4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Στην καρδιά μιας Porsche Cayman R

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Ημερομηνία: 25-26 Σεπτεμβρίου
Αυτοκίνητο: Porsche Cayman R
Οδηγοί: Γιάννης Αλμπανέλλης, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης
Διαδρομή: Στουτγάρδη-Κόμπλεντς-Στουτγάρδη
Χιλιόμετρα: 584

Κεραυνοβόλος έρωτας...

«Φίλε, ερωτεύτηκα! Ύστερα από πολύ καιρό η καρδιά μου σκίρτησε και πάλι. Είναι Γερμανίδα και το όνομά της είναι Cayman R. Η σκούφια της κρατάει από τη γνωστή οικογένεια των Porsche...»

ΟΛΟΙ έχουμε δικαίωμα στον έρωτα, σε οποιαδήποτε μορφή του, και, όπως σου λένε κάθε φορά οι φίλοι, όταν σε βλέπουν ερωτικά απογοητευμένο: «Θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις». Στο Τσουφενχάουζεν; Γιατί όχι; Και είναι δυνατόν να μην έχει σάρκα και οστά, αλλά μέταλλο και ελαστικά; Κι όμως, είναι. Ειδικά αν το μικρό της όνομα είναι Cayman και το επίθετο Porsche, ενώ αποτελεί τη νεότερη «κόρη» της γνωστής οικογενείας και ακούει στο χαϊδευτικό R...

Αγωνία και λαχτάρα...
Και πώς να μη σε διακατέχει, άλλωστε, αφού είναι και η πρώτη σου επίσκεψη στην έδρα της Porsche, στο μυθικό Τσουφενχάουζεν. Και ενώ όλα θέλεις να είναι τέλεια για το πρώτο σου ραντεβού μαζί της, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας φροντίζουν να σε γεμίσουν άγχος με τη λευκή απεργία τους. Στο παρά πέντε προλαβαίνεις την πτήση από Φρανκφούρτη για Στουτγάρδη, ενώ οι αποσκευές δεν έχουν την ίδια τύχη, και διανυκτερεύουν καμιά 200 χιλιόμετρα μακριά... Το άγχος μεγαλώνει και το «πρώτο» ραντεβού μοιάζει να δυσκολεύει. Πόσω μάλλον, όταν η πτήση το επόμενο πρωί που θα φέρει τις βαλίτσες στη Στουτγάρδη έχει καθυστέρηση! «Τι άλλο θα συμβεί;»
Εντέλει, μετά κόπων και βασάνων, επιβιβαζόμαστε στο ταξί που μας μεταφέρει στο Τσουφενχάουζεν. «Υπάρχει κανείς που να μην κυκλοφορεί με Porsche σε αυτήν την πόλη;» Στην έδρα της γερμανικής φίρμας η κυκλοφορία θυμίζει συνάντηση του club της Porsche! «Εταιρικά θα είναι» υποθέτει ο Γιάννης Αλμπανέλλης, που έχει αναλάβει να αποτυπώσει μέσα από το φακό του την Cayman R, και αναρωτιόμαστε πού αφήνει κανείς ένα βιογραφικό. Φτάνουμε στην είσοδο του Werk 1, από όπου παραλαμβάνει κανείς τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα, και οι ευγενέστατοι Γερμανοί ιθύνοντες μας ενημερώνουν ότι η R (έτσι θα την αποκαλούμε χαϊδευτικά) μας περιμένει. Και είναι εκεί. Παρκαρισμένη δίπλα σε μια σειρά από άλλες Porsche, στις οποίες δε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Αυτό ήταν! Η εικόνα της μας χτυπά ευαίσθητες χορδές, που εδώ και κανένα πεντάμηνο βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση. Λευκή, με μαύρες ζάντες 19 ιντσών, σταθερή (πλέον) στο πίσω μέρος αεροτομή και τη μαύρη επιγραφή «Porsche» στο πλάι (όπως όλες οι κορυφαίες εκδόσεις της γερμανικής εταιρείας που σέβονται τον εαυτό τους και τις παραδόσεις), αλλά και τα διαφοροποιημένα αεροδυναμικά βοηθήματα. Απλώς απαστράπτουσα. Δεν έμοιαζε με αυτοκίνητο, αλλά με καλλίγραμμη, γυμνασμένη γυναίκα, που φορούσε λευκό, στενό φόρεμα, έτσι ώστε να τονίζονται οι γραμμές της.
Ανοίγουμε με ευλάβεια την πόρτα και το μάτι πέφτει στο εσωτερικό, με την αλκαντάρα να κυριαρχεί και τα σταθερά, καθαρά αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα να δεσπόζουν. Οι όποιες ρυθμίσεις στο κάθισμα απουσιάζουν και περιορίζεσαι στο να βολέψεις τα πόδια σου και ουσιαστικά στο να καταφέρεις να περάσεις στο εσωτερικό. Παρ’ όλα αυτά, σε υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο. Όπως ο καθένας ονειρεύεται την αγαπημένη του γωνιά στον καναπέ του σπιτιού του, κάπως έτσι είναι και η θέση στο εσωτερικό της Cayman R. Ιδανική, παρά το μεγάλο ύψος του γράφοντος. Βρίσκεσαι χαμηλά, με την πλάτη στη σωστή θέση και το τιμόνι εκεί που πρέπει, έτσι ώστε να μη βρίσκει στα γόνατα και να μην εμποδίζει τη θέα των οργάνων. Κακά τα ψέματα. Δε θες τίποτα να παρεμβάλλεται ανάμεσα στο βλέμμα σου και στα τρία κλασικά όργανα που χαρακτηρίζουν την Porsche εδώ και δεκαετίες... Αδημονείς να ακούσεις τη φωνή της να σου μιλάει. Ο μη μυημένος πάει στη λάθος μεριά, αλλά ευτυχώς είσαι προϊδεασμένος και το χέρι κατευθύνεται αριστερά της κολόνας του τιμονιού. Γυρνάς το κλειδί και... Ω, θεοί! Τι θεσπέσιος ήχος είναι αυτός; Κάπως έτσι είναι η μελωδία της ευτυχίας; Μπάσος, άγριος και πραγματικά δυνατός! Βλέπετε, η «καρδιά» της δεν είναι ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Είναι ακριβώς πίσω σου. Στο κέντρο. «Θα τα πάμε πολύ καλά οι δυο μας»...

Στιγμές αμηχανίας...
Λίγο πριν οι τροχοί αρχίσουν να κυλούν, η αγωνία είναι μεγάλη. «Πώς θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα μαζί της; Το πιθανότερο να ήθελε κάποιον σαν εκείνον τον “γόη”, τον... Βάλτερ Ρερλ, για να αποκαλύψει τις αρετές και τα κάλλη της.» Όταν, λοιπόν, κάποιος έχει καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι, και για αυτό επιλέγει να είναι επιφυλακτικός... Κουμπώνεις την 1η σχέση στο κιβώτιο και κάπου εκεί αρχίζεις να... διυλίζεις τον κώνωπα. «Καλή αίσθηση, αλλά μήπως είναι λίγο μεγάλες οι διαδρομές;» Μπορεί σε αίσθηση ο επιλογέας να μην είναι αντίστοιχος με αυτόν ενός STi ή ενός ταπεινού MX-5 (ιεροσυλία!), αλλά παραμένει σαφής και είναι σχεδόν αδύνατο να επιλέξεις τη λάθος σχέση. Αφήνεις το συμπλέκτη όσο πιο μαλακά μπορείς, και ως διά μαγείας όλα κυλούν το ίδιο ομαλά με το... Renault Twingo που οδηγούσες εχθές. «Κοίτα να δεις! Δεν κάνει ιδιαίτερα τερτίπια...» Τουλάχιστον στην αρχή.
Κινούμενοι στην άουτομπαν διακρίνουμε το φιλικό της χαρακτήρα και ενθουσιαζόμαστε, αφού μαζί της θα μπορούσες να βγεις για καφέ ή να πας μέχρι το περίπτερο να πάρεις εφημερίδα, χωρίς να γκρινιάξει και να δυσανασχετήσει. «Ιδανική σύντροφος!» Βρίσκεσαι στη θέση του οδηγού και από τους καθρέφτες στις πόρτες παρατηρείς το πίσω μέρος με τους ανάγλυφους θόλους και τις χυτές γραμμές του αμαξώματος. Δε γίνεται να μην τους παρομοιάσεις με τις καμπύλες μιας γυναίκας, η οποία προκλητικά τις προτάσσει για να σε δελεάσει. Σε κάνει και αισθάνεσαι άνετα μαζί της. Ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο και τίποτα δε δείχνει ότι πρόκειται ίσως για το πιο «άγριο θηλυκό» που έχεις γνωρίσει. Η ανάρτηση, αν και σκληρή, δε σε ταλαιπωρεί, με αποτέλεσμα να απολαμβάνεις τη διαδικασία. Βλέπεις, οι «γονείς» της στο Τσουφενχάουζεν δεν άφησαν έτσι το παιδί τους. Για να το διαφοροποιήσουν από τη μεγαλύτερη σε ηλικία αδελφή του, την S, άλλαξαν τα ελατήρια, την ώρα που καινούργιες και αποκλειστικά για την R κατασκευασμένες είναι οι αντιστρεπτικές εμπρός και πίσω. Έτσι, το νεότευκτο παιδί της Porsche είναι 20 χλστ. χαμηλότερο και 4 χλστ. πιο φαρδύ εμπρός και 2 χλστ. πίσω. Παράλληλα, νέες είναι οι ρυθμίσεις στην ανάρτηση, με περισσότερο αρνητικό κάμπερ, την ώρα που δε θα μπορούσε να λείπει και το μπλοκέ διαφορικό, με μεγαλύτερο ποσοστό εμπλοκής (27%, αντί για 22%). Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι αυτό που αρμόζει σε μια κατασκευή του είδους. Η R δεν περνά από τις ανωμαλίες, αλλά σου μεταφέρει ό,τι αισθάνεται και επικοινωνεί μαζί σου! Προς γνώση και συμμόρφωση, όπως λέμε.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή στον αυτοκινητόδρομο δείχνει ήρεμη και συγκαταβατική, χωρίς να κάνει τη «δύσκολη». Βέβαια, για να διαπιστώσεις τον πραγματικό της χαρακτήρα, πρέπει να την προκαλέσεις. Έτσι, μόλις βυθίσεις το δεξί πόδι στο πάτωμα, ο ήχος γίνεται ακόμα πιο έντονος, έως ότου καταλήξει εκκωφαντικός πίσω από την πλάτη σου. Δεν είναι μόνο η θέση του κινητήρα που προκαλεί το παραπάνω φαινόμενο, αλλά και το διαφοροποιημένο σύστημα εξαγωγής. Αυτό σε συνδυασμό με τη νέα μονάδα ελέγχου του κινητήρα έχουν ως αποτέλεσμα τους 10 παραπάνω ίππους σε σχέση με την S, αποδίδοντας 330 ίππους στις 7.400 σ.α.λ. και 38 χλγμ. ροπής στις 4.750 σ.α.λ. Η «καρδιά» της κάνει χρήση τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, βελτιώνοντας την απόκριση στο γκάζι, την ώρα που είναι φανερό ότι, για να ξεδιπλώσει τις αρετές της και το πραγματικό της πρόσωπο, χρειάζεται να κινηθείς στα όρια περιστροφής του κινητήρα. Στα κόκκινα, όπως λέμε. Όπως κάθε γυναίκα εξάλλου...

Δοκιμάζοντας τη «σχέση»!
Όπως σε κάθε πρώτο ραντεβού, έτσι και στην περίπτωσή μας επιλέξαμε ένα ιδιαίτερο μέρος για να βρεθούμε μόνοι μας. Λίγα χιλιόμετρα, για την ακρίβεια 200, μακριά από τη Στουτγάρδη και με κατεύθυνση το Κόμπλεντς και το Τρίερ βρίσκονται μερικές από τις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Γερμανίας. Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να την... ξεμοναχιάσουμε κάτω από ιδανικές συνθήκες. Αφήνοντας τον αυτοκινητόδρομο και περνώντας στον επαρχιακό, φευγαλέα αναρωτιέσαι πώς οι Γερμανοί καταφέρνουν να σχεδιάσουν έναν αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ουσιαστικά, οι ειδικές τους κινούνται σε έναν κεντρικό οδικό άξονα, από τον οποίο και περνούν σε παράδρομους ή πολύ στενά κομμάτια, για να επιστρέψουν και πάλι στην αρχική διαδρομή, χωρίς ο αγώνας να έχει συγκεκριμένη ταυτότητα και φιλοσοφία. Δεν ενθουσιαζόμαστε, αλλά δεν προβληματιζόμαστε κιόλας, αφού η συνοδός φροντίζει να μας φτιάξει το κέφι.
Ύστερα από 200 χιλιόμετρα συμβίωσης, αρχίζεις και αισθάνεσαι οικεία μαζί της. Και πλέον, με το χώρο να επιτρέπει τους «πυροβολισμούς», κάθεσαι λίγο καλύτερα στο σταθερό μπάκετ, κρατάς πιο σφικτά τη μεγάλη στεφάνη του τιμονιού (σημείο κατατεθέν του ένδοξου παρελθόντος) και βυθίζεις το πόδι στο πάτωμα. Έχοντας απενεργοποιήσει τα ηλεκτρονικά βοηθήματα αλλά και πατήσει το διακριτικό κουμπί με την ένδειξη Sport, είσαι έτοιμος να προσπαθήσεις να ερωτοτροπήσεις μαζί της. Το περιμέναμε ότι θα ήταν γρήγορη. Η σιλουέτα της έχει περάσει από αυστηρή δίαιτα, με αποτέλεσμα να ζυγίζει μόλις 1.295 κιλά, κάνοντας χρήση αλουμινίου στο εμπρός καπό και στις πόρτες, πετώντας από πάνω της οτιδήποτε περιττό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στοιχείο πολυτελείας σε επίπεδο εξοπλισμού, την ώρα που ακόμα και οι ζάντες αλουμινίου ζυγίζουν 40 κιλά το σετ συνολικά! Έτσι, όπως είναι λογικό, η επιτάχυνση στο πάτημα του γκαζιού είναι βίαιη και ο αυχένας δέχεται ένα γερό χτύπημα, με τον ήχο πίσω από την πλάτη σου να ξεπερνά κατά πολύ τα επίπεδα ηχορρύπανσης οποιασδήποτε χώρας και αν σκεφτούμε. Οι αλλαγές είναι ακαριαίες και οι κοντές σχέσεις μετάδοσης έχουν ως αποτέλεσμα οι στροφές να ανεβαίνουν αστραπιαία μέχρι τις 7.500 σ.α.λ., όπου και επεμβαίνει ο κόφτης. Ειδικά στις τρεις πρώτες σχέσεις σε πλήρη επιτάχυνση αναγκάζεσαι να έχεις μονίμως το χέρι στον επιλογέα, αφού η όλη διαδικασία γίνεται με μοναδική ταχύτητα. Όντας μαθημένοι στα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα της σύγχρονης εποχής, είχαμε σχεδόν ξεχάσει τις αρετές ενός ατμοσφαιρικού, την άμεση απόκρισή του, το βάθος και το εύρος λειτουργίας, σε συνδυασμό με το μεστό ήχο που μπορεί να προσφέρει.
