4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Αλληλογραφία

H επιστολή του μήνα
O συντάκτης της παρακάτω επιστολής, κ. Κωνσταντίνος Σταμάτης, κερδίζει μια πένα Montblanc, προσφορά της εταιρείας «Tζάννες AE».

Παρακολουθώ απορημένος το θέατρο του παραλόγου που στήθηκε για άλλη μια φορά με θέμα αυτή τη φορά το νέο ΚΟΚ και ειδικά τις ζώνες ασφαλείας.
Παρακολουθώ «επαγγελματίες» οδηγούς να δηλώνουν ότι, επειδή οδηγούν 12 ώρες την ημέρα, δεν μπορούν να φορούν ζώνη, γιατί τους εμποδίζει (!!!), λες και δεν έχουν 12πλάσιες πιθανότητες από έναν καθημερινό οδηγό να τρακάρουν.
Παρακολουθώ των πρόεδρο του ΣΑΤΑ να δηλώνει ότι το μέτρο για τη ζώνη είναι απαράδεκτο και θα έπρεπε να έχει προηγηθεί διάλογος (!!!).
Ερωτώ λοιπόν:
1. Πότε επιτέλους η Tροχαία θα κάνει σωστά τη δουλειά της και θα ελέγχει τους οδηγούς έστω για όσα είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να τηρούν (ζώνη, κράνος, ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων, κατάσταση οχήματος, τήρηση σημάτων, stop, φωτεινούς σηματοδότες κλπ.);
2. Για πόσο επιτέλους θα πρέπει να ανέχομαι τους ανάγωγους συμπολίτες μου οι οποίοι συμπεριφέρονται στους δρόμους όπως τους «καπνίσει» και ενδεχομένως να βρεθώ υπόδικος, επειδή ένας από αυτούς τους ηλιθίους έχει αποφασίσει ότι δεν πρέπει να φοράει ζώνη ή κράνος;
3. Πότε η βλακεία θα πάψει επιτέλους να αποτελεί το εθνικό σπορ σε αυτόν τον τόπο;

