top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ομάδας «Les Grecs 2022»

Στο Riviera Coast της Βούλας πριν λίγες ώρες πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η παρουσιάση της ομάδας «Les Grecs 2022», που θα εκκινήσει από το Μιλάνο και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 24ο Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Στον πολύ όμορφο χώρο του Riviera Coast στη περιοχή της Βούλας, αρκετοί λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου έδωσαν το παρών στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπόρ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ).

Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, αρχικά πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ομάδας «Les Grecs 2022», που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 24ο Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

SISA

Το Team Les Grecs, θα εκκινήσει την προσπάθειά του για το φετινό αγωνιστικό ταξίδι από το Μιλάνο. Ο αγώνας διεξάγεται από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου. Φυσικά όπως είναι γνωστό, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί έναν από τους διασημότερους αλλά ταυτόχρονα και πιο απαιτητικούς αγώνες Ιστορικών Αυτοκίνητων παγκοσμίως.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε πως οι διοργανωτές αναγκάζονται να κάνουν επιλογή των συμμετοχών καθώς οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπερνούν πολλές φορές τις 700! Στην 24η εκδοχή του αγώνα, 269 πληρώματα θα λάβουν μέρος με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα με τα σπάνιας ομορφιάς αυτοκίνητα τους.

MONTE CARLO HISTORIQE

Όσον αφορά το Team Les Grecs του 2022, θα το απαρτίζουν 6 πληρώματα τα οποία αν μη τι άλλο έχουν μεγάλη εμπειριά τόσο από αγώνες ακριβείας όσο και από τον συγκεκριμένο αγώνα. Το γεγονός πως υπάρχει στήριξη και από συμμετέχοντες οι οποίοι έχουν παλαιότερα συμμετάσχει στον αγώνα και έχουν διακριθεί (Γιώργος Δελαπόρτας-Σπύρος Μουστάκας) κάνει την προσπάθεια συλλογική και δείχνει πως η αγάπη για το Ιστορικό Αυτοκίνητο είναι κάτι που ενώνει.

Το Team Les Grecs, αποτελείται από τους Πέτρο Βασιλόπουλο-Δημήτρη Σταθάκο Ford Escort MK1 (1969), Γιώργο Σπηλιόπουλο–Κυριάκο Κοφινά Lancia Beta Coupe 2000 (1976), Δημήτρη Καλογερά–Χρήστο Διαμαντόπουλο Alfa Romeo Alfetta GTV (1976), Γιώργο Αλεβιζόπουλο–Νίκο Παλυβό Fiat 128 Rally (1974), Αλέξανδρο Χριστοδούλου–Άρη Γεωργουσόπουλο Hillman IMP (1967) και Παντελή & Κατερίνα Ποσειδών Lancia Fulvia Coupe 1.3 S (1973).

Τα πληρώματά μας, θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα, έχοντας ως πρώτο στόχο τον τερματισμό και στη συνέχεια ένα καλό πλασάρισμα στην γενική κατάταξη.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, έγινε η βράβευση αθλητών (στην φωτογραφία ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΙΣΑ Λυμπέρης Παπάζογλου βραβεύει τους από αριστερά: Νικήτα Τσαλίκη, Εμμανουήλ Καστανιώτη, Ιωάννη Κυρανά και Ιωσήφ Λαγάκη) που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις-διοργανώσεις του Συλλόγου την περασμένη χρονιά. Μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα οι αθλητές που βραβεύτηκαν ευχήθηκαν με τη σειρά τους να υπάρχει ευημερία και υγεία σε όλο τον κόσμο και να ξεπεραστεί σύντομα η πανδημία.

Θετικό αποτελεί το γεγονός πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Γιώργος Παυλόπουλος ως εκπρόσωπος της ΟΜΑΕ, και ο κ. Αντώνης Δημητρακόπουλος Αντιπρόεδρος της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, δείχνοντας πως πλέον υπάρχει κοινή γραμμή σε ότι αφορά το Ιστορικό Αυτοκίνητο.

Στο τέλος της όμορφης αυτής εκδήλωσης, άπαντες ευχήθηκαν στα πληρώματα καλή επιτυχία και την ευχή να πανηγυρίσουμε ακόμη μία εθνική επιτυχία._ Γ. Τ.

Δηλώσεις:

Μιχάλης Μουζούκης Πρόεδρος ΣΙΣΑ

“Θέλω να ευχαριστήσω όσους βρίσκονται σήμερα εδώ, καθώς διανύουμε δύσκολες εποχές. Εκτός από την παρουσίαση της ομάδας Le Grecs, σήμερα πραγματοποιήσαμε και την βράβευση όσων έλαβαν μέρος σε εκδηλώσεις μας. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις το κλασικό αυτοκίνητο να αποκτά νέους φίλους.

Εμείς σαν Σύλλογος, είμαστε λίγο η πιο sport πλευρά των regularity, καθώς προσπαθούμε να έχουμε αγώνες με δύσκολες ε.δ. που μοίαζουν με τους αγώνες παλαιότερα. Είναι θετικό πως πραγματοποιήσαμε και τους 7 αγώνες που ήταν στο πρόγραμμα μας.

Φέτος ευελπιστούμε να ολοκληρώσουμε και τους 8 αγώνες που έχει το πρόγραμμα μας και θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερο κόσμο να αγκαλιάζει το ιστορικό αυτοκίνητο”.

Γιώργος Δελαπόρτας

“Εγώ το μόνο που θα ευχηθώ είναι καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα καθώς ο αγώνας είναι πολύ δύσκολός και θα χρειαστεί προσοχή αλλά και τύχη. Η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι: Διαβάστε καλά το Roadbook και δεν θα χάσετε”.

Γιώργος Αλεβιζόπουλος–Νίκος Παλυβός Fiat 128 Rally (1974)

“Είναι κάτι πολύ όμορφο το να λαμβάνεις μέρος σε έναν τόσο σπουδαίο αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία. Το αυτοκίνητο μας είναι σε άριστη κατάσταση καθώς έχει επισκευαστεί από την αρχή. Σαν πλήρωμα, έχουμε κάνει αρκετή προπόνηση και τώρα μένει να το αποδείξουμε στην πράξη, σίγουρα θα το διασκεδάσουμε”.

Αλέξανδρος Χριστοδούλου–Άρης Γεωργουσόπουλος Hillman IMP (1967)

“Δύσκολος αγώνας που χρειάζεται αρκετή προετοιμασία. Εμείς εδώ και ένα χρόνο προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για την μεγάλη πρόκληση που λέγεται Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Είμαστε πολύ καλά διαβασμένοι, ώστε να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε φέτος”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΑΒΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Le Grecs
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