Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Εναρκτήριο λάκτισμα τον Ιούλιο στη Jerez;

Στόχος των διοργανωτών είναι να δοθεί σύντομα το πράσινο  φως ώστε η αγωνιστική δράση για το 2020 να ξεκινήσει από την Ισπανία, ιδανικά από την πίστα της Jerez, στις 19 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον CEO της Dorna, Carmelo Eszpeleta, οι διοργανωτές του MotoGP θα είναι έτοιμοι να προβούν σε ανακοινώσεις μέσα στις προσεχείς δύο με τρεις εβδομάδες αναφορικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας για το 2020. Όπως δήλωσε σε σχετικό podcast ο ισχυρός άνδρας της Dorna, στόχος όλων αυτή τη στιγμή είναι το πρωτάθλημα να περιλαμβάνει 10 ή 11 αγώνες στην Ευρώπη, ξεκινώντας τον Ιούλιο στην Ισπανία, χωρίς όμως την παρουσία θεατών.

«Πριν δύο εβδομάδες το πλάνο που είχαμε ήταν να ξεκινήσουμε τον Αύγουστο στο Red Bull Ring. Έχουμε τους αγώνες στο Brno (9/8) και την Αυστρία (16/8), οπότε αν μπορέσουμε θα τους κάνουμε, όμως αν καταφέρουμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα από την Ισπανία, θα το πράξουμε. Χρειαζόμαστε δύο με τρεις ακόμα εβδομάδες για να αποφασίσουμε. Την τρίτη ή την τέταρτη εβδομάδα του Μαΐου πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας.

«Το πρώτο σενάριο είναι να ξεκινήσουμε στα τέλη Ιουλίου και να επικεντρωθούμε στην πραγματοποίηση αγώνων στην Ευρώπη, κινούμενοι το πολύ σε πέντε χώρες, με 10 έως 11 αγώνες. Σε κάποιες πίστες θα έχουμε έναν αγώνα, ενώ σε άλλες θα έχουμε δύο αγώνες σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Τότε θα σταματάμε για μία εβδομάδα και μετά θα πηγαίνουμε σε άλλη πίστα.»

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας για όλους όσοι δώσουν το «παρών» στους αγώνες, ο Carmelo Ezpeleta δήλωσε:

«Έχουμε μερικούς ανθρώπους στο paddock που δεν ζουν στην Ευρώπη, οπότε αυτοί θα πρέπει να έρθουν τουλάχιστον 14 ημέρες πριν να ξεκινήσουμε τον πρώτο αγώνα.

«Δουλεύουμε προς την κατεύθυνση να πραγματοποιούμε tests στους 1.300 ανθρώπους που θα εργάζονται στα paddock τέσσερις ημέρες πριν έρθουν στη χώρα στην οποία θα πραγματοποιείται ο αγώνας, και όταν φτάσουν στην πίστα θα τους κάνουμε ξανά tests, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα εκείνου που έγινε πριν τέσσερις ημέρες ήταν αρνητικό.

«Θα λάβουμε μέτρα στο paddock για να απομονώσουμε ομάδες, αναβάτες κλπ από το μόνιμο προσωπικό και τους κριτές της πίστας. Οι αναβάτες δεν θα έχουν έρχονται σε επαφή με τους κριτές, εκτός από την περίπτωση ατυχήματος. Αλλά ακόμα και τότε οι αναβάτες θα φορούν το κράνος τους, τις στολές και τα γάντια τους, οπότε δεν θα υπάρχει φυσική επαφή. Θα έχουμε μια μεγάλη ιατρική ομάδα στην πίστα που θα οργανώνει τα πάντα.»

Για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν αγώνες εκτός Ευρώπης, ο Carmelo Ezpeleta είπε:

«Μιλάμε με τους ανθρώπους αυτών των πιστών αναφορικά με το αν μπορούν να πραγματοποιήσουν αγώνες ή όχι. Μπορούμε να περιμένουμε. Αυτό που θα προτείνουμε είναι ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ενημερώσουμε τις ομάδες και όλους εάν θα έχουμε αγώνες εκτός Ευρώπης. Αν μπορούμε να αγωνιστούμε εκτός Ευρώπης, τότε ίσως έχουμε 14 συνολικά αγώνες.»

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου