29 Ιουν 2018

H FCA Heritage στο Vernasca Silver Flag 2018

Η 23η αναβίωση της ανάβασης του Castell' Arquato-Vernasca, θα πραγματοποιηθεί από τις 29/6 έως την 1/7 με αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ως το 1972. Στην εκκίνηση θα βρεθεί η 1900 Sport Spider, την οποία προσέφερε το Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo.

Η έκδοση 2018 της Vernasca Silver Flag, η ιστορική αναπαράσταση της ανάβασης του λόφου Castell' Arquato-Vernasca που διεξάγονταν από το 1953 ως το 1972, θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου. Στη νέα της έκδοση έχει τη μορφή επίδειξης αυτοκινήτων σε δρόμους κλειστούς στην κυκλοφορία με περιορισμένες ταχύτητες. Συμμετέχουν αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές της ιστορίας της αυτοκίνησης μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Με διοργάνωση από το Club Piacentino Automotoveicoli d'Epoca, φέτος η "Vernasca Silver Flag" πραγματοποιείται για 23η φορά. Η FCA Heritage θα έχει και πάλι το δικό της περίπτερο στην εκδήλωση και θα φιλοξενήσει ένα εξαίσιο ιστορικό αυτοκίνητο Alfa Romeo: το 1900 Sport Spider που κατασκευάστηκε το 1954. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια αγωνιστική Spider- που παράχθηκε σε δύο μονάδες - εξοπλισμένη με τον 4κύλινδρο κινητήρα ξηρού καυσίμου "1900", με μέγιστη ισχύ που φτάνει τα 138 HP. Μπορεί έτσι να φτάσει ταχύτητα 220 km / h, χάρη στο μικρό της βάρος (880 kg) και την ιδιαίτερα αποτελεσματική της αεροδυναμική. Με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό Bertone, το 1900 Sport Spider διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και έναν πίσω άξονα De Dion: απόδοση και χειρισμό αντάξια ενός σύγχρονου αυτοκινήτου, αξιόπιστου και με εξαιρετικά κρατήματα στο δρόμο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή της FCA Heritage μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.fcaheritage.com, ένα portal που συγκεντρώνει επισκέπτες οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ιστορία, τα γεγονότα και τις δραστηριότητες των κλασικών μοντέλων των ιταλικών σημάτων FCA. Στο site, οι λάτρεις των αυτοκινήτων Fiat, Abarth και Alfa Romeo μπορούν να ανακαλύψουν νέες υπηρεσίες, να υπογράψουν ένα ειδικό ενημερωτικό δελτίο και να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήματα για πιστοποιητικό καταγωγής. Οι ιδιοκτήτες της Abarth μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία αποκατάστασης και πιστοποίησης της αυθεντικότητας που παρέχεται από την FCA Heritage.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: