4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Νέα


KONTEΣ ΣXEΣEIΣ

Στ’ άρματα, στ’ άρματα...

Κανονικά, το θέμα της στήλης θα έπρεπε να είναι σχετικό με το πόσο «μισητός» έχει γίνει ο Tεμπερίδης εντός της οικογένειας των 4T μετά την αποστολή του στο Nτακάρ, αλλά τέλος πάντων.
Στο μεταξύ, στα... ενδότερα ακούγαμε για «πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας», για φαινόμενα που όμοιά τους «η Ελλάδα δεν έχει ζήσει τα τελευταία σαράντα χρόνια», για τον κρατικό μηχανισμό που βρισκόταν «σε πλήρη ετοιμότητα», για..., για...
Τα δύο πρώτα δεν τα είδαμε ποτέ. Κι αν η κακοκαιρία προσπέρασε την Αθήνα, ακόμα και στις περιοχές που «χτύπησε» δεν είχε και τόσο... σαρωτικό χαρακτήρα ώστε να αναγκάσει τον κόσμο να κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια. Αυτό που διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι και μάλιστα σε όλο του το μεγαλείο ήταν η -όντως άνευ προηγουμένου και μπράβο της- κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Κυριακή πρωί (16 Ιανουαρίου), στο «καταραμένο» πέρασμα της Μαλακάσας τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τα περιπολικά και τα γκρέιντερ ήταν κατά πολύ περισσότερα των επιβατικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν και στα δύο ρεύματα με τους επιβάτες τους να απορούν πότε θα χιονίσει. Κατά τ’ άλλα, τα κανάλια εξαντλούσαν τα δελτία τους σε ρεπορτάζ που ήθελαν τους δρόμους της Πεντέλης να έχουν κλείσει από το χιόνι -κάτι που ουδέποτε διαπιστώσαμε- και στο Διόνυσο απαγορευόταν η κυκλοφορία ακόμα και σε τετρακίνητα που δεν ήταν εφοδιασμένα με αλυσίδες, άσχετα από το γεγονός ότι οι δρόμοι είχαν ακόμα... το χρώμα της ασφάλτου. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην καταλαβαίνει πως για όλη αυτή την ταραχή ευθύνεται το περσινό πατατράκ που βρήκε εκατοντάδες οδηγούς αποκλεισμένους στα «στενά της Μαλακάσας», αλλά ας μην υπερβάλλουμε και τόσο. Σαν το ανέκδοτο με το βοσκό και το λύκο θα καταντήσουμε. Στο τέλος θα μας προειδοποιούν για χιόνια και θα βγαίνουμε με τα μαγιό..._ Ελένη Ξενάκη

Suzuki Grand Vitara
Η αρχή του 2007 θα σηματοδοτήσει το τέλος για ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα τόσο της ελληνικής όσο και της παγκόσμιας αγοράς. Ο λόγος για το Suzuki Grand Vitara, που μετά από περίπου εννιά χρόνια θα δώσει τη θέση του σε ένα νέο μοντέλο, διαφορετικής όμως φιλοσοφίας. Η σημαντικότερη διαφορά θα εντοπίζεται στο πλαίσιο, που πλέον θα είναι αυτοφερόμενο και όχι ανεξάρτητο, τύπου σκάλας. Σχεδιαστικά, το νέο Grand Vitara θα ακολουθεί τη νέα φιλοσοφία της εταιρείας, που μέχρι στιγμής εκφράζεται από το νέο Swift. Περισσότερες ακμές, δυναμικές γραμμές και σχετική λιτότητα λεπτομερειών θα χαρακτηρίζουν το νέο SUV. Η ίδια φιλοσοφία θα ακολουθηθεί και στο εσωτερικό, όπου, κατά τα πρότυπα του υπάρχοντος μοντέλου, θα υπάρχουν πέντε ή επτά θέσεις. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση ενός νέου δίλιτρου συνόλου, καθώς και του εξακύλινδρου κινητήρα των 2,7 λίτρων που χρησιμοποιεί το XL-7.