Κωνσταντίνος Σταμάτης
costasstamatis@yahoo.com


Για τον «ΙΑΝΟ»
Σχετικά με δημοσίευμά σας στο τεύχος Μαρτίου με τίτλο «Το διπλό πρόσωπο του “ΙΑΝΟΥ” και οι βαριές κατηγορίες», που υπογράφεται από τον κ. Νικόλα Λεοντόπουλο θεωρούμε σκόπιμο να σας εκθέσουμε τα ακόλουθα:
Ένα έγκυρο περιοδικό, όπως οι «4ΤΡΟΧΟΙ» (του οποίου οι φίλοι και οι συνεργάτες γνωρίζουν το χώρο και τους ανθρώπους του ΙΑΝΟΥ), όταν δέχεται, φιλοξενεί και προβάλλει απόψεις οφείλει, νομίζουμε, να πληροφορείται σωστά και βέβαια να δίνει την ευκαιρία στον «καταγγελλόμενο» να απαντήσει.
Ο κ. Λεοντόπουλος αντιγράφει «πληροφορίες» που έχουν ήδη απαντηθεί.
Ο IANOS, σε μια στιγμή σοβαρών ανακατατάξεων στο χώρο του βιβλίου (όπου μεγάλες πολυεθνικές βάζουν πόδι στην ελληνική αγορά με μαγαζιά προϊόντων κυρίως ψηφιακής τεχνολογίας και, παρεμπιπτόντως, βιβλίου), προτείνει μια άλλη λογική βιβλιοπωλείου. Τη λογική του ενημερωμένου βιβλιοπωλείου και, παραλλήλως, ενός τόπου συνάντησης και διαλόγου του βιβλιόφιλου κοινού. Ενός χώρου που φιλοδοξεί να παρακολουθεί την επικαιρότητα στο χώρο των ιδεών του βιβλίου, των εικαστικών, της μουσικής, του θεάτρου.
Απαντούμε σε όσα -υποτίθεται- σχολιάζει ο συνεργάτης σας κ. Λεοντόπουλος.
Αναφέρει: «Αντί για εργαζομένους, χρησιμοποιήθηκαν “καταρτιζόμενοι” (...) που η θεωρητική τους κατάρτιση εξαντλήθηκε σ’ ένα δεκαπενθήμερο σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ και μετά άρχισε η χαμαλοδουλειά. (...) Οι σύγχρονοι δουλοπάροικοι έστησαν μέσα σε 15 μέρες το... ιλουστρασιόν βιβλιοπωλείο».
Ο επισκέπτης στον ΙΑΝΟ θα συναντήσει έμπειρους συνεργάτες, καθώς και βιβλιο- υπαλλήλους με εξαιρετική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Η θεωρητική τους κατάρτιση δεν εξαντλήθηκε σ’ ένα 15νθήμερο σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ, όπως ανακριβώς αναφέρει ο συντάκτης σας. Το πρόγραμμα κατάρτισης ήταν 600 ώρες. Απ’ αυτές 150 ώρες θεωρητικής και 450 ώρες πρακτικής κατάρτισης. Οι 15Ο ώρες πραγματοποιήθηκαν σε 5 εβδομάδες (6 ώρες την ημέρα επί 5 μέρες εβδομαδιαίως). Οι υπόλοιπες 450 ώρες πραγματοποιήθηκαν, όπως ήταν φυσικό, στο χώρο του ΙΑΝΟΥ. Δηλαδή, η παραλαβή των βιβλίων, το πέρασμά τους στο αρχείο, η ταξινόμησή τους και η τοποθέτησή τους στο ράφι («η χαμαλοδουλειά» κατά το συντάκτη σας).
Και βέβαια, ούτε εμείς που υπογράφουμε ούτε όλοι όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή τη προσπάθεια αισθανόμαστε δουλοπάροικοι. Γιατί χρόνια τώρα αυτό κάνουμε. Βιβλία κουβαλάμε, σε ράφια, πάγκους και βιτρίνες τα τοποθετούμε. Και αυτό είναι μέρος της δουλειάς του βιβλιοπώλη.
Και συνεχίζει ο συντάκτης σας, αντιγράφοντας «πληροφορίες»:
