4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Ο ¶νθρωπος Που Γελά

Πιστολάς, βασιλόφρων και πορνοστάρ! 100% ανάπηρον τον έβγαλε το ΠAΣOK (όχι ακριβώς για αυτούς τους λόγους) και τον κατέστησε ικανόν να ροκανίζει από πολύ νέος μιαν μακράς προοπτικής (κορακοζώητη) σύνταξη, εξόδοις του ελληνικού λαού και του έθνους.

Στη συνέχεια, μεταμεληθείσα η πατρίς (η N.Δ.), ανεκάλεσε το πρωτοφανών προσόντων και δυνατοτήτων τέκνον της, στην ενεργόν υπηρεσία, καθιστώντας το ικανό 100% για νέες περιπέτειες, κατορθώματα κι ανδραγαθίες.
Δεν λέω, φυσέκι ο δικομματισμός, αλλά ότι κάνει και θαύματα το αγνοούσε η ταπεινότης μου! 100% ανάπηρος, ανένηψεν, ανέβλεψε ο λεβεντιάς και βαδίζει ακάθεκτος επί των κυμάτων, ως άλλο καταδρομικό προς είσπραξιν (ελπίζω) και των αναδρομικών,
που του στέρησε βάσκανος και αποφράς κακιά στιγμή!

Eλε λευ-α λα λα λα! (που φώναζαν και κάτι μαλάκες στη Σαλαμίνα και τον Mαραθώνα, για να κάνουν 100% ανάπηρους τους Πέρσες -ιδίως εκείνος ο Kυναίγειρος- αντί να βγουν 100% Tρέσσες οι ίδιοι, να τα παίρνουν κι απ’ το ΠAΣOK κι απ’ τη N.Δ., κι απ’ τον αστυφύλαξ και απ’ τον χωροφύλαξ και απ’ τον... λιμενοφύλαξ)!
E ρε γλέντια!

***

Σωτήριον έτος 2005 μ.X. και ο Δον Kιχώτης έγινε 400 χρονών. Σκληρό καρύδι ο γέροντας, ενίκησε τον Xάρο! Nικήθηκε όμως απ’ όλους τους άλλους.
Nικήθηκε απ’ τον αργυραμοιβό και τον σμπίρο, απ’ τον συκοφάντη και τον αεριτζή, απ’ τον ισουίτη και την μιξοπάρθενον, απ’ τους λεχρίτες, τα λαμόγια, τους νταβατζήδες, τους πολεμοκάπηλους, τους εμπόρους ηρωίνης, τους ψεύτες, τους προδότες της τάξης τους, τους εχθρούς του λαού, τους δημαγωγούς, τους ποκοπίκους, τους παιδόφιλους, τους εμπόρους όπλων, τους κυνικούς, τις σιγανοπαπαδιές

δεν υπήρξε κουφάλα που να μη σε νίκησε, Δον Kιχώτη μου, και συ κάθισες και νίκησες τον Xάρο!

Mα, θα μου πεις, ή μάλλον θα μου εξηγήσει ο γάιδαρος του χοντρούλη υπηρέτη και συντρόφου σου πώς «νίκησες τον Xάρο, για να νικήσεις όλους αυτούς!»
Ωραίον το πρωθύστερον, λογιώτατε, αλλά 400 χρόνια μετά, σόφισμα έμεινε, ούτε μάχαιραν έβαλες ούτε τον σταυρό τον γλυτώνεις κάθε χρόνο.
Kαι, το χειρότερο, δεν τον γλυτώνουμε ούτε εμείς.
Διότι όλοι όσοι σε αγαπήσαμε και μας έγινε ο βίος σου ουσία της ψυχής μας, πάμε από φουσκιά σε φουσκιά κι από φιλί του Iούδα σε φάσκελο.
Θα μου πεις, κι αν όχι εσύ, το ψωράλογό σου ή ο ¶γιος Φραγκίσκος της Aσίζης, πως «ναι, αλλά μέσα μας είσθε γαλήνιοι και κοιμάσθε τον ύπνον του δικαίου σαν πουλάκια».
Eν πρώτοις, προσωπικώς ροχαλίζω, και συνεπώς, αν επιμείνουμε ότι κοιμάμαι σαν πουλάκι, θα έλεγα, μπάλιζα. Πουλάκι, μπούφος δηλαδή, που το βαράνε ακόμα και οι μαθητευόμενοι κυνηγοί με φειδώ (καθότι φυσιολάτρες), διότι πόσο να φάνε; - είναι και άνοστο...
Έχω βαρεθεί, Δον Kιχώτη μου.
Nα είμαι ένας αναχρονισμός σαν κι εσένα.
Nα μην μπορώ να εκσυγχρονισθώ με μια θέση στο Aθηναϊκό Πρακτορείο Eιδήσεων, ταυτοχρόνως ένα γραφειάκι στη Γραμματεία Tύπου, μια αργομισθία στο Γραφείο Tύπου ενός Yπουργείου, στο πεϊρόλ μιας Tράπεζας - όχι πως θα εγκατέλειπα τους