Jeep Hurricane
Το πρωτότυπο της Jeep που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο σαλόνι του Nτιτρόιτ, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, είναι το πιο ευέλικτο τετρακίνητο που εμφανίστηκε ποτέ. Το Hurricane αποτέλεσε ένα από τα εντυπωσιακότερα εκθέματα της έκθεσης. Με τροχούς που έχουν δυνατότητα στρέψης γωνίας 86,7 μοιρών, θεωρητικά θα περνάει οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί μπροστά του. Αλλά κι αν ακόμη δυσκολευτεί, οι τροχοί θα του επιτρέπουν να κινείται με το πλάι ώσπου να βρει εμπρός του καθαρό δρόμο. Πέρα από αυτό, το concept της Jeep θα εξοπλίζεται με δύο (!) κινητήρες, συνολικής χωρητικότητας 5,7 λίτρων και συνολικής απόδοσης... 670 ίππων.


Χωρίς τη «βούλα» της FIA
Ξεκίνησε σαν «Ελληνικό», καθιερώθηκε σαν «Ελληνοϊταλικό» και έφτασε να γίνει «Διεθνές» και μάλιστα προσμετρώντας στο επίσημο καλεντάρι της FIA για το πανευρωπαϊκό έπαθλο οδηγών αγώνων Baja, τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτή τη χρονιά, το γνωστό πλέον Baja της λέσχης Εκάλη 4x4, με απόφαση της ίδιας της λέσχης, αποσύρεται από το διεθνές ημερολόγιο (ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 1-4 Σεπτεμβρίου), αφού, απ’ ό,τι δείχνει η πρόθεση των ομάδων τα τελευταία χρόνια, το μέλλον του θεσμού είναι αβέβαιο, καθώς οι συμμετοχές σε όλους τους αγώνες έχουν μειωθεί δραστικά. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο φετινός αγώνας θα είναι ανοιχτός σε διεθνείς συμμετοχές, χωρίς όμως να προσμετρά σε κάποιο πρωτάθλημα του εξωτερικού.

24 Ώρες 4x4
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας του νεοσύστατου επάθλου Αντοχής 4x4 από τον «Ιχνηλάτη».
Στο «24 Ώρες 4x4», ακριβώς την ώρα που η Πολιτική Προστασία είχε κινητοποιηθεί σε όλη την Εύβοια για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, 68 τετρακίνητα αυτοκίνητα έδιναν τη δική τους μάχη με τις συνθήκες και το χρόνο.
Ο αγώνας ξεκίνησε στις 13:00 του Σαββάτου 15 Ιανουαρίου από την πλατεία Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα και τερμάτισε 24 ώρες αργότερα στο ίδιο σημείο. Είκοσι τέσσερις ώρες, 540 χιλιόμετρα, σε μια ιδανική για το είδος διαδρομή. Τριάντα επτά από τα εξήντα οκτώ πληρώματα που ξεκίνησαν είδαν τη σημαία του τερματισμού, έχοντας πρώτα διανύσει πολύ μεγάλο ορεινό τμήμα και μάλιστα για αρκετή ώρα με χιονοθύελλα.
Για την ιστορία, τον αγώνα (σ.σ. στον οποίο συμμετείχαμε προσκεκλημένοι του «Ιχνηλάτη» με ένα Jeep Cherokee 3,7) κέρδισαν οι Αντώνης Βουλγαράκης / Ηλίας Μακρής / Κώστας Μακρής με ένα Mitsubishi Pajero 3.0 V6, που κατάφεραν να τερματίσουν με μόλις 16 λεπτά ποινής, ύστερα από 24 ώρες αγώνα, με το δεύτερο πλήρωμα να ακολουθεί με διαφορά μεγαλύτερη των 10 λεπτών.