Αγώνες Αγώνες

MotoGP: Επιστροφή στη Βραζιλία από το 2022

Το MotoGP επιστρέφει στη χώρα του καφέ και συγκεκριμένα στο Rio de Janeiro από το 2022.

Ύστερα από 15 χρόνια αποχής από το θεσμό, η Βραζιλία επιστρέφει στο καλεντάρι του MotoGP από το 2022 και για τουλάχιστον πέντε χρόνια, όπως επίσημα ανακοίνωσε η Dorna Sports. Σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπεγράφη ανάμεσα στην τελευταία και την Rio Motorsports (RMS), το Bραζιλιάνικο GP θα διεξαχθεί στο Rio de Janeiro, στην περιοχή Deodoro, σε μια νέα πίστα που φέρει την ονομασία Rio Motorpark.

Η Βραζιλία και το Rio de Janeiro έχουν ήδη γράψει ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλετών, με τον τελευταίο αγώνα να πραγματοποιείται στο Jacarepaguá, το οποίο φιλοξένησε αγώνα του MotoGP από το 1995, αποτελώντας εν συνεχεία μέρος των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Πάρκου της πόλης.

Η κατασκευή του Rio Motorpark αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021 με την πίστα να έχει μήκος 4,5 χλμ. αποτελούμενη από επτά αριστερές και έξι δεξιές στροφές. Σύμφωνα με την Dorna Sports, για την ολοκλήρωση ενός γύρου με μοτοσικλέτες της κατηγοράς MotoGP θα απαιτούνται λιγότερα από 100 δλ.

Ο Marcelo Crivella, Δήμαρχος του Rio de Janeiro, δήλωσε:

«Η κατασκευή του πίστας αποτελεί μία εξαιρετική επένδυση που θα δημιουργήσει 7.000 θέσεις εργασίας και θα καταστήσει την πόλη κέντρο πολλών διοργανώσεων. Θα δημιουργήσουμε ανάπτυξη σε μια περιοχή της πόλης με πολλές ανάγκες, η οποία είναι η Δυτική Ζώνη, και θα τονώσουμε τον τουρισμό. Όλα αυτά χωρίς η πόλη να βάλει μια δεκάρα στο έργο, αφού όλη η επένδυση θα είναι ευθύνη του παραχωρησιούχου».

Ο JR Pereira, Διευθύνων Σύμβουλος της Rio Motorsports, είπε:

«Η Dorna ήταν ένας εξαιρετικά πιστός συνεργάτης σε κάθε συζήτηση που είχαμε. Τώρα που ολοκληρώσαμε τις τοπικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ακολουθώντας τις ρυθμιστικές πολιτικές του Κρατικού Οργανισμού Περιβάλλοντος της πόλης, κατέστη δυνατό να επισημοποιηθεί μία συμφωνία που έχει οικοδομηθεί εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.»

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, δήλωσε από τη μεριά του:

«Είμαι πολύ υπερήφανος που ανακοινώνω ότι η MotoGP θα επιστρέψει στο Rio de Janeiro. Η Βραζιλία είναι μια σημαντική αγορά για την αγορά των μοτοσικλετών και γενικότερα για τους αγώνες σε δύο τροχούς.»

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου