4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Μαρίζα Πετράκου (Porsche)

¶ρωμα γυναίκας

Η Μαρίζα Πετράκου, Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Sportcar, ντύνει με το «άρωμά» της την εικόνα της Porsche στην ελληνική αγορά.

Τα τελευταία χρόνια, η Porsche ανεβαίνει. Τελικά, πληθαίνουν οι οικονομικά ευκατάστατοι στην Ελλάδα;
Σαφώς, η πορεία της Porsche είναι ανοδική. Πέρυσι σημειώσαμε 400 πωλήσεις, ενώ εφέτος το πρώτο εξάμηνο ήδη 300. Αυτό δε σημαίνει ότι οι Έλληνες πλούτισαν. Απλώς, υπήρξαν πολλές αλλαγές στην αγορά που βοήθησαν μάρκες όπως είναι η Porsche. Η μερική άρση των τεκμηρίων και η σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας ήταν μερικές από αυτές, ενώ ιδιαίτερο ρόλο έχουν παίξει οι εταιρείες μίσθωσης, που έδωσαν σε επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποκτήσουν μεγαλύτερους στόλους και μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα. Όλα αυτά έχουν βοηθήσει και την Porsche. Από εκεί και πέρα, έχει παίξει ρόλο και η πιο επιθετική στρατηγική της εταιρείας, με κινήσεις όπως είναι η παραγωγή της Cayenne. Και στην Ελλάδα οι άνθρωποι της αντιπροσωπείας έβαλαν πολύ μεράκι, επένδυσαν σε νέες εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε εκπαίδευση του προσωπικού, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

H Cayenne αποτελεί το 50% και πλέον των συνολικών πωλήσεων. Έχει αλλάξει το προφίλ των αγοραστών της Porsche το συγκεκριμένο μοντέλο;
Σίγουρα. Η Cayenne άνοιξε την γκάμα των ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται η Porsche, αφού μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό αυτοκίνητο και για έναν οικογενειάρχη.

Οι αγοραστές της Cayenne εστιάζουν περισσότερο στις επιδόσεις ή στο SUV χαρακτήρα της;
Νομίζω, αναζητούν ένα αυτοκίνητο με κύρος που διαθέτει το όνομα Porsche, είναι πολυτελές και, βέβαια, διαθέτει επιδόσεις. Αυτό που ίσως δεν ξέρει ο κόσμος είναι οι δυνατότητές του εκτός δρόμου. Ίσως, επειδή για τους περισσότερους είναι όνειρο ζωής, φοβούνται να το χρησιμοποιήσουν σε πιο σκληρές συνθήκες. Όμως, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που τα καταφέρνει στο χώμα όσο και στην άσφαλτο.

Το δίκτυο αντεπεξέρχεται στις σημερινές αυξημένες απαιτήσεις;
Αυτήν τη στιγμή, επαρκεί. Η εταιρεία εργάζεται, προκειμένου να φτιαχτούν οι κατάλληλες υποδομές, ώστε να μπορεί να δεχτεί ακόμα περισσότερες πωλήσεις. Ήδη είναι στο πρόγραμμα να δημιουργηθούν και άλλες εγκαταστάσεις εντός Αττικής και στο άμεσο μέλλον θα μπει στο πρόγραμμα και η επαρχία.

Εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε ποιες περιοχές εμφανίζεται δυνατή η Porsche;
Ενδεικτικά, μπορώ να αναφέρω την Κρήτη, καθώς και το Βόλο και την ευρύτερη περιφέρειά του.

Η Cayman πότε φτάνει στην ελληνική αγορά;
Στα τέλη Νοεμβρίου θα είναι η παγκόσμια ημέρα λανσαρίσματος.

Στη Γερμανία η τιμή της προσδιορίζεται στα 50.000 ευρώ. Στην Ελλάδα περίπου πού θα κινηθεί;
Η τιμή δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμη. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στην Ελλάδα θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην Boxster και την Carrera. ¶λλωστε, αυτός είναι ο σκοπός της. Πρόκειται για ένα τελείως νέο προϊόν, που πάει να καλύψει το κενό ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα, τόσο από άποψη προϊόντος όσο και ως προς την τιμή.

Οι Eλληνίδες αγοράζουν Porsche;
Ναι. Και, όσο περνούν τα χρόνια, το ποσοστό των γυναικών που αγοράζουν Porsche αυξάνεται. Πιστεύω ότι και για την Cayman θα υπάρξει σημαντικό ενδιαφέρον από τις γυναίκες.

Ποια Porsche θα ταίριαζε στο προφίλ της Μαρίζας Πετράκου;
Μην έχοντας δει ακόμα από κοντά την Cayman, θα έλεγα η Boxster S. Είναι ευκολοδήγητο, έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και δεν είναι ένα κραυγαλέο αυτοκίνητο. Θεωρώ ότι έχει πολύ όμορφο σχεδιασμό και ταιριάζει σε μια γυναίκα.

Ως γυναίκα, νομίζετε ότι ένας ιδιοκτήτης Porsche ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία στο ασθενές φύλο;
Πρόκειται για τελείως υποκειμενικό ζήτημα. Προσωπικά, δε νομίζω ότι κάποιος αποκτά ενδιαφέρον αποκλειστικά επειδή είναι ιδιοκτήτης μιας Porsche. Σίγουρα, όμως, είναι ένα στοιχείο που συμμετέχει στην όλη εικόνα ενός ανθρώπου, καθώς το ντύσιμό του, ο τρόπος που μιλάει και το αυτοκίνητο που έχει δείχνουν κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς του.

Ποια είναι...
• Σπουδές Επικοινωνίας Επιχειρήσεων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
• Mάστερ στο Διεθνές Μάρκετινγκ, στο πανεπιστήμιο της Γλασκόβης.
• Δύο χρόνια Yπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ στην BMW (Intercar).
• Υπεύθυνη Πωλήσεων και Επικοινωνίας στην MG Rover.
• Πριν από λίγους μήνες, ανέλαβε καθήκοντα Yπεύθυνης Γραφείου Tύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Sportcar, που αντιπροσωπεύει τα αυτοκίνητα της Porsche στην ελληνική αγορά.
• Χόμπι της είναι η ιππασία.

«... Η Cayenne άνοιξε την γκάμα των ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται η Porsche...»