Στο μεταξύ τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν με αστραπιαίους ρυθμούς. Στην πρώτη στροφή πατάς το πεντάλ του φρένου αποφασιστικά και συνειδητοποιείς ότι ξεκίνησες νωρίς τη συγκεκριμένη διαδικασία. Με αλουμινένιους δίσκους εμπρός και πίσω, με διάσταση 318 χλστ. εμπρός και 299 πίσω και 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και πίσω, η R σου επιτρέπει να επιβραδύνεις μόλις λίγο πριν από την είσοδο. Αρχίζεις να την πιέζεις και περιμένεις να σου αποκαλύψει μια διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα της. Κι όμως, καμία απότομη αντίδραση, κανένα βίαιο φαινόμενο υποστροφής ή υπερστροφής. Όλα γίνονται το ίδιο φιλικά και προβλέψιμα με τον τρόπο που κινούνταν μέχρι πριν από λίγο στον αυτοκινητόδρομο. Τι και αν ο κινητήρας είναι στο κέντρο; Η Cayman R διαθέτει ένα εξαιρετικά καλοζυγισμένο και στιβαρό πλαίσιο, το οποίο, σε συνδυασμό με τη διαφοροποιημένη ανάρτηση, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τις αρετές του. Ειδικά σε στροφές με μεγάλη ταχύτητα, είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που περνά, μοιάζοντας να βρίσκεται βιδωμένη στην άσφαλτο. Στα διαδοχικά S αποκάλυψη είναι και το σύστημα διεύθυνσης. Επί προσωπικού δεν έχουμε «βάλει στο χέρι» καλύτερο σε αίσθηση, πληροφόρηση και αμεσότητα τιμόνι. Μόνο με αυτό του Seat Leon WTCC, που οδηγήσαμε πρόσφατα, θα μπορούσαμε να το συγκρίνουμε. Ξέρετε, του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Τουρισμού. Ακόμα και η ελάχιστη κίνηση των χεριών μεταφέρεται στους τροχούς, και ουσιαστικά ο χειριστής έχει ρόλο χειρουργού. Στην καλή γερμανική άσφαλτο απλώς το εκμεταλλεύεσαι, σημαδεύεις και εκτελείς. Πραγματικό όπλο, που σε καμία περίπτωση δε σε τρομάζει. Ακόμα και αν το εμπρός μέρος ανοίξει την τροχιά του, η διόρθωση είναι εύκολη υπόθεση, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το γεγονός ότι ο κινητήρας είναι στο κέντρο, αυτό δε μεταφράζεται σε απότομες ή αιφνιδιαστικές αλλαγές της συμπεριφοράς. Και όσον αφορά την υπερστροφή, αυτή στον ασφαλτοτάπητα του εξωτερικού μπορεί να κάνει την εμφάνισή της, μόνο αν προκληθεί από τον ίδιο τον οδηγό. Η κυρία δεν πρόκειται να σε φέρει σε δύσκολη θέση, αν δεν το προκαλέσεις. Και αν το κάνεις, εκμεταλλευόμενη το συνδυασμό «πλαίσιο-ανάρτηση-σύστημα διεύθυνσης-μπλοκέ διαφορικό», θα σου προσφέρει την πολυπόθητη κορύφωση της εμπειρίας!

