Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Ακυρώνονται και επίσημα τα GP σε Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία

Τα GP σε Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία ακυρώνονται με τους διοργανωτές να μην προσβλέπουν πλέον στη μετάθεσή τους σε μεταγενέστερο χρόνο μέσα στο 2020.

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει με πρόσφατες αναρτήσεις μας (δείτε εδώ και εδώ), η τέλεση των GP σε Γερμανία, Φινλανδία και Ολλανδία αποτελούσε για τους διοργανωτές του MotoGP ένα δυσεπίλυτο για όλους τους εμπλεκομένους γρίφο. Σήμερα, ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση της ακύρωσης των εν λόγω αγώνων για το 2020, καθώς οι διοργανωτές δεν προσβλέπουν πλέον σε μετάθεση του χρόνου τέλεσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Θυμίζουμε ότι το GP Γερμανίας ήταν προγραμματισμένο να γίνει το τριήμερο 19-21 Ιουνίου στο Sachsenring, το GP Ολλανδίας στο Assen στις 26 με 28 Ιουνίου και το GP Φινλανδίας, το οποίο θα σηματοδοτούσε την επιστροφή της χώρας στο καλεντάρι του θεσμού ύστερα από πολλές δεκαετίες, στο KimiRing το τριήμερο 10-12 Ιουλίου.

Για την ακύρωση των τριών αγώνων, ο CEΟ της Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, δήλωσε:

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση αυτών των τριών σημαντικών GP στο ημερολόγιο του MotoGP. Το GP Γερμανίας λαμβάνει χώρα σε μία πραγματικά μοναδική πίστα με απίστευτη ιστορία και το KymiRing είναι μία συναρπαστική νέα πίστα για να καλωσορίσει την Φινλανδία στο θεσμό για πρώτη φορά από το 1982. Και το εμβληματικό TT Circuit Assen είχε τη μοναδική τιμή να είναι ο μόνος χώρος που διοργάνωσε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών κάθε χρόνο, χωρίς διακοπή, από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα το 1949.

«Εκ μέρους της Dorna, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς για την κατανόηση και την υπομονή τους καθώς περιμένουμε να βελτιωθεί η κατάσταση. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στο Sachsenring και στο TT Circuit Assen το 2021, και περιμένουμε με ανυπομονησία το ντεμπούτο του GP Φινλανδίας στο KymiRing την επόμενη σεζόν.»

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου