4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Πρωταγωνιστές - Νίκος Γκάλφας


Πρωταγωνιστές

Νίκος Γκάλφας

Πριν από λίγο καιρό, δεν τον γνωρίζαμε!. Oι επιδόσεις του στις ειδικές διαδρομές τον κατέστησαν ως μία από τις εκπλήξεις του 2004!

Κείμενο: Ελένη Λυκίσα
Φωτογραφίες: Γιώργος Παπαδόπουλος

ΓIA το Νίκο Γκάλφα, στην πρώτη χρονιά πλήρους αγωνιστικής εμπλοκής, η κατάκτηση του τίτλου στην κλάση Ν/2 του Kυπέλλου Aσφάλτου, η 1η θέση του Kυπέλλου Pάλλυ Σπριντ Βορείου Ελλάδας και η 4η του Kυπέλλου Βορείου Ελλάδας θεωρούμε ότι είναι ένας διόλου ευκαταφρόνητος απολογισμός Δε χρειάστηκε τίποτα παραπάνω ο 28χρονος οδηγός από το να προσθέσει τον απαραίτητο αγωνιστικό εξοπλισμό στο «ΙΧ» Peugeot 106 Rallye του και να το οδηγήσει στις επιτυχίες!
Αρχικά, ζούσε τους αγώνες από τη θέση του θεατή, το 2002, όμως, έλαβε μέρος στο θεσμό «Γίνε Πρωταθλητής», ο οποίος αποτέλεσε την οριστική ώθηση, για να μπει στο χώρο των αγώνων. Την επόμενη χρονιά, με το συνοδηγό του, Γιώργο Παφίλη, συμμετείχε επιλεκτικά σε αγώνες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το 2004 πήρε μέρος σε 11 εκδηλώσεις! «Την πρώτη χρονιά, τοποθέτησα στο αυτοκίνητο τα μέρη που απαιτούνται, για να μπορώ να λάβω μέρος σε αγώνες, δίνοντας μεγάλη βάση στα συστήματα ασφαλείας και στον εξοπλισμό μας. Όλα αυτά στοίχισαν κάτι λιγότερο από 6.000 ευρώ, ενώ το 2004 βάλαμε μπλοκέ και άλλες αναρτήσεις, δίνοντας 3.000 ευρώ επιπλέον. Να φανταστείτε, επειδή έχω το αυτοκίνητο και για καθημερινή χρήση, υπάρχει μέσα το ράδιο! Είμαστε μια καθαρά ερασιτεχνική συμμετοχή». Οι επιδόσεις, όμως, του συνδυασμού υπερέβησαν κάθε προσωπική προσδοκία...«Όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν, ο στόχος μας ήταν περισσότερο η διασκέδαση και η απόκτηση εμπειρίας και μετά οι επιδόσεις. Εντούτοις, στην πορεία είδαμε ότι είχαμε πολλές πιθανότητες διεκδίκησης του τίτλου και... επιδοθήκαμε στο κυνήγι του. Η σταθερή μας απόδοση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έφερε και τα αποτελέσματα». Όσον αφορά, το συναγωνισμό στην κλάση Ν/2... «Θα τον χαρακτήριζα σε κάθε αγώνα ξεχωριστά “φωτιά”, αφού κινούμασταν όλοι πολύ κοντά σε χρόνους, ωστόσο, η σεζόν συνολικά εξελίχτηκε ήπια, επειδή δε συμμετείχαν τα ίδια πληρώματα σε κάθε ράλλυ». Πόσο εύκολη, όμως, είναι η υπόθεση εύρεσης χορηγών για ένα νέο οδηγό; «Είναι ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν υπάρχει μια εταιρεία μάνατζμεντ που να αναλαμβάνει την εύρεση χορηγών για τους αγωνιζομένους που το επιθυμούν...» . Όσον αφορά το 2005, τα πάντα είναι ακόμα ρευστά για το φιλόδοξο οδηγό, αφού η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί από το οικονομικό και τους χορηγούς. «Εάν όλα πάνε καλά, θα ακολουθήσουμε και πάλι το Kύπελλο Aσφάλτου με το Peugeot 106 Rallye Ν/2, αλλιώς θα συμμετάσχουμε μόνο στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδας. Πάντως, θα επιδιώξω τουλάχιστον έναν αγώνα χωμάτινης επιφάνειας, αφού επιμένω ότι κατά βάθος είμαι... χωμάτινος!» Ο 28χρονος Νίκος, εκτός των αγώνων, ασχολείται με το μοντελισμό και με τους υπολογιστές, όντας ο ίδιος διαχειριστής δικτύων. «Έχουμε δημιουργήσει τη δική μας ιστοσελίδα (www.galfas.gr/racing), για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά εμάς και τους αγώνες. Σκοπός μας είναι, μέσα από τις εμπειρίες μας, να προσφέρουμε λύσεις σε προβληματισμούς νέων ατόμων που ενδιαφέρονται για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα, ετησίως εκδίδουμε DVD με in car πλάνα και με την περιγραφή των ειδικών διαδρομών». Η παιδικότητα στο πρόσωπο του Νίκου Γκάλφα αντικατοπτρίζει και το ήθος του χαρακτήρα του, έχοντας ήδη κερδίσει τη συμπάθεια των ανθρώπων που εμπλέκονται στους αγώνες και μη._ E. Λ.

Βιογραφικό
Γεννήθηκε: 2 Ιανουαρίου 1997, Κοζάνη
1ος αγώνας: Ράλλυ Φίλιππος με το Γιώργο Παφίλη (Peugeot 106 Rallye N/2)
Tίτλοι: 2004, 1η θέση στο Κύπελλο Aσφάλτου, 1η θέση στο Κύπελλο Β. Ε.
Συμμετοχές σε αγώνες: 18
Νίκες: 7

Ομάδα
Galfas Racing Τeam
Πλήρωμα: Nίκος Γκάλφας, Γιώργος Παφίλης
Μηχανικοί: Οι ίδιοι
Σέρβις: Νίκος Πάπιστας
Χορηγοί 2004: Peugeot Service Σακελλάρης, On Day ταχυμεταφορές, Kαφέ Παφίλη