«Για ρεπό ούτε συζήτηση. Χωρίς ασφάλιση, ούτε ιατρική κάλυψη. Αμείφθηκαν γι’ αυτές τις “υπερωρίες” οι καταρτιζόμενοι;»
Οι όροι της σύμβασης, που αφορούν τους καταρτιζομένους, με τον ΟΑΕΔ έγιναν αποδεκτοί από τους ιδίους κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ αυτών και του ΟΑΕΔ. Ο ΙΑΝΟS δεν είχε κανένα λόγο στους όρους αυτούς. Δε ζητήθηκε η γνώμη του και γι’ αυτό καμία ευθύνη δε φέρει.
Ο ΙΑΝΟS, παρ’ ότι δημιούργησε 50 νέες θέσεις εργασίας, δεν έτυχε καμιάς ευνοϊκής μεταχείρισης από την πλευρά της πολιτείας. Ούτε καν του μέτρου επιδότησης νέων θέσεων εργασίας, πρόγραμμα του ΟΑΕΔ όπου, ενώ ήταν σε ισχύ τότε, είχαν εξαντληθεί οι θέσεις.
Απεναντίας, ανέλαβε το παραπάνω κόστος της πρακτικής άσκησης των καταρτιζομένων όχι με τα 3,5 ευρώ μικτά, που είχαν συμφωνήσει οι καταρτιζόμενοι με τον ΟΑΕΔ, αλλά με το ίδιο ποσό «καθαρά».
Και, βεβαίως, δεν ήταν χωρίς ιατρική κάλυψη κατά τη διάρκεια του προγράμματος (βλ. όρους σύμβασης μεταξύ καταρτιζομένων και ΟΑΕΔ).
Ο ΙΑΝΟS, πέραν των συμβατικών υποχρεώσεων του ΟΑΕΔ προς τους καταρτιζομένους σχετικά με τη διατροφή τους -παροχή πρωινού δηλαδή-, πρόσφερε επιπλέον, κατόπιν σύμβασης με το γειτνιάζον ξενοδοχείο ESPERIA, τη δυνατότητα επιλογής γευμάτων σ’ όλο το προσωπικό.
Τέλος, το Δεκέμβριο ο ΙΑΝΟS κατέβαλε ως δώρο για κάθε καταρτιζόμενο 200 ευρώ.
Όσον αφορά την εκπαίδευση των καταρτιζομένων, εύλογο είναι πως ο ΙΑΝΟS ήθελε να έχει λόγο σε ό,τι αφορούσε τους εκπαιδευτές, όταν μάλιστα ο ΟΑΕΔ δε διέθετε εξειδικευμένους εκπαιδευτές, κατά δήλωσή του.
Είναι προφανές πως ο ΟΑΕΔ με στελέχη του έλεγχε καθημερινώς το καλώς έχειν της εξέλιξης του προγράμματος. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν ήταν δυνατόν να εκλαμβάνονται ως παρόντες καταρτιζόμενοι που αποχώρησαν για δικούς τους λόγους απ’ το πρόγραμμα.
Εκεί που ο κ. Λεοντόπουλος ξεπερνάει εαυτόν είναι η φωτογραφία που κοσμεί το κείμενό του: παλαιότερη φωτογραφία με φόντο τον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης και όργανα της «τάξεως» απ’ έξω. Θα έπρεπε να ξέρει ο συνεργάτης σας ότι τα βιβλία και οι ιδέες στη χώρα μας έχουν τύχει και τέτοιων περιπετειών. Προφανώς η επιλογή της συγκεκριμένης φωτογραφίας εξυπηρετεί την καλλιέργεια μιας εικόνας ότι ο IANOS είναι πεδίο μάχης και τη δημιουργία ανασφάλειας στο αναγνωστικό κοινό με την πρόθεση να το αποτρέψει από τέτοιες επικίνδυνες επισκέψεις.
Όσον αφορά τις αναφορές για σκαμπό, κινητά τηλέφωνα και τουαλέτες, μπορεί ο ευαίσθητος κ. Λεοντόπουλος, οποιαδήποτε στιγμή θελήσει, να επισκεφθεί τον ΙΑΝΟ και να διαπιστώσει την πραγματικότητα.

