top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

H Citroen στην 47η έκθεση Retromobile

Η Citroen εκθέτει μεταξύ άλλων στην Retromobile το πρωτότυπο oli στο γαλλικό κοινό για πρώτη φορά, ως μια «δήλωση» που δεσμεύει την εταιρεία σε ένα ηλεκτρικό μέλλον.

Ταυτόχρονα, για να «απογειώσει» τη διαχρονικότητα αυτής της προσέγγισης, η Citroen μας ξεναγεί σε κάποια από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της, των οποίων η τόλμη πάντα συμβάδιζε με αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Για τη Rétromobile του 2023 (στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles), που θα διαρκέσει από την Τετάρτη 1 έως την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, η Citroën προσκαλεί τους επισκέπτες στο περίπτερό της για να απολαύσουν από κοντά τα μοντέλα που οδηγούνται από την τόλμη, την προηγμένη τεχνολογία και την άνεση. Με αιχμή του δόρατος το Oli, το τελευταίο πρωτότυπο της Citroën που αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, η γαλλική εταιρεία σκιαγραφεί τον οδικό χάρτη της εταιρείας για προσιτή ηλεκτρική κινητικότητα για όλους.

Σε μια εποχή που η οικολογική ευθύνη και η βιωσιμότητα αποτελούν βασικό μέλημα, το oli αποδεικνύει ότι υπάρχει μια αξιόπιστη και αισιόδοξη λύση για τις μελλοντικές απαιτήσεις κινητικότητας. Είναι γεμάτο από έξυπνες και ρεαλιστικές στην υλοποίησή τους ιδέες, που έχουν ως αποτέλεσμα αυτό το έξυπνο και τολμηρό μοντέλο που μπορεί να κάνει έως και 400 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, με μπαταρία μόλις 40 kWh.

Citroen B2 Autochenille

Το B2 Αutochenille σε μια σπάνια εμφάνιση

Για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από το τέλος της πρώτης διάσχισης αυτοκινήτου της Σαχάρας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17 Δεκεμβρίου 1922 και 7 Ιανουαρίου 1923, το Autochenille B2 της Citroën, ένα αντίγραφο του Scarabée d’or θα είναι το μοντέλο που μπορεί να δει κανείς ως εκπρόσωπο της εποχής πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρειάστηκαν τρία χρόνια και 50.000 εργατοώρες για να παραχθεί το υπέροχο αντίγραφο του Χρυσού Σκαραβαίου.

Κατασκευασμένο στη Γαλατία, με έμπνευση από το θρυλικό 2CV

Το αμάξωμα είναι ένα πρωτότυπο άρμα με αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή, προβολείς από γαλατικά κράνη που λειτουργούν με πυγολαμπίδες ενισχυμένες με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix και τροχούς από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν το έμβλημα της Citroën. Εξελίχθηκε από τη Citroën για τις ανάγκες της ταινίας Asterix & Obelix: Στο δρόμο για την Κίνα, σε σκηνοθεσία του Guillaume Canet.

Citroen C10 Coccinelle

Όλα τα παραπάνω, μαζί με μια σειρά από σημαντικά μοντέλα της Citroën από τη μακρά και ένδοξη ιστορία της, όπως το C10 Coccinelle της φωτογραφίας, θα δώσουν το παρόν στη Rétromobile 2023. Στην έκθεση θα υπάρχει επίσης ένα κατάστημα με τα προϊόντα από την Citroën Lifestyle e-boutique. (https://lifestyle.citroen.fr), ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να πούμε πως η συμμετοχή της Citroën στην έκθεση Retromobile, δεν θα ήταν τόσο πλούσια χωρίς την υποστήριξη της L’Aventure Citroën. Η L’Aventure Citroën είναι μια μη κερδοσκοπική ένωση, αποστολή της οποίας είναι η διατήρηση, η ανάπτυξη και η προώθηση της κληρονομιάς της Citroën (www.laventure-association.com).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