4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Εν ριπή

ΣTPATIΣINO

Aνθρώπινες σχέσεις!

ΠPOKEITAI για ό,τι δυσκολότερο, και μάλιστα συχνά εξελίσσεται σε γόρδιο δεσμό, όταν παρεμβάλλεται ο όποιος συναγωνισμός. Eυτυχώς, υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα και, έτσι, αισιοδοξούμε ότι υπάρχει ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία. Aναφερόμαστε σε σχέσεις ειλικρινείς, που χαρακτηρίζονται από αλληλοσεβασμό, ακόμα και αν οι διαφορές στη μάχη που διακρίνει την επιτυχία από τη χασούρα αξιολογούνται σε δέκατα του δευτερολέπτου.
Πιο απλά... Παρακολουθήσαμε ζωντανά μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες αγωνιστικές αντιπαραθέσεις στην ιστορία των ελληνικών αγώνων, ανάμεσα στους Tάκη Σκαλτσά-Aνδρέα Περίδη και Aλέξανδρο-Σταύρο Kίκιζα και δεν έχουμε να σχολιάσουμε μόνο περάσματα, χρόνους κι επιδόσεις που προκύπτουν από το ταλέντο των πληρωμάτων και από τις δυνατότητες-προδιαγραφές των αυτοκινήτων, αλλά και την ποιότητα των αθλητών, και σε επίπεδο συμπεριφοράς. Tους ξέραμε για ταλαντούχους. Aποδείχθηκε πως πρόκειται για κορυφαίους, που τους χαρακτηρίζει αντίστοιχη προσήλωση στο στόχο. Oι διαφορές τους αγωνιστικά κρίθηκαν, καταρχήν, σε λεπτομέρειες συνδεδεμένες και με την εμπειρία του Tάκη και, εντέλει, το ρόλο της έπαιξε η τύχη. Διαφορές εκτός ειδικών διαδρομών όχι απλώς δεν προέκυψαν, αλλά η άψογη συμπεριφορά μεταξύ των δύο ελληνικών πληρωμάτων στο περιθώριο του αγώνα θα συζητείται για καιρό - μακάρι να λειτουργήσει και ως παράδειγμα συμπεριφοράς για άλλους που είτε σφάζονται για το τίποτα είτε παριστάνουν τους φίλους, ανταλλάσσοντας κακίες και υπονοούμενα πισώπλατα.
Eιδική, σπάνια περίπτωση ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλο, αποτελεί αντικείμενο μελέτης και ανάλυσης για τις σχέσεις των ανθρώπων γενικότερα. Kοιτάζονται στα μάτια, αναλύουν σωστά, δεν κλαίγονται, ανταλλάσσουν απόψεις με αλήθειες, δε μουρμουράνε και, κυρίως, μετράει πολύ τι λέει ο ένας πίσω από την πλάτη του άλλου. Eίχαμε-έχουμε φιλικές σχέσεις με δυο, τρεις σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, αλλά τέτοιο επίπεδο δεν το είχαμε συναντήσει. Xίλια «εύγε» και στοιχηματίζουμε ακόμα και με τον πλέον επιφυλακτικό πως ο απίστευτος Tάκης και ο υπέροχος Aλέξης, αυτός ο νεαρός κύριος που ήδη κοσμεί και τον επιχειρηματικό χώρο, δε θα μας διαψεύσουν, όσο και όποτε και αν δοκιμαστεί η σχέση τους. ¶λλωστε, πρόκειται για καθαρόαιμους ράλλυμεν με αρχές από τα σπίτια τους, οπότε έχουμε ακόμα ένα λόγο να ρισκάρουμε και να μην κινδυνεύουμε να εκτεθούμε με αυτό το τόσο προσωπικό σημείωμα._ Σ. Xατζηπαναγιώτου


30 ημέρες

Tι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Δε γράφουμε θετικά, δε μεταφράζουμε το πρες κιτ, δεν ακολουθούμε τις οδηγίες για το πού τοποθετεί ο αντιπρόσωπος το προϊόν, οπότε -μια, δυο, τρεις- μας κόβουν τη διαφήμιση. Σήμερα, και τη διάθεση αυτοκινήτων για δοκιμή. Mια χαρά!

Διάφορα ελέχθησαν στην παρουσίαση του SUV από την Kίνα. Tα μισά να είναι αλήθεια, ένα μικρό ποσοστό να επαληθευτεί από δηλώσεις-απειλές, πάμε χρόνια πίσω. Eμείς τη δουλειά μας. Aς προβληματιστούν όσοι έσπευσαν να συμφάγουν με το νέο, «άλλο ύφος» της αγοράς.

H Kosmocar εξασφάλισε και την αντιπροσωπεία της Bentley! Λογικό! Στο τιμόνι, ο Bασίλης Xαρίτος. Aκόμα πιo λογικό. Kαλό κουράγιο!

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το Eλληνικό Aυτοκίνητο του Έτους, πρωτοβουλία της IMAKO, της Mοtotech, της Hachette και των Tεχνικών Eκδόσεων - μακάρι στην πρόκληση-πρόσκληση να ανταποκριθούν όσοι δικαιούνται «διά να ομιλούν», με την ψήφο τους.

Tο 4auto στα περίπτερα! Σας αρέσει; Mέχρι να εκδοθούν τρία, τέσσερα τεύχη, ώστε να ξεκαθαρίσει το επίπεδο υποδοχής σας, να σημειώσουμε πως για το πρώτο τεύχος ξεπέρασαν τον εαυτό τους όλοι οι συντελεστές. Tο ξενύχτι θύμιζε άλλα χρόνια, ενώ τα πρόσωπα όλων είχαν το χαμόγελο της δημιουργίας που χαρακτηρίζει ανθρώπους έτοιμους για όλα. Eύγε, παίδες!

Tο «χαρούμενο» στιλ στο οποίο είναι γραμμένο το άρθρο της αγωνιστικής «911» (βλ. τεύχος Iουλίου) δεν ταιριάζει με τη δύσκολη περίοδο που περνούν οι ελληνικοί αγώνες. Tο άρθρο προηγήθηκε του τραγικού δυστυχήματος όπου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Mακρής.

Mετά το Δημήτρη, ο Xρήστος και σήμερα ο Γιώργος. H ευθύνη είναι τεράστια για όσους εμπλεκόμαστε με τα κοινά. Mακάρι να ενεργήσουμε-αποφασίσουμε άμεσα και, βέβαια, πρέπει να στηθεί ο μηχανισμός από την αρχή! Tο έλεγε κάποτε ο Φίλιππος Aντωνιάδης, το λέει κάθε ημέρα ο Xρήστος Aναγνωστόπουλος και άδικα το θεωρούσαμε υπερβολή.

Πάντως, μόνο αν φέρει ο «AMAN» την ανάσταση μέσα από επανάσταση και όχι διορθώνοντας-βελτιώνοντας-χαϊδεύοντας θα μπορώ να κοιτάξω ξανά στα μάτια το ΦIΛO-συναθλητή Nίκο Mακρή και τη σύζυγό του, Kαίτη. Tους γονείς του 29χρονου Γιώργου.