Με τιμή
Για τον ΙΑΝΟ
Κώστας Καπέλλας
Βασίλης Χατζηιακώβου

O «Aντίλογος»
Οι καταγγελίες είχαν διατυπωθεί από καιρό, αλλά τα ΜΜΕ, με εξαίρεση την Ελευθεροτυπία, τις αγνόησαν επιδεικτικά. Αυτό ήταν το νόημα της καταγραφής τους. Οι υπεύθυνοι του βιβλιοπωλείου δε ρωτήθηκαν, γιατί είχαν ήδη δώσει μια στάνταρντ απάντηση («δεν απαντούμε σε ανώνυμες καταγγελίες»), η οποία δεν ήταν πειστική ούτε ειλικρινής.
Οι «πληροφορίες» μας βασίστηκαν σε δύο ειδών πηγές:
(α) Στο Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (μπορείτε να βρείτε χαρακτηριστική ανακοίνωσή του με ημερομηνία 23/3/2006 στο www.alfavita.gr/anakoinoseis/anak1041.htm
(β) Στους ίδιους τους «καταρτιζομένους», όπως πολύ καλά το γνώριζαν εξαρχής οι υπεύθυνοι του ΙΑΝΟΥ. Πέντε απ’ αυτούς εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάστηκαν. Λένε όλοι ψέματα;
Επί της ουσίας τώρα: ως γνωστόν, η επιχείρηση, αντί να προσλάβει προσωπικό για το στήσιμο του βιβλιοπωλείου, έκανε χρήση ενός προγράμματος κατάρτισης του ΟΑΕΔ ύψους 150.000 ευρώ. Το πρόγραμμα είχε τίτλο «πωλητές με γνώσεις λογιστικής», και είναι στην κρίση του καθενός κατά πόσον συνάδει προς το αντικείμενο της απασχόλησης που επιφυλάχθηκε στους «καταρτιζομένους» (ας σημειωθεί ότι ο ΙΑΝΟS και ο ΟΑΕΔ έχουν αρνηθεί να δώσουν τους όρους του προγράμματος σε δημοσιογράφους και στο Σωματείο).
Όμως, αυτά είναι δευτερεύοντα. Το μείζον είναι οι καταγγελίες για τα ρεπό, τις υπερωρίες, τα συνεχή δωδεκάωρα, τα σαββατοκύριακα, τις δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν, τα ολιγόλεπτα διαλείμματα. Αλλά και για τις συστάσεις από τον εργοδότη: να έχουν κλειστά τα κινητά, να ζητούν άδεια πριν πάνε τουαλέτα κλπ. Ο IANOS δεν τα διαψεύδει, απλώς μεταθέτει την ευθύνη «στους όρους της σύμβασης (...) μεταξύ των καταρτιζομένων και του ΟΑΕΔ». Τι απ’ όλα αυτά προέβλεπαν οι συμβάσεις;
Η μόνη από τις ενστάσεις του IANOY που επιβεβαιώνεται είναι ότι στους καταρτιζομένους δόθηκε ιατρική κάλυψη, σύμφωνα με τη σύμβαση. Ζητούμε συγγνώμη για την ανακρίβεια. Για τη θεωρητική κατάρτιση, εξάλλου, ο μεν ΙΑΝΟΣ λέει ότι έγινε κανονικά, ενώ οι καταγγέλλοντες ότι συρρικνώθηκε δραστικά.
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι καν με τον IANO. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα (όπως το πενθήμερο, το οκτάωρο, ο κατώτατος μισθός, οι υπερωρίες κ.ο.κ.), τα οποία δεν είναι πλέον διόλου προφανή ούτε για τον ΟΑΕΔ (που υποτίθεται πως τάσσεται υπέρ των ανέργων) ούτε για μια επιχείρηση σαν τον IANO (που ανήκει στον πνευματικό χώρο και είναι γνωστή για τις «αριστερές» της ευαισθησίες).
Νικόλας Λεοντόπουλος

Προσοχή!
Σας γράφω για ένα περιστατικό που θα μπορούσε να έχει καταλήξει σε ένα πολύ άσχημο τροχαίο προς γνώση των άλλων οδηγών.
Ένα βράδυ οδηγούσα στην εθνική οδό από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Σε μια αριστερή παρατεταμένη στροφή ακριβώς πριν από την έξοδο προς Ακραίφνιο και ενώ κινούμασταν με περίπου 120 χλμ./ώρα στη δεξιά λωρίδα, ξαφνικά είδαμε μπροστά μας δύο μεγάλες πέτρες. Ήταν τοποθετημένες στη δεξιά λωρίδα στα σημεία απ’ όπου κανονικά περνάνε οι αριστεροί και οι δεξιοί τροχοί.
Είχα τη μεσαία σκάλα στα φώτα, οπότε τις είδα τελευταία στιγμή και δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Χτύπησα την αριστερή πέτρα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το εμπρός λάστιχο.
Eλάχιστη ώρα αφού σταματήσαμε και ενώ ήμασταν ακόμα σοκαρισμένοι, περνάει ένα μαύρο αυτοκίνητο (ίσως παλιό Alfa Romeo) από τον παράδρομο της εθνικής, το οποίο σταμάτησε, ο οδηγός μας κόρναρε, χαμογέλασε ειρωνικά και αμέσως απομακρύνθηκε.
Ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία. Μερικά λεπτά αργότερα χτύπησε άλλο ένα αυτοκίνητο στη μια πέτρα με το ίδιο αποτέλεσμα. Όσοι ήμασταν εκεί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτές οι πέτρες είχαν μπει σκόπιμα, ώστε να προκαλέσουν βλάβες ή και πολύ σοβαρό ατύχημα από κάποιο αρρωστημένο άτομο.
Οι αστυνομικοί είπαν ότι θα κάνουν αναφορά και θα το ερευνήσουν.
Πάνος Ξανθάκος
panos9x@yahoo.com