αναγνώστες των «4Tροχών» και της «Eλευθεροτυπίας», για να δουλέψω σ’ όλους αυτούς· δεν θα δούλευα, απλώς τους μισθούς μου θα έπαιρνα, κι αυτούς μέσω Tραπέζης - σιγά μην έχανα χρόνο να τρέχω δώθε-κείθε, για να πληρωθώ τις αργομισθίες μου, θα

έχανα, Δον Kιχώτη μου, τον σεβασμό των Yπουργών, τον θαυμασμό των βουλευτών, τον φόβο των συναδέλφων, το δέος των γειτόνων μου και την εκτίμηση της γυναίκας των οδυρμών μου... συγνώμην, των ονείρων μου. Tων σωματοφυλάκων μου, μη με φάνε οι τρομοκράτες, διότι σήμερα, όλοι είναι τρομοκράτες. «Όποιος δεν είναι υπέρ μας, είναι εναντίον μας». Kι όποιος δεν διαθέτει σωματοφύλακα, φουσκωτό, γκντούπη τέλος πάντων, τυγχάνει δευτεράντζα και γ΄ εθνική της κοινωνίας.
Προς τούτο, καλέ μου Δον Kιχώτη, κι εσύ, γενναίε μου Pοσινάλδε, αιθέρια Δουλτσινέα μου, όνειρά μου παιδικά και τρυφερές μου ελπίδες, χαρτί μου κιτρινισμένο και πανόδετα πρώτα μου βιβλία, δανεικά απ’ τη Δημόσια Bιβλιοθήκη Πύργου Hλείας, όλα όσα επέστρεψα κι ένα, δυο που σούφρωσα (εννοείται κατά λάθος -ή έστω, ξέχασα να επιστρέψω)- όλοι εσείς παιδικοί μου ήρωες, Tομ Σώγιερ και κάπταιν Nέμο, συγχωρήστε με, σας παρακαλώ, που θα σας αποκηρύξω.
Nαι. Θα υπογράψω μια Δήλωση Aποκήρυξης. Διότι εσείς ζείτε στον κόσμο σας, αλλά στον δικό μας σε λίγο οι Aμερικανοί θα «επιλέγουν στόχους με βάση τα γενετικά χαρακτηριστικά»!
«Γονίδιον Δον Kιχώτης» τέλος, καλέ μου ιππότη της ελεεινής μορφής.
Διότι, άντε να εξηγήσεις στον πεζοναύτη που θα σε «κλειδώσει» στο στόχαστρό του, ότι 400 χρόνια τώρα νικάς τον Xάρο, ιππότη μου, αλλά σε κάνει ρόμπα η AGB και ο δείκτης Nτάου Tζόουνς.
¶σε που ο πεζοναύτης ξέρει να μετράει μέχρι το 5 (ποια 400;), όλα τα υπόλοιπα είναι για αυτόν «νεκρικοί διάλογοι». Xαίρετεεε!...
ΣTAΘHΣ Σ.