Όταν ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα...
Βρισκόμαστε πλέον σε πορεία επιστροφής. Καθώς κινούμαστε στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Στουτγάρδη, έχουμε κόψει ρυθμό και το βλέμμα μας προσπαθεί να αποτυπώσει τις τελευταίες εικόνες, διατρέχοντας το εσωτερικό, τον πίνακα οργάνων, τον επιλογέα ή τις καμπύλες της, που προκαλούν από τους πλαϊνούς καθρέφτες. Όπως με μια γυναίκα που ερωτεύτηκες, έζησες έντονα μαζί της και, χάνοντάς την, προσπαθείς να κρατήσεις όλες τις αναμνήσεις μαζί της, γνωρίζοντας ότι εντέλει δεν πρόκειται ποτέ να γίνει δικιά σου. Όποιος είπε ότι τα μέταλλα δεν έχουν ψυχή, έκανε λάθος, και αυτοκίνητα όπως η Cayman R το αποδεικνύουν μέχρι και σήμερα. Την R δεν τη χαρακτηρίζεις απλώς ένα καλό αυτοκίνητο. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι μια κατασκευή με την οποία γίνεσαι ένα, τη φοράς και αισθάνεσαι κομμάτι της. Θέλεις να πορευτείς μαζί της, κι αυτή είναι πρόθυμη να πραγματοποιήσει χωρίς τερτίπια όλες σου τις επιθυμίες. Αν αυτό δεν είναι έρωτας, τότε τι είναι;_ Π. Τ.

«Δεν έμοιαζε με αυτοκίνητο, αλλά με καλλίγραμμη, γυμνασμένη γυναίκα, που φορούσε λευκό, στενό φόρεμα, έτσι ώστε να διακρίνεται έντονα το όμορφο σώμα της.»

«Πώς να διαχειριστεί κανείς μια τέτοια... γυναίκα; Αυτή πιθανότατα να θέλει ένα “γόη” σαν εκείνον τον... Βάλτερ Ρερλ, για να αποκαλύψει τις αρετές και τα κάλλη της.»

«Όντας μαθημένοι στην ευκολία των υπερτροφοδοτούμενων συνόλων της σύγχρονης εποχής, είχαμε σχεδόν ξεχάσει τις αρετές ενός ισχυρού ατμοσφαιρικού.»

Ο πρόγονος...
Η νέα Cayman R μπορεί να έχει άμεση σχέση με την «αδελφή» S, αλλά, αν κοιτάξει κανείς το παρελθόν της οικογένειας Porsche, έχει ιδιαίτερες ομοιότητες με μια «κυρία του παρελθόντος», την 904 Carrera GTS. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ελαφριά έκδοση με τον κινητήρα στο κέντρο που ήρθε στο φως το 1963, θέτοντας νέα στάνταρντ. Από το όνομά της και μόνο έκανε γνωστές τις διαθέσεις. Το «Carrera» σημαίνει «αγώνας» στα ισπανικά, ενώ το «GTS» είναι συντομογραφία του Gran Turismo Sport, και ουσιαστικά διαφοροποιούσε τη συγκεκριμένη εκδοχή, η οποία και ήταν η έκδοση δρόμου, για την απόκτηση της απαραίτητης ομολογκασιόν. Η χρήση πλαστικού στο αμάξωμα ήταν κάτι πρωτοποριακό για την εποχή, κάτι που οδήγησε την Porsche σε συνεργασία με αεροναυπηγούς. Ο κινητήρας ήταν τοποθετημένος στο κέντρο, με απόδοση που ξεκινούσε από τους 180 ίππους και κατέληγε στους 240 στην κορυφαία έκδοση. Μόλις πέντε μήνες μετά την παρουσίασή της σημείωσε μια διπλή νίκη στο Τάργκα Φλόριο. Το 1964 κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GT, ενώ το 1965 ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο με τον Εβγκέν Μπόρινγκερ στα πηδάλια. Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συλλεκτικά κομμάτια για τους λάτρεις του είδους...

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΚΥΒΙΣΜΟΣ: 3.463 κ.εκ.
ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ: 330 ίπποι/7.400 σ.α.λ.
ΜΕΓ. ΡΟΠΗ: 48 χλγμ./4.750 σ.α.λ.
ΚΙΒΩΤΙΟ: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
ΚΙΝΗΣΗ: Πίσω
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΕΜΠΡΟΣ: Γόνατα ΜακΦέρσον τροποποιημένα
ΠΙΣΩ: Γόνατα ΜακΦέρσον τροποποιημένα
ΜΗΚ.xΠΛ.xΥΨ.: 4.347x1.801x1.285 χλστ.
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.415 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 1.295 κιλά
ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΕΜΠΡΟΣ: 235/35/19
ΠΙΣΩ: 265/35/19
0-100 χλμ./ώρα: 5,0 δλ.
0-200 χλμ./ώρα: 17,2 δλ.
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 282 χλμ./ώρα