4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Punto Club

Kολλημένοι με το Punto

«Πού ’ν’ το το Punto, οέο...» συνηθίζεται να ακούγεται χαριτολογώντας, λόγω της ομοιοκαταληξίας· όμως αυτό που έχουμε να σας πούμε είναι ότι η δυναμική παρουσία του σε αριθμό και δραστηριότητα δηλώνει ότι το Fiat Punto Club είναι εδώ!

KΕΙΜENO: EΛENH ΛYKIΣA
ΦΩTOΓPAΦIEΣ: NIKOΣ MAPKOMΠOTΣAPHΣ

ΤΟ είχαμε πρωτογνωρίσει στις αρχές του 2004, όταν άρχιζαν να ανθούν τα αυτοκινητιστικά club στη χώρα μας, με την ονομασία Αthens Punto Club σε μια... παρέλαση με Punto στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων στο πλαίσιο της αγωνιστικής ημέρας Side Show-Grand Prix. Οι ιδρυτές του, Γιώργος Μήτρου και Φώτης Τσιγαρίδης, μας είχαν μιλήσει γεμάτοι ενθουσιασμό για το πώς η ιδέα τους υλοποιήθηκε από το μηδέν αλλά και για τα σχέδιά τους για το club, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε κατόχους του αγαπημένου τους μοντέλου. Ο ρομαντισμός και η γνησιότητα που τους διακατείχε έμεινε στο ακέραιο, ακόμα και σήμερα που το club έχει περάσει σε άλλα χέρια και μετονομαστεί σε Fiat Punto Club, συμπεριλαμβάνοντας μέλη από όλη τη χώρα.
Δύο χρόνια μετά συναντήσαμε το νέο πρόεδρο, Μπάμπη Κατούντα, την ημέρα της γιορτής του, καθώς και όσα μέλη κατάφεραν να «ξεκλέψουν» ώρα από τις εργασιακές υποχρεώσεις τους σε ένα από τα αγαπημένα μέρη, τις εγκαταστάσεις του beach volley στο ΣΕΦ. Με χιούμορ, πόζες, ατάκες και διάλογο πέρασε ευχάριστα η ώρα, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασιν ότι η πρώτη φράση του προέδρου «Eίμαστε μια μεγάλη οικογένεια» είναι άκρως αληθινή. «Υπάρχει προεδρείο για τις δεδομένες ανάγκες του club, στην πραγματικότητα όμως είμαστε όλοι ένα, μια μεγάλη παρέα. Συζητάμε και αποφασίζουμε μαζί. Καλωσορίζουμε όλους όσοι αγαπούν το Punto και σέβονται τους κανόνες του club και τα υπόλοιπα μέλη του. Είναι ευπρόσδεκτοι μόνοι ή με τις οικογένειές τους, την παρέα τους, την κοπέλα ή το αγόρι τους και είναι γεγονός ότι όλοι μπορούν να συνυπάρξουν μεταξύ τους, λόγω του κλίματος που επικρατεί. Για να εγγραφεί κάποιος, μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα www.fiatpunto-club.gr όπου και θα βρει όποια πληροφορία χρειάζεται. Η τιμή της συνδρομής είναι μηνιαία και ανέρχεται στα 5 ευρώ, ενώ φυσικά τα μέλη μας έχουν έκπτωση σε ανταλλακτικά, αξεσουάρ, σέρβις στα συμβεβλημένα καταστήματα, καθώς και σε ό,τι άλλο προνόμιο μπορούμε να έχουμε». Η οικογένεια του Fiat Punto Club μετράει 125 ταμιακά ενήμερα μέλη στην Αθήνα και πάνω από 200 πανελλαδικώς, οι ηλικίες κυμαίνονται από 18 έως 68 ετών από φοιτητές μέχρι γιατρούς, ενώ βέβαια έντονη είναι και η γυναικεία παρουσία.

Fiat Punto Club και με τη βούλα!
Είναι το πρώτο επίσημο και αναγνωρισμένο club από τη Fiat Auto Hellas, η οποία το έχει υποστηρίξει χρηματικά, ηθικά και υλικά. «Μόνο ευχαριστώ μπορούμε να πούμε στη Fiat Auto Hellas. H σχέση μας είναι άψογη και φροντίζει να μας υποστηρίζει με κάθε τρόπο. Για παράδειγμα, μας παραχώρησε μαθήματα ασφαλούς οδήγησης στη σχολή του Ιαβέρη. Mάλιστα, ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης είναι επίτιμο μέλος του club. Τώρα, η εταιρεία θα μας βοηθήσει στη δημιουργία των νέων γραφείων όπου θα στεγάζεται επίσημα το club. Επίσης, ύστερα από συνεννόηση δραστηριοποιούμαστε σε ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου, όπως φιλανθρωπίες ή αιμοδοσίες».

Punt-iase κανείς;
Αψηφώντας κρύο, καύσωνα, κίνηση και οποιεσδήποτε δυσχερείς συνθήκες, τα μέλη του Punto Club έχουν ορίσει τέσσερις συναντήσεις την εβδομάδα, εκ των οποίων οι δύο είναι υποχρεωτικές. Συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας, προκειμένου να ικανοποιούνται τόσο τα «βόρεια» όσο και τα «νότια» μέλη. Oι συναντήσεις γίνονται συνήθως στο πάρκινγκ του ΣΕΦ, στην Καβάλας, στη Renault, σε διάφορες πίστες καρτ και σε μπόουλινγκ. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε συναντήσει στο δρόμο κάποιο τεράστιο κονβόι από Punto διάφορων γενεών, χρωμάτων και... αισθητικής. «Η ουρά που δημιουργούμε σε συναντήσεις και εκδρομές είναι χιλιομέτρων. Ωστόσο, φροντίζουμε να οδηγούμε όλοι συγκεντρωμένοι, αργά και με ασφάλεια. Ο πρώτος, ο μεσαίος και ο ουραγός συνομιλούν με ασυρμάτους». Η ανταπόκριση σε εκδρομές και περιηγήσεις είναι μεγάλη: «Οργανώνουμε εξορμήσεις συχνά. Προς το παρόν, ξεχωρίζουμε την εκδρομή μας στα Στενά Ευβοίας. Η διαδρομή και τα τοπία ήταν απίστευτα, καθώς και το φαγητό! Θα την επαναλάβουμε σύντομα»· και η ευαισθησία τους στους αγώνες ιδιαίτερη: «Συμμετέχουμε σχεδόν σε όλες τις αγωνιστικές συναντήσεις, drift, side show, στα track days που οργανώνουμε και πολλές φορές κανονίζουμε να πηγαίνουμε ως θεατές σε ελληνικούς αγώνες. Mας αρέσει η γρήγορη και ταυτόχρονα ασφαλής οδήγηση, κάτι που επιτυγχάνεται μόνο μέσα στην πίστα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε διοργανώσει ένα μεγάλο club event, στο οποίο συμμετείχαν όλα τα club σε πίστα καρτ, και είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το επαναλάβουμε»._ E. Λ.

Fiat Punto Club
Αριθμός μελών: 200
Γραφεία: Προσεχώς!
Ιστοσελίδα: www.fiatpunto-club.gr
Hλ. διεύθυνση: [email protected]