4 troxoi website home 4 troxoi forum

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4ΤΡΟΧΟΙ

Audi A6 2.0 TFSI Multitronic 180 PS

Το παρουσιαστικό άλλαξε, όχι όμως και ο στόχος του νέου Audi Α6, ο οποίος συνεχίζει να είναι το κύρος, η πολυτέλεια και η άνεση.

Μπορεί η μεγάλη κατηγορία να μην ήταν ποτέ στο επίκεντρο από πλευράς πωλήσεων, σίγουρα όμως αποτελούσε έναν από τους πρωτοκλασάτους πυρήνες κύρους, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την ανέκαθεν γερμανοκρατούμενη κορυφή της.
H έβδομη γενιά του Α6 δε θα μπορούσε να αφήσει ανοιχτά ζητήματα απέναντι στους νεωτερισμούς της E-Class και την κομψή εκκεντρικότητα της «5άρας». Σχεδιαστικά, πάντως, το Α6 μένει για ακόμα μία φορά πιστό στη σοβαρή του εικόνα. Η επιβλητική υπόσταση δεν υποστηρίζεται μόνο από τις γενναιόδωρες διαστάσεις (μήκος 4,92 μ. και μεταξόνιο 2.91 μ.), αλλά και από την εικόνα του εσωτερικού. Αρχοντικές προϋποθέσεις διασφαλίζονται για οδηγό και επιβαίνοντες σε χωροταξικό επίπεδο. Ο οδηγός θα βολευτεί αμέσως, ενώ μεγάλος είναι ο χώρος για τα γόνατα και τα κεφάλια των επιβατών. Το ταμπλό είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε νομίζεις ότι το πλάτος ξεπερνά κατά πολύ το 1,87 μ., ενώ για την κατασκευή και το φινίρισμα τα λόγια περιττεύουν. Προκειμένου να μη γίνει πολύ ογκώδες το ταμπλό, η μεγάλη οθόνη στην κορυφή της κονσόλας βυθίζεται με μια σχεδόν χορευτική κίνηση μέσα στο ταμπλό. Στη βάση της φιλοξενείται ένα πλήθος διακοπτών για τη λειτουργία του πολυσυστήματος ΜΜΙ, το οποίο, αν και έχει γίνει πιο λειτουργικό, χρειάζεται ορισμένο χρόνο προσαρμογής.
Ένα ελαφρύ φύσημα του αέρα είναι ο σύντροφος στο απολαυστικό (και άνετο) ταξίδι αυτής της μεγάλης λιμουζίνας στην εθνική. Σε αυτό δε συμβάλλουν μόνο οι άφθονες ποσότητες ηχομονωτικών υλικών και η πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα (2λιτρος TFSI με 180 ίππους), αλλά και -κυρίως- το εξαιρετικό αυτόματο σύστημα μετάδοσης, που ήδη από την προηγούμενη γενιά μας είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Έχει άμεση απόκριση στις αυξομειώσεις του γκαζιού, επιλέγει μια πολύ μακριά τελική σχέση στο ταξίδι (ό,τι καλύτερο για οικονομία και ησυχία), ενώ υπάρχει και ένα σπορ πρόγραμμα (με διακόπτες αλλαγής στο τιμόνι), αν σας έρθει η όρεξη για πιο σβέλτους ρυθμούς. Το τιμόνι, ελαφρύ στις χαμηλές ταχύτητες, πιο βαρύ στο ταξίδι, είναι σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά ακριβές, όπως και η οδική συμπεριφορά του Α6 σε κάθε είδους δρόμο. Και όλα αυτά, τη στιγμή που μιλάμε για ένα αυτοκίνητο 1.680 κιλών, κάτι όμως που αντικατοπτρίζεται στην κατανάλωση, η οποία κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 13,6 λίτρα/100 χλμ._ Σ. Τ.

Audi Drive Select
Είναι το σύστημα με το οποίο ο οδηγός μπορεί μέσω της κεντρικής οθόνης να επιλέξει ένα προφίλ ρυθμίσεων που αφορούν τον κινητήρα, το κιβώτιο (την τετρακίνηση και τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση, εάν υπάρχουν), έως και τους προεντατήρες των ζωνών. Το σύστημα είναι στάνταρντ στην γκάμα του Α6. Υπάρχουν πέντε επιλογές: Efficiency, που ευνοεί την οικονομία, Comfort, για χαλαρό τρόπο κίνησης, Dynamic, Auto και Individual.

ΚΥΒΙΣΜΟΣ: 1.984 κ.εκ. • ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ: 180 ίπποι/4.000 σ.α.λ. • ΜΕΓ. ΡΟΠΗ: 32,6 χλγμ./1.500 σ.α.λ. • 0-100 ΧΛΜ./ΩΡΑ: 9 δλ.* • 80-110 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΜΕ 4η, 5η, 6η: 5/5,7/6,8 δλ.* • 120-0 ΧΛΜ./ΩΡΑ: 57 μ.* • ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 226 χλμ./ώρα • ΒΑΡΟΣ: 1.680 κιλά* • ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 13,6 λίτρα/100 χλμ.* • ΤΙΜΗ: 49.900 ευρώ (Limited)
*ΤΙΜΗ 4Τ

+ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ, ΚΙΒΩΤΙΟ MULTITRONIC, ΧΩΡΟΙ
- ΤΙΜΗ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