4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Μετασεισμοί

horrible pimps
Έχετε προσέξει ποτέ αν το τροφοδοτικό που βάζετε στο laptop σας, ή στον εκτυπωτή, ή στο κινητό, ή..., ή... είναι προδιαγραφών που αντέχει το κάθε μηχάνημα; Η απάντηση είναι, φυσικά, όχι - εκτός, ίσως, από την πρώτη φορά. ¶λλωστε, συνήθως, κάθε υποδοχή τροφοδοτικού είναι διαφορετική και δε δέχεται «ακατάλληλο» βύσμα.
Κι όμως. Από εδώ και στο εξής, πρέπει να προσέχετε (εμείς δεν το κάναμε και το πληρώσαμε ακριβά), γιατί κάποιες εταιρείες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ίδια βύσματα τροφοδοτικών για περισσότερα του ενός προϊόντα τους. Αποτέλεσμα αυτού μπορεί κάλλιστα να είναι ένα μπέρδεμα καλωδίων, όπως, για παράδειγμα, να διασταυρωθούν τα τροφοδοτικά ενός κομπιούτερ κι ενός πρίντερ, οπότε, αν δε γίνει έκρηξη, τότε γνωρίζεις το after sales της εταιρείας που ανύποπτος εμπιστεύτηκες για τις αγορές των ηλεκτρονικών σου.
Για να δεχτούν τα προς επισκευή στο συνεργείο τους, θέλουν κατάθεση στο λογαριασμό τους 40 ευρώ ανά μηχάνημα. Στη συνέχεια, τα εξετάζουν και, εφόσον είναι επισκευάσιμα, σε ενημερώνουν για το ποσό της αποκατάστασης, που, τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση, οδήγησε στην αγορά καινούργιων (από άλλη φίρμα... φυσικά). Τα ασύμφορα προς επισκευή μηχανήματα μπορείς να τα πάρεις πίσω μόνο μέσα σε πέντε ημέρες, αφού ειδοποιηθείς από το σέρβις της εν λόγω εταιρείας, γιατί από την έκτη ημέρα και μέχρι τρεις μήνες απαιτείται... ενοίκιο 3 ευρώ ανά μηχάνημα ημερησίως! Μετά, δε, την παρέλευση τριών μηνών, τα μηχανήματα καταστρέφονται από την «αξιότιμη» φίρμα.
Θέλετε κι άλλα; Τι είπαμε για τους εθνικούς νταβ...; Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί, γι’ αυτό, πριν αγοράσουμε, τα μάτια μας τέσσερα._ Ν. Τ.

Ή ΣΤΡΑΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ

Στάσεις θανάτου
Συχνά πυκνά ακούμε στα ειδησεογραφικά δελτία για αυτοκίνητα με «ασυνείδητους» οδηγούς που έπεσαν πάνω σε στάσεις λεωφορείων, θερίζοντας τους αναμένοντες υποψήφιους επιβάτες. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η ετυμηγορία μας είναι δεδομένη και καταδικάζει άνευ ελαφρυντικών τον οδηγό που έτρεχε ή ήταν μεθυσμένος, ή μαστούρης, ή καθ’ έξιν δολοφόνος, ή..., ή...
Κανείς ποτέ δεν «καταδικάζει» ή δε σκέφτεται να ζητήσει ευθύνες από αυτούς που τοποθέτησαν τη στάση σε σημείο όπου είναι πιθανό να χαθεί ο έλεγχος ενός τροχοφόρου από χίλιες δύο αιτίες.
Κι όμως, υπάρχουν περιπτώσεις, όπως αυτή της φωτογραφίας, στις οποίες, αντί -όπως θα περιμέναμε- να δικάζουμε/καταδικάζουμε τον οδηγό που προκάλεσε το μακελειό, θα μπορούσαμε να έχουμε κλείσει φυλακή όσους αποφάσισαν να τοποθετήσουν στάσεις σε εμφανώς επικίνδυνα σημεία.

Τόπος: Στη διαδρομή Βόλου-Μηλιών, κοντά στα Καλά Νερά, καθώς και σε αναρίθμητες άλλες επικίνδυνες θέσεις ανά την επικράτεια.

Διάρκεια: Δεκαετίες τώρα...

Πρόβλημα: H παντελής έλλειψη σχεδιασμού, η άγνοια κινδύνου και η υπέρμετρη εγκληματική «ηλιθιότητα» όσων αποφασίζουν για τις στάσεις των ΜΜΜ.

Απορία: Πότε, επιτέλους, σε αυτήν εδώ τη χώρα θα εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα κατά των τροχαίων και από πότε για κάθε τροχαίο που συμβαίνει θα αρχίσουν να τιμωρούνται και οι ηθικοί αυτουργοί;