Aπορώ
Aπορώ με τη μεταφορά του Pάλλυ Aκρόπολις από τη Λαμία στην Αθήνα. Αλήθεια, διερωτώμαι πώς ελαφρά τη καρδία αποφάσισαν να θέσουν σε εξ ολοκλήρου νέα δοκιμασία έναν αγώνα ο οποίος πέρυσι βραβεύθηκε ως κορυφαίος στον κόσμο και απέσπασε τα εύσημα από όλους τους Έλληνες; Σκέφθηκε κανείς τους βορειοελλαδίτες που πλέον απέχουν ακόμα πιο πολύ από τον τόπο διεξαγωγής του ράλλυ; Προς τι η επανάληψη της υπερειδικής, παρά μόνο για τηλεοπτικούς λόγους; Κρίμα, γιατί από τα έλατα του Ελατοχωρίου και της Οίτης, τις πέτρες στις Καρούτες και στο Δροσοχώρι μας οδηγούν στη μιζέρια του Υμηττού, στο καθ’ οδόν μποτιλιάρισμα προς τις ειδικές και στην επαναλαμβανόμενη ασφάλτινη ειδική του ΟΑΚΑ. Κρίμα, γιατί εκ μέρους των διοργανωτών ως σταρ του αγώνα δεν προβάλλονται πλέον οι οδηγοί (π.χ. στο παρελθόν Βάτανεν, Ρερλ, Οριόλ, Μάκινεν, ΜακΡέι, Σάινθ και στο παρόν Λεμπ, Σόλμπεργκ, Γκρένχολμ), αλλά ο συμπαθής κ. Αλιάγας. Κρίμα, γιατί το ωραιότερο -για εμάς τους λάτρεις του Aκρόπολις- εκδρομικό σαββατοκύριακο στην ελληνική ύπαιθρο μετατρέπεται σε μια τηλεοπτική παραγωγή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο πείραμα των διοργανωτών... Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα το παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...
Χρήστος Καραγιάννης
ckaragiannis@yahoo.gr

Πωλείται

Volvo V50, πράσινο με 40.000 χλμ. Tηλ. επικοινωνίας: 210.9792.545, από 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.

Δύο τηλεοράσεις back projection, Sony και Philips, 48 και 52 ιντσών, 1.200 ευρώ (και οι δύο). Πληροφορίες: κ. Πέλλη Kουκουτού, τηλ.: 210.9792.500

30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ
Ιούνιος και, βέβαια, το πρώτο θέμα του περιοδικού δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το 23ο Pάλλυ Ακρόπολις, σε μια χρονιά ιστορική για τους Έλληνες αγωνιζομένους. O «Σιρόκο» είχε τερματίσει με την Αlpine Renault στη 2η θέση, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, προσπαθώντας σκληρά για την κατάκτηση της νίκης. Όμως, το Datsun 160J με το Χάρι –Σπούτνικ- Σέλστρομ στο τιμόνι δε στάθηκε δυνατό να ηττηθεί. Πέρα από τον εθνικό μας αγώνα, το τεύχος εκείνο κυκλοφόρησε με ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα για τη θάλασσα καθώς κι ένα πλήρες τεστ για τη νέα, τότε, Porsche 924. Eπιπλέον, στις σελίδες του υπήρχαν δύο ακόμα θέματα... διαχρονικής επικαιρότητας για τη χώρα μας: ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και τα τροχαία ατυχήματα.

