4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Ειδικές Διαδρομές

Θα είμαι ο πρώτος γαύρος, αν όχι ο πρώτος γενικώς, που δημόσια θα υπερασπιστεί τη χαμένη τιμή του Nασίφ Mορίς. Όχι, η αποτρόπαια πράξις του δεν είναι παράδειγμα προς αποφυγή διά τη νεολαία· είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους πολιτικούς μας!

Παραφράζοντας τα λόγια του προέδρου (εννοώντας, βέβαια, όπως καταλάβατε, τον πρόεδρο Bαρδινογιάννη και όχι τον Πρόεδρο Kόκκαλη) «από παίκτες αδιάφορους, προτιμώ αυτούς που ρίχνουν και καμιά κλοτσιά», θα πω: από πολιτικούς αδιάφορους, προτιμώ αυτούς που ρίχνουν κλοτσιές, ακόμα και εκτός φάσης και αφού έχουμε φάει -ως συνήθως- ένα ακόμη πολιτικό γκολ.
Αρκεί τις κλοτσιές να μην τις τρώνε οι φίλαθλοι, αλλά οι αντίπαλοι!
Γιατί οι δικοί μας κάπου τα μπέρδεψαν τα πράγματα ή μπερδεμένοι ήταν πάντα...

ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΤΕ! Υπάρχουν και σημάδια ανάκαμψης: εδώ τα καταφέραμε -έπειτα από αρκετό καιρό- να κατασκευάσουμε πινακίδες! Όχι, δε μιλάμε για πινακίδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ξέρετε, αυτές με το εγγεγραμμένο σε γαλάζιο φόντο «GR»), αλλά πινακίδες γενικώς!

Kανείς, βέβαια, δεν κατάλαβε ότι, εκτός από το θέμα αισθητικής που προκύπτει από τις χειροποίητες χάρτινες πινακίδες, καταλύεται κάθε έννοια συνταγματικότητας, αφού καταπατείται κατάφωρα μια βασική αρχή της δημοκρατίας: η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και ιδεών. Πώς; Για δοκιμάστε να βγείτε από τα σύνορα της ψωροκωστάκαινας με χειρόγραφη πινακίδα...

Για τον εθνικό αερομεταφορέα δεν τρέφω, τουναντίον, πολλές ελπίδες. Δεν πειράζει, θα έχουμε Aegean και νεο-φιλελευθερισμό.

Είμαστε, επίσης, η μοναδική χώρα η οποία, έστω και λίγο καθυστερημένα και ελέω λυματολάσπης, ανακάλυψε ξαφνικά πως ο βιολογικός καθαρισμός (της Ψυττάλειας, συγκεκριμένα) σε τίποτα δεν εξυπηρετεί, όταν ο πάσα ένας βιομήχανος, αλλά και απλός πολίτης, πετά ό,τι θέλει στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Ορισμένοι, βέβαια, δεν κατάλαβαν ακόμα τίποτα. Απλώς γκαρίζουν...

Επίδομα θέρμανσης είπατε; Πώς να το διατυπώσω για να το καταλάβετε;
ΓΙΟΚ! Ναζλί τουρ-τουρ!

Αυτό που μας σώζει είναι, όμως, το γεγονός ότι είμαστε η μοναδική χώρα της οποίας ο αρχιεπίσκοπος αρθρογραφεί (όχι στα cosmogirls, αχαΐρευτοι, αλλά σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας). Έχω να πω ότι οι υπόλοιπες χώρες δεν ξέρουν τι χάνουν! Βέβαια, οι άλλες χώρες δεν έχουν ελληνορθόδοξον πολιτισμόν, διά να συγγράψουν περί αυτού και να γελάση από βάθους καρδίας και το παρδαλόν αιγοπρόβατον.
Το θέμα είναι ότι, μετά το πρώτο άρθρο άκρατου λαϊκισμού, ακουλούθησαν άρθρα σε άλλο στιλ απ’ αυτό του Χριστόδουλου, με την υπογραφή ωστόσο του Χριστόδουλου. Το πιάσατε το υπονοούμενο...
E, τι να κάνουμε, κ. Παρασκευαΐδη μου: ή παπάς παπάς ή γραφιάς γραφιάς!

Υ.Γ. 1: ¶σχετο, αλλά το θυμήθηκα τώρα, λόγω υπουργών, παικτών και Μεγάλων ιδεών:
Τι κοινό έχει η Βανδή με τη Μαρίκα;
Η πρώτη παντρεύτηκε τον ΝΤΕΜΗ, η άλλη τον ΓΚΑΝΤΕΜΗ.

Υ.Γ. 2: Μπορώ να συμμετέχω στο 2ο Red Bull Flugtag με 747 της Ολυμπιακής; Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...

HΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ:
Kωστάκη, βαζέλα, πέτα τη φανέλα
(αυτός είναι ο τίτλος)
Tιμή και δόξα στον Nασίφ Mορίς. Ρίξτε καμιά κλοτσιά, υπουργάκια και πρωθυπουργάκια, γιατί σας βλέπω εκεί, εκεί στη Β΄ Eθνική, μαζί με ¶ρη και Προοδευτική!
(αυτός είναι ο υπότιτλος)

KEIMENO: NIKOΣ KOYNITHΣ
EIKONOΓPAΦHΣH: ΓIANNHΣ KAΣTANAKHΣ

Aυτά τα θεόπνευστα διά τούτον το μήνα, σας ευλογώ σταυρωτά, προσ-εύχομαι να μου αφήσετε όλη σας την περιουσία όταν τα τινάξετε και, πριν πάρουμε την Πόλη, με μπροστάρη τον ¶νθιμο, να αλώσουμε πρώτα τη χώρα των Σκοπιανών βρομόσκυλων, που πολύ μου μπήκαν στο μάτι τελευταίως. ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ_ N. K.