top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

H Alfa Romeo και η Lancia είναι έτοιμες να γοητεύσουν στην 47η έκθεση Retromobile

H Alfa Romeo και η Lancia είναι έτοιμες να γοητεύσουν ακόμη μια φορά το κοινό του αυτοκινήτου με τα ιστορικά μοντέλα τους, στο πλαίσιο της έκθεσης Retromobile (1-5 Φεβρουαρίου), της μεγαλύτερης στην Ευρώπη για κλασικά οχήματα.

Πρωταγωνιστικός θα είναι ο ρόλος για την Alfa Romeo στην 47η Rétromobile (Παρίσι 1-5 Φεβρουαρίου). Την πλούσια ιστορική κληρονομιά της εταιρείας θα εκπροσωπήσουν στη διοργάνωση οι Alfa Romeo 1900 Super Sprint του 1956 και μια πολύ ιδιαίτερη Alfa Romeo S.Z. Του 1989, που ανήκουν και οι δύο στο τμήμα Heritage της Stellantis. Όσο για τη Lancia, επιστρέφει στη Retromobile με τη Rally 037 που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πριν 40 χρόνια.

Με περισσότερους από 600 εκθέτες και περισσότερα από 1.000 αυτοκίνητα θα διεκαχθεί η 47η Rétromobile στο Παρίσι. Σημαίνοντα ρόλο σε αυτή τη γιορτή για τους φίλους των κλασικών οχημάτων θα έχει η Alfa Romeo μέσω του τμήματος Heritage της Stellantis, το οποίο δημιουργήθηκε το 2015 με στόχο τη διατήρηση και προώθηση της ιστορικής κληρονομιάς των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου. Στο χώρο της Alfa Romeo στη Rétromobile θα βρεθούν δύο από τα πιο πολύτιμα μέλη της συλλογής του τμήματος Heritage.

Alfa Romeo 1900 Super Sprint
Εκτός από αυτά τα δύο εξαιρετικά εκθέματα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια σειρά υπηρεσιών που δημιουργήθηκαν ειδικά για τα κλασικά μοντέλα της μάρκας. Η βάση όλων αυτών των πρωτοβουλιών είναι το πρόγραμμα Alfa Romeo Classiche, στο οποίο έχει εμπλοκή η διοίκηση της εταιρείας, από τον CEO της Alfa Romeo και τον Επικεφαλής του τμήματος Heritage, μέχρι τους ειδικούς του Μουσείου της Alfa Romeo. Στόχος η διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς μέσω της ενδελεχούς εξέτασης και πιστοποίησης των κλασικών αυτοκινήτων. Το πρόγραμμα Classiche επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κλασικών Alfa Romeo να πιστοποιήσουν το αυτοκίνητό τους και να έχουν ένα πλήρες ιστορικό που ξεκινά από την ημέρα κατασκευής. Η έκδοση του Certificate of Authenticity (Πιστοποιητικού Αυθεντικότητας) εξασφαλίζει ότι το όχημα έχει ελεγχθεί ενδελεχώς για την αυθεντικότητα και λειτουργικότητα όλων των τμημάτων του.

Alfa Romeo SZ

Παράλληλα, μέσω των υπηρεσιών Restoration service, η ίδια ομάδα ειδικών αναλαμβάνει την ανακατασκευή αυτοκινήτων για λογαριασμό ιδιωτών, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθούν και για την ανακατασκευή των οχημάτων που φιλοξενεί το Μουσείο της Alfa Romeo.

Lancia Stratos Delta 037

Η Lancia συνεχίζει το πλάνο ενεργειών της που σαν στόχο έχουν να συνδέσουν την πλούσια ιστορική της κληρονομιά με το δυναμικό της μέλλον. Μετά την πραγματοποίηση της Lancia Design Day τον περασμένο Νοέμβριο -όπου ανακοινώθηκε το πλάνο λανσαρίσματος τριών νέων μοντέλων ξεκινώντας από το 2024- και την πρόσφατη παρουσία στην εκκίνηση του Ιστορικού Monte Carlo Rally 2023 στο Τορίνο, η Ιταλική γιορτάζει την επιστροφή της στην Rétromobile στο Παρίσι (1-5 Φεβρουαρίου) με έναν θρύλο των αγώνων. Στο χώρο της Lancia στην 47η Rétromobile θα βρεθεί η Rally 037, το αυτοκίνητο με το οποίο η μάρκα κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πριν από 4ο χρόνια, το 1983.

Lancia Rally 037

«Η Lancia είναι μια καινοτόμα και με πλούσια ιστορία μάρκα, η οποία στοχεύει να γίνει στην Ευρώπη μια ελκυστική και αξιοσέβαστη επιλογή στην premium κατηγορία», σημείωσε ο κ. Luca Napolitano, CEO της Lancia με αφορμή την παρουσία της μάρκας στη Rétromobile 2023. «Με 116 χρόνια ιστορίας έχουμε δημιουργήσει μια σειρά θρύλων, όπως η Rally 037 και οι Stratos και Delta που κατέστησαν τη Lancia την πλέον επιτυχημένη μάρκα στους αγώνες ράλι. Αυτά τα δυναμικά αυτοκίνητα, μαζί με πανέμορφα μοντέλα όπως οι Flaminia και Aurelia, αποτέλεσαν την έμπνευση μας για το μέλλον της μάρκας. Χάρη στο πρόγραμμα Lancia Classiche του τμήματος Heritage της Stellantis μπορούμε να είμαστε σίγουροι και περήφανοι για τη διατήρηση της αυθεντικότητας της ιστορίας μας».

Lancia historic cars

Αποτελώντας τη διοργάνωση για κλασικά αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη ιστορία στην Ευρώπη, η Rétromobile για ακόμα μια φορά θα συγκεντρώσει εκατοντάδες αυτοκίνητα και χιλιάδες κοινού. Το τμήμα Heritage της Stellantis, ο οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2015 με αποστολή τη διατήρηση και προώθηση της ιστορικής κληρονομιάς των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου θα έχει έντονη παρουσία, με την Lancia Rally 037 να αποτελεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και σπάνια δείγματα της πλούσιας συλλογής της.

Alfa Romeo 1900 Super Sprint

Alfa Romeo 1900 Super Sprint, 1956
Χάρη στους ειδικούς του τμήματος Heritage και το πρόγραμμα Alfa Romeo Classiche, έχει πιστοποιηθεί ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βρίσκεται στο Παρίσι κατασκευάστηκε στις 14 Ιουλίου του 1956 και πωλήθηκε μόλις τρεις ημέρες αργότερα στη Γαλλική πρωτεύουσα. Το χρώμα του αμαξώματος και ο κινητήρας είναι αυθεντικά από την ημέρα παραγωγής του αυτοκινήτου.

Alfa Romeo SZ

Alfa Romeo S.Z. (ES30), 1989
Το αυτοκίνητο που βρίσκεται στην έκθεση ανακατασκευάστηκε πλήρως στις εγκαταστάσεις του τμήματος Heritage στο Τορίνο, έτσι ώστε το όχημα να είναι απόλυτα λειτουργικό και παράλληλα απόλυτα αυθεντικό.

Lancia Rally 037

Lancia Rally 037
Το αυτοκίνητο που κοσμεί με την παρουσία του την έκθεση Rétromobile 2023 ανακατασκευάστηκε πλήρως από το τμήμα Heritage της Stellantis, μια υπηρεσία που πλέον είναι διαθέσιμη και για αυτοκίνητα ιδιωτών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