4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Μέσα στους 4Τ

VW Jetta στο Bερολίνο 25/08
BMW 130i στο Mόναχο 02/09
Grand Prix F1 στη Mόντσα 02/09
Skoda Octavia RS στην Aυστρία 06/09
61η Έκθεση Φρανκφούρτης 12/09
Audi RS4 στο Mιλάνο 15/09
WTCC στην Kωνσταντινούπολη 16/09
Oδηγούμε τα υποψήφια μοντέλα για το Aυτοκίνητο της Xρονιάς στο ¶αλμποργκ 19/09

#422@4troxoi.gr
Tώρα οι υπουργοί και με Night View Assist!

Aλλάζουν τα δεδομένα
Eκτοξεύεται η τιμή της βενζίνης. Kαι θα πάει ακόμα πιο ψηλά. Σε απαγορευτικά επίπεδα και μετά από πολλά χρόνια πίσω από το τιμόνι και τα πλήκτρα, η αίσθηση της αμηχανίας είναι έντονη. Για πρώτη φορά, ακόμα και ο πλέον «πυροβολημένος» επαγγελματίας ρωτάει για καταναλώσεις και θέλει να μάθει όλο και περισσότερα για την υβριδική τεχνολογία. Έχεις λόγους ώστε να κοιτάς τα μεγάλα Lexus με τον κινητήρα που «δεν καίει», ενώ επιλέγεις Panthfinder και Disco-3 στις εκδόσεις με κινητήρα ντίζελ! Aντίστοιχα, παρακολουθείς με αγωνία τις καταναλώσεις σε κάθε συγκριτική δοκιμή, ενώ κάθε άλλο παρά αδιάφορο σε αφήνουν τα λίτρα που καταναλώνονται για δοκιμές κλπ. αποστολές. Aλλάζουν τα δεδομένα και δεν πρόκειται για τις περιπτώσεις που σχολιάζεις πως μπόρα είναι και θα περάσει. Aκόμα και αν η κατάσταση ηρεμήσει και παγιοποιηθεί, αποκλείεται να περάσουμε πάλι σε τιμές κάτω από το ευρώ για ένα λίτρο και χίλιες φορές μακάρι να διαψευστούμε.
Mε το κεφάλι σκυφτό, λοιπόν, στο δρόμο για τη Φρανκφούρτη και αμέσως μετά για το Tάνις στη Δανία, για την αρχική ψηφοφορία σε σχέση με το Aυτοκίνητο της Xρονιάς._ Σ. X.

Los amigos peruanos
Στο εικοσαήμερο οδοιπορικό του στο Περού, ο ¶κης Τεμπερίδης είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με... τοπικούς δημοσιογράφους. Ο Αϊμέ Γκαμπαλντόνι (αριστερά στη φωτογραφία) είναι συνεργάτης του ισπανόφωνου περιοδικού Automundo, που εκδίδεται στις ΗΠΑ, και διαθέτει δική του εκπομπή με το ίδιο όνομα στο καλωδιακό Canal 23. Ένα μέρος από το οδοιπορικό, λοιπόν, μεταδόθηκε από το περουβιανό κανάλι 4. Αναμένουμε DVD για να γελάσουμε! Όσο για τον Ντάνιελ Χίγκα (δεξιά), είναι συντάκτης του Ruedas & Tuercas (Τροχοί & Bίδες), του μεγαλύτερου περιοδικού αυτοκινήτου στη λατινοαμερικανική χώρα, που ανήκει στον όμιλο της εφημερίδας El Comercio. Ο Α.Τ., όπως μας είπε, βρέθηκε στα γραφεία της, αλλά δε μας είπε αν ζήτησε και δουλειά εκεί... Πάντως, το άρθρο του θα μεταφραστεί στα ισπανικά και θα δημοσιευτεί στο Ruedas.

Ole, ole, ole!
Εκστασιασμένος γύρισε ο Θάνος Ηλιόπουλος από την Ανδαλουσία, όπου παρακολούθησε την πρώτη ταυρομαχία της ζωής του. «Θέλω να γίνω μόνιμος φωτογράφος στην αρένα της Ρόντα», μας έλεγε. Ορίστε γιατί!

Tο Top 3 της Φρανκφούρτης
Tο γερμανικό Σαλόνι μας εξουθενώνει κάθε φορά, αλλά συνάμα μας αποζημιώνει με τα... εκθέματά του. Eμείς ξεχωρίσαμε την καλύτερη τριάδα και εσείς δε μένει παρά να αναδείξετε το καλύτερο «μοντέλο» της έκθεσης, ψηφίζοντας στο ms@4troxoi.gr. Tα αποτελέσματα στο επόμενο τεύχος.

H γνώμη σας μετράει...
1. Daihatsu
2. Fiat
3. Jaguar

TI MAΣ EΦTIAΞE
• H κατάκτηση του πρωταθλήματος της F1 από τον 24χρονο Aλόνσο.
• H νίκη της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη.
• O γάμος του καλού μας συναδέλφου Γιάννη Xαρπίδη.
• H 4η σεζόν από τις «24 ώρες».

TI MAΣ XAΛAΣE
• O θάνατος του L. J. K. Setright.
• O επιστροφή του κυκλοφοριακού μετά τις διακοπές και...
• ... ο υποκριτικός εορτασμός της «Mέρας χωρίς αυτοκίνητο».
• Tο ξεθέωμα (για άλλη μια φορά) στο αχανές Σαλόνι της Φρανκφούρτης.