20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ
Η έκθεση αυτοκινήτου του Τορίνο και ο ματωμένος -εκείνη τη χρονιά- «Γύρος της Κορσικής» του Παγκόσμιιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που στοίχισε τη ζωή στους Χένρι Τοϊβόνεν και Σέρτζιο Κρέστο, ήταν τα κυριότερα θέματα στο τεύχος του Ιουνίου 1986. Στις σελίδες των δοκιμών, τον «πρώτο λόγο» είχε το Peugeot 205 Turbo 16, ενώ στις «Γνωριμίες» ξεχώριζαν, σίγουρα, τα Νissan Skyline και Mazda RX 7. Λίγο πριν από την εκκίνηση του 33ου Pάλλυ Ακρόπολις, άρθρα όπως «Σκέψεις για μια πίστα στην Ελλάδα» και «Ραντάρ & Αντιραντάρ» έβρισκαν τη θέση τους στους 4Τροχούς, που βάδιζαν αισίως προς τη συμπλήρωση των 15 χρόνων από την έκδοσή τους. Στην εγχώρια «σκηνή» το Pάλλυ Αχαιός και το Σιρκουί Tαχύτητας Βόλου έδιναν το δικό τους χρώμα στους ελληνικούς αγώνες.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ
Στο τεύχος 309, ο χώρος του εξωφύλλου ήταν αφιερωμένος στη νέα ΒΜW 520i, ενώ στις εσωτερικές σελίδες το αυτοκίνητο υποβαλλόταν και σε συγκριτικό τεστ με αντίπαλο τη Μercedes E200. Οι δοκιμές του μήνα περιλάμβαναν, ακόμα, τα Peugeot 106, Seat Cordoba, VW Polo, Audi A4 Turbo Quattro και Skoda Felicia. Η πολυτελής δεκασέλιδη μονογραφία είχε ως θέμα τη Lotus 78/79, το μονοθέσιο που διέλυσε τον ανταγωνισμό στα γκραν πρι της εποχής του με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του, εκμεταλλευόμενο το φυσικό φαινόμενο Venturi. Στις στήλες των «Γνωριμιών» ξεχώριζε το 2λιτρο Νissan Almera GTi, που οδηγήθηκε από τους συντάκτες του περιοδικού μας στους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας.

ANTIΔPAΣH
Mέσα από ένα ρεσιτάλ υστερίας, ασχετοσύνης, παρανομίας και πολλών άλλων, εξαγγέλθηκαν τα νέα μέτρα κατά του λαού. Γέννημα και θρέμμα φυσικά και αυτά των αρρωστημένων στα μυαλά ανευθύνων των διαφόρων υπουργείων:
«MΠΛOKA ΣE OΛH THN AΘHNA...», «AΠAΓOPEYETAI H KYKΛOΦOPIA TΩN MONΩN...», «AΘPOEΣ ΣYΛΛHΨEIΣ OΔHΓΩN...». Nα μερικοί από τους τίτλους των εφημερίδων. Σας θυμίζουν τίποτα; Eμένα πάντως μόνο Kατοχή.
Aλλά με τα λόγια δε βγαίνει τίποτα. Aς αντιδράσουμε όλοι μπροστά σε αυτά τα μέτρα, γιατί χωρίς αντίδραση θα έρθουν και άλλα, να είστε σίγουροι. Yπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης, όπως, π.χ., να μην υπακούσει κανείς στο μονά-ζυγά ή να γίνει μπλοκάρισμα των δρόμων τύπου φορτηγατζήδων ή να μην κυκλοφορήσει κανείς για 10 ημέρες και πολλοί άλλοι τρόποι, αλλά δυστυχώς το επίπεδο του κόσμου δεν έχει φτάσει ακόμα τόσο ψηλά, όσο χρειάζεται για να καταλάβει τη ληστεία που κάνει το κράτος εις βάρος του.

Mαγιάφας Mπάμπης
Xαϊδάρι