4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Saab 9-5

Η Saab επανέρχεται στο προσκήνιο. Αυτήν τη φορά, όχι για θέματα που σχετίζονται με τη μέχρι προ λίγων μηνών κατάστασή της, αλλά για μια νέα δημιουργία της, τη ναυαρχίδα «9-5».

ΜΙΛΩΝΤΑΣ για το νέο Saab 9-5, θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται ταυτόχρονα για έναν παλιό γνώριμο. Πώς γίνεται κάτι νέο να είναι και παλιό; Το κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα της Saab έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο του 2009, ωστόσο στη συνέχεια προέκυψαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της μητρικής General Motors, με αποτέλεσμα η σουηδική φίρμα να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Τέθηκε ακόμα και θέμα βιωσιμότητάς της, επομένως το λανσάρισμα στην αγορά ενός νέου αυτοκινήτου κάθε άλλο παρά προτεραιότητα αποτελούσε. Τελικά, έστω και με καθυστέρηση, αλλά με την κατάσταση να έχει μπει πλέον σε μια τάξη (βλ. εξαγορά από Spyker), η νέα γενιά του «9-5» οδεύει σιγά σιγά προς τις ανά τον κόσμο εκθέσεις της Saab. Το Σεπτέμβριο θα βρίσκεται και στις ελληνικές.

Οι -αναπόφευκτες- ομοιότητες
Σχεδιαστικά, ακόμα και χωρίς τα λογότυπα της εταιρείας, στο «9-5» αναγνωρίζει κανείς άμεσα ότι είναι ένα Saab. Το τέχνασμα με τις μαύρες μπροστινές κολόνες είναι σαφώς πρωτότυπο και, σε συνδυασμό με το χρωμιωμένο πλαίσιο, μόνο στο κάτω μέρος των πλευρικών γυάλινων επιφανειών αλλά και στην κεκλιμένη πλευρά των πίσω παραθύρων, δίνουν στο αυτοκίνητο ένα δυναμικό στιλ. Στο ίδιο μοτίβο, βέβαια, κινούνται τόσο η πρόσοψη όσο και το πίσω μέρος του «9-5», το οποίο υιοθετεί τελικά αρκετές από τις λεπτομέρειες που θαυμάσαμε στο πρωτότυπο Aero X.
Στο εσωτερικό επικρατεί ένας συνδυασμός από στοιχεία που μας είναι ιδιαίτερα οικεία. Από τη μία, στο κόκπιτ υπάρχουν άφθονοι διακόπτες, ενώ το τιμόνι και ο επιλογέας του κιβωτίου ταχυτήτων παραπέμπουν στη σχέση της Saab με την GM και, ειδικότερα, στο Opel Insignia. Αυτό το γεγονός μπορεί για κάποιους να είναι αποδεκτό, ενώ για άλλους όχι. Οι δεύτεροι μπορεί να... γκρινιάξουν, επικαλούμενοι ότι το ξεχωριστό ύφος και η μοναδικότητα της Saab δεν προβλέπουν τέτοιου είδους ομοιότητες. Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά, που υποστηρίζει τα εξής: α) εφόσον επρόκειτο για μια από κοινού εξέλιξη, αυτές οι ομοιότητες ήταν αναπόφευκτες, β) οι ομοιότητες δε σημαίνουν υποδεέστερη ποιότητα, καθώς και το Insignia στέκεται ψηλά σε αυτόν τον τομέα και γ) αν το μοντέλο της Opel παρουσιαζόταν έπειτα από αυτό της Saab, θα έλεγαν πιθανότατα όλοι ότι το Insignia έχει κοινά στοιχεία με το «9-5». Θα ήταν κακό αυτό; Στο κάτω κάτω, ο υπεύθυνος εξέλιξης του Insignia ήταν Σουηδός. Φυσικά, είχε υπό την εποπτεία του και το... εγχώριο προϊόν.
Από την άλλη πλευρά, όμως, η εταιρεία φρόντισε να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν της και να περάσει στο νέο «9-5» κάποια κλασικά στοιχεία, όπως τον πράσινο φωτισμό του πίνακα οργάνων, το μπαρόμετρο του τούρμπο, το τετράγωνο πλέγμα των αεραγωγών και τη θέση του διακόπτη -πλέον- εκκίνησης λειτουργίας του κινητήρα, στην κεντρική κονσόλα, σχεδόν ανάμεσα από τα καθίσματα. Σε γενικές γραμμές, η ατμόσφαιρα στα ενδότερα του μεγάλου Saab είναι αυτή που πρέπει: σπορτίφ και πολυτελής στη σωστή δοσολογία. Όσο για την ποιότητα, συμβαδίζει με τα στάνταρντ της κατηγορίας, αν και δε φτάνει ακόμη τη γερμανική τριάδα των Audi A6, BMW Σειρά 5 και Mercedes E-Class.

