4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Nissan Note

  • Αν και αναδιπλώνεται μόνο η πλάτη του καθίσματος, το μεταβλητό μήκος και το σύστημα flexi-board συνθέτουν έναν πρακτικό χώρο αποσκευών που μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις μεταφορικές ανάγκες του ιδιοκτήτη του.

Η Nissan προτείνει μια λύση σε όσους αναζητούν την πρακτικότητα και την ευρυχωρία, αλλά δεν είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τις κλασικές πολυμορφικές εκδοχές του ενός όγκου.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ι. Κ., ΑΡΧΕΙΟ 4Τ

Η KATHΓOPIA των πολυμορφικών οχημάτων έφερε επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης, αφού πέρασε τις έννοιες της εκμετάλλευσης των εσωτερικών χώρων και της πρακτικότητας σε μια νέα εποχή. Από την άλλη πλευρά, η αισθητική και ο γενικότερος χαρακτήρας τους συχνά δεν ταίριαζε ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό. Ουσιαστικά, το Note στοχεύει στο να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα ενός πολυμορφικού με μια «συσκευασία» που, λόγω σχεδιασμού και συνολικότερης φιλοσοφίας, θα ικανοποιεί τόσο τις μεταφορικές ανάγκες όσο και τις στιλιστικές ανησυχίες.

Η πρώτη εντύπωση...
Πρώτο στοιχείο της συνταγής αποτελεί η εξωτερική εμφάνιση, η οποία δεν αφήνει περιθώρια για συγκρίσεις με προτάσεις ενός όγκου. Σε αυτό παίζει ρόλο τόσο η κλίση του καπό όσο και το συγκρατημένο ύψος. Η μάσκα ακολουθεί το μοτίβο του Murano, ενώ αναμφισβήτητο σημείο αναφοράς του συνόλου αποτελούν τα πίσω φώτα σε σχήμα μπούμερανγκ. Σε κάθε περίπτωση, οι συνολικές διαστάσεις κατατάσσουν το Note ανάμεσα στα μικρά-μεσαία μοντέλα και τα σουπερμίνι, θυμίζοντας περισσότερο συμπαγές στέισον παρά ένα κλασικό πολυμορφικό μοντέλο.
Περνώντας στο εσωτερικό, η εικόνα δείχνει γνώριμη, αφού το σύνολο χρησιμοποιεί τμήματα από το Micra, καθώς και αισθητικά στοιχεία από τα 350Z και Murano. Χωρίς να διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας, δείχνει σύγχρονο, διαθέτει αρκετές θέσεις για μικροαντικείμενα, ενώ η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή. Το ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθούν τα πίσω καθίσματα ή να διπλώσει η βάση τους αντισταθμίζεται από την εύκολη αναδίπλωση της πλάτης τους και την επιλογή για τη μετατόπισή τους κατά το διαμήκη άξονα, μεταβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνολική χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ από τα 280 στα 437 λίτρα. Παράλληλα, υπάρχει η επιλογή για την τοποθέτηση του συστήματος flexi-board, το οποίο επιτρέπει την έξυπνη διαχείριση του χώρου.
Η θέση οδήγησης, σε κάθε περίπτωση, είναι το πρώτο στοιχείο που σε προδιαθέτει θετικά ή αρνητικά για τη συνέχεια και το Note δείχνει ότι τα καταφέρνει πολύ καλά, αφού δε θυμίζει καθόλου τις υπερυψωμένες θέσεις άλλων πολυμορφικών προτάσεων. Οδηγικά, ο «δανεισμός» του δαπέδου από τα Clio/Micra έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς όπου το Note εμπνέει ιδιαίτερη σιγουριά, γεγονός στο οποίο έπαιξε το ρόλο της και η εκπληκτική γαλλική άσφαλτος. Για την ελληνική αγορά μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δύο βενζινοκινητήρες των 1,4 (88 ίπποι) και 1,6 (110 ίπποι) λίτρων που χρησιμοποιούνται και στο Micra. Κατά τη διάρκεια της γνωριμίας μας υπήρχε διαθέσιμο μόνο το μεγαλύτερο σύνολο, το οποίο καταφέρνει να κινεί με σχετική άνεση τα περισσότερα από 1.100 κιλά του Note.
Η νέα πρόταση της Nissan αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα στις αρχές Απριλίου, με την τιμή για τη βασική έκδοση των 1,4 λίτρων να προσδιορίζεται περίπου στα 13.500 ευρώ._ Ι. Κ.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.4 1.6
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ 4 σε σειρά
ΚΥΒΙΣΜΟΣ 1.386 κ.εκ. 1.598
ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ 88 ίπποι/5.200 σ.α.λ. 110/6.000
ΜΕΓ. ΡΟΠΗ 13 χλγμ./3.200 σ.α.λ. 15,6/4.400
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΕΜΠΡΟΣ Γόνατα ΜακΦέρσον, αντιστρεπτική ράβδος
ΠΙΣΩ Ημιάκαμπτος άξονας
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜxΠxΥ 4.083x1.690x1.550 χλστ.
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 2.600 χλστ.
ΒΑΡΟΣ 1.092 κιλά 1.107
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ*
0-100 XΛM./ΩPA 13,1 δλ. 10,7
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 165 χλμ./ώρα 183

* ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