2022 πέρασε στην ιστορία ως ένας άρτια οργανωμένος αγώνας, αφιερωμένος στην πρόσφατα εκλιπούσα Ανθή Χατζηνικολάου.

Το Χειμερινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2022 πέρασε στην ιστορία ως ένας άρτια οργανωμένος αγώνας, αφιερωμένος στην πρόσφατα εκλιπούσα Ανθή Χατζηνικολάου, η οποία ήταν οδηγός αγώνων regularity, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και ταμίας σε παρελθόντα Δ.Σ. της ΦΙΛΠΑ και αριστίνδην μέλος του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ το εξώφυλλο του Roadbook, απεικόνιζε την αγαπημένη της Alfa Romeo σε περασμένη εκδήλωσή μας.

FILPA Winter Rally

Τα πληρώματα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 19/11, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, στο ηλιόλουστο Λουτράκι, όπου ο Δήμος προσέφερε καφέ και snack στους συμμετέχοντες, ενώ μαζί με την παραλαβή των ειδικών τα πληρώματα έλαβαν προϊόντα, χορηγία της Ελληνικής εταιρείας Παπαδοπούλου.

FILPA Winter Rally

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες την Classic Regularity με Μ.Ω.Τ. έως 50χλμ/ώρα και την Touring με λιγότερα χιλιόμετρα και χαμηλότερες Μ.Ω.Τ. Ο αγώνας για το πρώτο πλήρωμα από τα 63, ξεκίνησε στις 10:00 και οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν για την πρώτη ειδική διαδρομή ακριβείας στον Όσιο Πατάπιο και συνέχεια για τη δεύτερη ειδική του Λουτρακίου, όπου έδωσε μια γεύση στα πληρώματα για το τι θα επακολουθήσει.

FILPA Winter Rally

Πέρασμα από τη Διώρυγα του Ισθμού και τα πληρώματα κατευθύνθηκαν για τις υπόλοιπες τέσσερις ειδικές, μέσα στα αμπέλια της Νεμέας και τη Στυμφαλία όπου έγινε η πρώτη ανασυγκρότηση στο Μεσινό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η μάχη για τη πρώτη θέση της γενικής, στην κατηγορία Classic Regularity, ήταν ανάμεσα στους έμπειρους Κατσαούνη – Μανσόλα με το γνωστό κόκκινο VW Golf, Διαμαντόπουλο – Πιπέρο με το μαύρο δεύτερης γενιάς VW Golf GTi και τους πανταχού παρόν Βούλγαρους Andonov – Andonova οι οποίοι με το βαρύ Volvo 144 ήταν η έκπληξη του αγώνα, να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής και άλλα τουλάχιστον πέντε πληρώματα να καταδιώκουν.

FILPA Winter Rally

Στην κατηγορία Touring οι Ε. Φίλης–Ξηρός με Jaguar E-Type έδειξαν πως είχαν «κλειδώσει» την πρώτη θέση της κατηγορίας τους και ότι κανείς δεν θα τους απειλήσει. Η ελαφριά βροχή έκανε την εμφάνισή της στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους, όπου τα πληρώματα κατευθύνθηκαν προς τη Λίμνη Λάδωνα και τα γραφικά Λαγκάδια, με τέσσερις ακόμα ειδικές, που οδηγούσαν στη Βυτίνα για τον τερματισμό της πρώτης ημέρας έπειτα από συνολικά 270 χλμ, ενώ στα αποτελέσματα δεν είχε αλλάξει κάτι και η δεύτερη ημέρα θα έκρινε για τα καλά τον αγώνα.

FILPA Winter Rally

Κυριακή πρωί και με χειμωνιάτικο καιρό τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν για τις τέσσερις εναπομένουσες ειδικές διαδρομές, με μια γρήγορη ενδιάμεση στάση στο Λιμποβίσι, όπου η μάχη μεταξύ των τριών πρώτων έγινε εντονότερη με εναλλαγές στη πρώτη θέση, η οποία κρίθηκε στα 23 χιλιόμετρα της τελευταίας ειδικής, υπέρ των Διαμαντόπουλου – Πιπέρου, με τους Andonov – Andonova, οι οποίοι έκαναν τρομερή επίθεση τη δεύτερη ημέρα και Κατσαούνη – Μανσόλα να ακολουθούν. Στην κατηγορία Touring η πρώτη θέση παρέμεινε στους Φίλη-Ξηρό με τους Καουτσκή–Σουραλή και Μαζαράκη-Μαζαράκη να ακολουθούν.

FILPA Winter Rally

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στη Βυτίνα, όπου ακολούθησε το γεύμα και η τελετή απονομής στους διακριθέντες, ενώ τιμήθηκαν εκ μέρους της λέσχης ΠΑ.Σ.Χ.Α. και δύο πληρώματα στη μνήμη της Ανθής Χατζηνικολάου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλήρωμα Λακασάς – Μουστάκας, που εκπροσωπούσαν τη λέσχη AC3, είχαν την καλύτερη επίδοση στην Classic Regularity αλλά ήταν εκτός συναγωνισμού.

FILPA Winter Rally

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από τις πολυάριθμες συμμετοχές, με αρκετά νέα πληρώματα, ενώ τα υπέροχα φθινοπωρινά Αρκαδικά τοπία και η γραφική και φιλόξενη Βυτίνα έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση.

FILPA Winter Rally

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και συντελεστές της εκδήλωσης, τους υποστηρικτές και χορηγούς, Δήμο Λουτρακίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμο Γορτυνίας, Voyager, Interamerican και τα μπισκότα Παπαδοπούλου για την ευγενική χορηγία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