Οι κινητήρες: Τούρμπο 100%
Ένα από τα βασικά όπλα του «9-5» απέναντι στο... κατεστημένο, εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή πρόταση, είναι η γκάμα των κινητήρων. Εντάξει, στο εξωτερικό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα των 1.956 κ.εκ., οποίος αποδίδει στις δύο διαμορφώσεις του 160 (2.0TiD) και 190 ίππους (2.0TTiD), ενώ, όπως και στο παρελθόν, η γνωστή και για την οικολογική ευαισθησία της Saab διαθέτει στην γκάμα του «9-5» και την 2.0Τ BioPower έκδοση, η οποία χρησιμοποιεί ως καύσιμο μείγμα βιοαιθανόλης (Ε85)/βενζίνης σε οποιαδήποτε αναλογία. Από εκεί και πέρα, οι... μάχες θα δοθούν με τρεις βενζινοκινητήρες: αυτή των πωλήσεων, με τον 1.6Τ των 180 ίππων, αυτή του κάπως υψηλότερου κύρους με τον 2.0Τ των 220 ίππων και αυτή των εντυπώσεων με τον 2.8Τ (V6) των 300 ίππων, που συνδυάζεται στάνταρντ με τετρακίνηση (XWD) και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.
Όσοι γνωρίζουν ή έχουν ισχυρή μνήμη αντιλαμβάνονται ότι και σε αυτό το σημείο υπάρχουν κοινά στοιχεία με το Opel Insignia, αλλά και στην ανάρτηση, η οποία στο «9-5» έχει ελαφρώς πιο φίνες ρυθμίσεις. Βλέπετε, στο χρονικό διάστημα από το ντεμπούτο στη Φρανκφούρτη το 2009 έως σήμερα, οι Σουηδοί, αν και αγωνιούσαν για το μέλλον τους, βρήκαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε κάποιες βελτιώσεις.
Τουλάχιστον στις δύο εκδόσεις που οδηγήσαμε στη -βροχερή και με πολύ χαμηλά όρια ταχύτητας- Σουηδία, τη 2.0Τ και τη V6, το «9-5» έδειξε ότι, καταρχήν, δεν έχει καμία σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά και, κατά δεύτερον, είναι σε θέση να δώσει στον οδηγό του ό,τι ζητήσει ανά πάσα στιγμή. Ειδικά από τη στιγμή που το αυτοκίνητο θα είναι εφοδιασμένο με τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση Saab DriveSense, η οποία διαθέτει τρία προγράμματα (Comfort, Sport και Intelligent, με το τελευταίο να προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις ανάλογα με το στιλ οδήγησης, αλλάζοντάς τις είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση), ο... πιλότος δε χρειάζεται κάτι άλλο, αφού και η δύναμη είναι άφθονη. Με όλες αυτές τις δυνατότητες, όμως, το άμεσο τιμόνι θα έπρεπε να έχει λιγότερο συνθετική αίσθηση.
Σίγουρα, θα έχουμε να πούμε περισσότερα το Σεπτέμβριο, όταν το «9-5» θα έρθει στην Ελλάδα και θα μάθουμε και τις τιμές του. Οι πρώτες εντυπώσεις, πάντως, είναι θετικές._ Σ. Π.

TEXNIKΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Saab 9-5
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.6T 2.0T 2.8T V6 XWD
ΚΥΒΙΣΜΟΣ 1.598 κ.εκ. 1.998 2.792
ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ 180 ίπποι/5.500 σ.α.λ. 220/5.300 300/5.500
ΜΕΓ. ΡΟΠΗ 23,4 χλγμ./2.200 σ.α.λ. 35,7/2.500 40,8/2.000
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΕΜΠΡΟΣ Γόνατα ΜακΦέρσον (XWD: High Performance Strut)
ΠΙΣΩ 4 συνδέσμων (XWD: υποπλαίσιο τύπου Η και πολλαπλούς συνδέσμους)
ΔIAΣTAΣEIΣ
MHK.xΠΛ.xYΨ. 5.008x1.868x1.467 χλστ.
METAΞONIO 2.837 χλστ.
BAPOΣ 1.575-2.025 κιλά
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ*
0-100 χλμ./ώρα 9,5 δλ. 7,9 6,9
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 220 χλμ./ώρα 240 250
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 7,6 λτ./100 χλμ. 8,4 10,6
ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 179 γρ./χλμ. 194 244
ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ

Προηγμένος εξοπλισμός
Είτε στάνταρντ είτε προαιρετικά, το νέο «9-5» διαθέτει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Ας δούμε επιγραμματικά τι ξεχωρίζει:
• Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση Saab DriveSense
• Η τετρακίνηση XWD με πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης eLSD (στάνταρντ στο V6)
• Σπορ πλαίσιο (στάνταρντ στο V6)
• Προσαρμοζόμενο Cruise Control
• Head Up Display
• Έξυπνοι προβολείς Bi-Xenon Smart Beam, που φωτίζουν τις στροφές, προσαρμόζουν την έντασή τους ανάλογα με την ταχύτητα και ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν τη μεγάλη σκάλα, αν κινείται στο αντίθετο ρεύμα άλλο όχημα
• Traffic Sign Recognition, που αναγνωρίζει σήματα με όρια ταχύτητας και απαγορευτικά προσπέρασης και προειδοποιεί τον οδηγό
• Τριζωνικό σύστημα κλιματισμού, με δυνατότητα ελέγχου και από τους πίσω επιβάτες

Ανεξάρτητα από την έκδοση, οι τούρμπο κινητήρες δίνουν στο νέο Saab 9-5 δύναμη και πολύ καλές επιδόσεις. Η κατασκευή της σουηδικής ναυαρχίδας είναι στιβαρή, ενώ, ειδικά στις εκδόσεις που εφοδιάζονται με τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση Saab DriveSense, μπορεί κανείς να κινηθεί χωρίς πρόβλημα, τόσο σε άνετους όσο και σε σπορτίφ ρυθμούς.

Με εξαίρεση κάποια σημεία στο ταμπλό, η ποιότητα των υλικών είναι πολύ καλή. Η ατμόσφαιρα αποπνέει ταυτόχρονα σπορτίφ ύψος και πολυτέλεια. Στο νέο Saab 9-5 ξεχωρίζουν επίσης πινελιές του παρελθόντος, όπως ο πράσινος φωτισμός του πίνακα οργάνων, το μπαρόμετρο του τούρμπο, τα τετραγωνάκια στους αεραγωγούς και η θέση του διακόπτη εκκίνησης του κινητήρα, σχεδόν ανάμεσα από τα καθίσματα, εκεί όπου κάποτε έπαιρνε θέση το κλειδί.